Un român în Garda Regală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Revistă dedicată copiilor: În Spania, la Madrid, a apărut primul număr al revistei Terra Magica, coordonat de prof. Drd. Elena Mihaela Cucu şi destinat copiilor care frecventează cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească din Spania.

* Noica, la Roma: Miercuri, 3 iunie, ora 9.00 şi 16.00, în Sala de conferinţe de la Accademia di Romania din Roma, precum şi joi, 4 iunie, ora 9.30, la Università "La Sapienza" din capitala Italiei, va avea loc un Colocviu de studii intitulat „Constantin Noica şi filosofia ca mântuire”.

* În Washington de Ziua Copilului: Ambasadorul României în SUA, Adrian Vierita, şi Şcoala de duminică a bisericii ortodoxe române „Sf. Cruce" din Alexandria, Virginia, organizează duminică, 31 mai, la sediul ambasadei, un Program artistic şi Ceremonia de încheiere a anului şcolar al Şcolii de duminică.

* Ghidului angajărilor în Belgia şi Luxembourg: Românii care urmăresc piaţa forţei de muncă din Belgia şi Luxemburg au la dispoziţie de puţin timp ediţia 2009 a "Le Monde du Recrutement en BeLux", un ghid al angajărilor prezentat în franceză, engleză şi olandeză, cu posibilitatea de a fi consultat parţial on-line (www.hma.be) sau în totalitate în formatul tipărit.

* Florin Piersic, la englezi: La invitaţia ambasadorului României la Londra, Dr Ion Jinga, cunoscutul şi îndrăgitul actor Florin Piersic va susţine vineri, 5 iunie, la ora 19:00, la sediul Ambasadei României, un spectacol dedicat comunităţii româneşti din Marea Britanie.

* Concert de caritate la Haga: Muzicienii români Rareş Mihăilescu (Amsterdam Cello Octet), Leonard Raiciof (concertmaistru la Residenţie Orkest) şi Karina Sabac (Pian) vor concerta în cadrul unei seri de gală ce va avea loc luni, 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, ora 19:00, la Koninklijke Schouwburg din Haga.

* În Garda Regala a Spaniei: Artistul plastic român Romeo Niram a fost invitat să facă parte din Garda Regală a Spaniei (Reales Tercios, un corp de elită, cu o îndelungată tradiţie, fondat în sec. al XVI-lea), fiind primit cu gradul de locotenent. Colonelul Miguel Angel Galan Segovia a văzut, întâmplător, picturile sale şi a rămas impresionat, prezentându-l pe pictor  superiorilor săi. Romeo Niram  a realizat o pictură pentru Prinţii  de Asturia, Felipe şi Letizia, care îşi aniversează luna aceasta 5 ani de la căsătorie. Romeo Niram este primul străin care a fost acceptat ca membru în istoria acestei instituţii.

* Forumul de istorie Berlin 2009: Între 28 - 30 mai 2009 se va desfăşura la Berlin Forumul de istorie cu tema „Europa între divizare şi efervescenţă revoluţionară". Instituţii prestigioase, printre care Muzeul Naţional  de Istorie (Deutsches Historisches Museum) şi Centrala federală pentru educaţie politică (Bundeszentrale für politische Bildung) au iniţiat un program cadru care cuprinde peste 100 de manifestări ce comemorează 20 de ani de la schimbările fundamentale din anul 1989 în Europa şi, în special, căderea Zidului Berlinului. Prin medierea Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu" din Berlin, România este reprezentată în acest program cadru cu trei manifestări.

Citit 946 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.