IARNA LA GALAŢI/ CIRCULAŢIA rutieră, ÎNCHISĂ în continuare pe un drum judeţean. Avertismentul AUTORITĂŢILOR (UPDATE)

IARNA LA GALAŢI/ CIRCULAŢIA rutieră, ÎNCHISĂ în continuare pe un drum judeţean. Avertismentul AUTORITĂŢILOR (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 13,20/ Reprezentanţii Consiliului Judeţului Galaţi nu exclud varianta ca, spre seară, mai multe sectoare de drum judeţean să fie, din nou, blocate, în cazul în care vântul va bate tot cu putere. Potrivit lui Costel Fotea, county managerul Consiliului Judeţului, cele mai multe probleme sunt în zona Băleni, Cudalbi, Vârlezi, Smulţi, Corni, Bereşti, Cavadineşti, Aldeşti, Viile, dar nu numai.

În prezent, potrivit reprezentantului CJ, se lucrează pe DJ 251 Smârdan – Schela, afectat de suluri de zăpadă, pe Bereşti – Cavadineşti, în zona Aldeşti, Corni, Vişina, precum şi în alte zone.

DJ 253 Cudalbi-Băleni rămâne, în continuare, blocat.


UPDATE, ora 12,00/ Traficul rutier a fost reluat pe drumul judeţean care face legătura între comunele Valea Mărului şi Vârlezi, ne-a declarat Costel Fotea, county managerul Consiliului Judeţului Galaţi. „Camioneta care a derapat nu era echipată pentru iarnă. S-a intervenit şi a fost rezolvată această problemă. Din teren s-a comunicat că ar fi vorba de un autotren, dar era o camionetă”, a precizat reprezentantul CJ.

Costel Fotea ne-a spus că, încă de aseară, viscoleşte puternic pe drumurile judeţene care se află în câmp deschis, iar vizibilitatea este redusă. „Azi-noapte, în zonele expuse în câmp nu se vedea la doi metri în faţă. Viscoleşte cu 65-70 de kilometri pe oră şi se formează suluri de zăpadă”, ne-a spus county managerul Consiliului Judeţului.

În ceea ce priveşte DJ 253, care leagă comunele Cudalbi şi Băleni, acesta rămâne, în continuare, închis, din cauza vântului care viscoleşte zăpada, depunând-o pe carosabil. „Acest segment de drum judeţean nu prezintă interes pentru trafic. Acţionăm, iar la jumătate de oră se înzăpezeşte din nou. Preferăm, în aceste condiţii, să îl menţinem închis”, a afirmat reprezentantul CJ.


Două căi de comunicaţii administrate de Consiliul Judeţului Galaţi sunt închise, la acest moment. Este vorba despre DJ 253, care face legătura între comunele Cudalbi şi Băleni, şi  DJ 251G Valea Mărului – Vârlezi. Pe cel de-al doilea, circulaţia rutieră este blocată, la aproximativ doi kilometri de localitatea Valea Mărului, potrivit reprezentanţilor ISU Galaţi, din cauza derapării unui autotren rutier ce transportă alimente.

 

Citit 2007 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Ianuarie 2015 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.