Gălăţenii, la mila Domnului - Captivi într-un sistem centralizat bolnav
Foto: Foto Bogdan Codrescu (Arhiva "Viaţa liberă")

Gălăţenii, la mila Domnului - Captivi într-un sistem centralizat bolnav
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi Electrica poate intra în colaps, dacă locuitorii de la malul Dunării s-ar orienta către boilere, pentru a nu mai duce lipsă de apă caldă


La aproximativ zece zile de la declanşarea crizei termoficării, autorităţile nu au găsit o soluţie-salvatoare pentru zecile de mii de gălăţeni care suferă din cauza lipsei apei calde şi căldurii. Chiar dacă mercurul termometrelor va indica valori pozitive în această perioadă, cu maxime termice de până la 10-12 grade, gălăţenii nu vor scăpa de griji. Încălzirea vremii le va alunga oamenilor „îngheţul” din apartamente (chiar dacă nu în totalitate), dar, în schimb, lipsa apei calde va rămâne, în continuare, o problemă.

Reprezentanţii Apaterm susţin că, în perioada 6-20 februarie, societatea a făcut plăţi către CET în valoare de 1.074.000 de lei, iar ieri a livrat furnizorului de agent termic alte 350.000 de lei.

Plăţile efectuate de Apaterm par însă să nu-i impresioneze pe reprezentanţii Electrocentrale, care ne-au declarat că, în aceste condiţii, nu vor relua furnizarea agentului termic la parametri optimi, ba chiar riscă să le fie sistat gazul. Sinan Mustafa, administratorul special al CET, a afirmat că vineri a transmis Romgaz o adresă în care a solicitat o eşalonare a plăţilor. "Mai avem către Romgaz un rest de plată de şase milioane de lei, pentru factura din luna decembrie. Am solicitat plata în două tranşe. Nu am primit încă un răspuns", ne-a declarat reprezentantul CET.

Soluţia trebuie să vină de la autorităţi

Chiar dacă renunţă la sistemul centralizat de termoficare, gălăţenii au mari şanse să nu poată beneficia nici în aceste condiţii de căldură şi apă caldă. Asta pentru că reţeaua de distribuţie a energiei electrice din municipiu nu poate face faţă unui consum atât de mare, fapt confirmat chiar de către Cezar Cristian, directorul Electrica Galaţi. Asta înseamnă că nici măcar zecile de mii de oameni cu plata la zi a utilităţilor nu pot apela la boilere sau la alte surse de încălzire pe bază de energie electrică, întrucât Electrica ar ajunge în colaps.

Conform unor surse neoficiale, ieri, primarul Marius Stan a fost plecat, din nou, la Bucureşti, pentru a discuta cu o serie de reprezentanţi ai Ministerului Energiei pe tema crizei termoficării gălăţene. Rămâne de văzut dacă edilul-şef a descoperit vreo soluţie-salvatoare pentru locuitorii de la malul Dunării.

IATĂ "soluţiile" aleşilor gălăţeni pentru CRIZA ÎNCĂLZIRII: "Plătim factura neputinţei autorităţilor din ultimii 20-25 de ani". DETALII AICI -->> http://www.viata-libera.ro/politica-administratie/64194-solutiile-alesilor-galateni-pentru-criza-incalzirii-platim-factura-neputintei-autoritatilor-din-ultimii-20-25-de-ani


CITEŞTE ŞI: Cartierul Galaţiului FĂRĂ CĂLDURĂ, APĂ CALDĂ şi APĂ RECE - „Ce fac ei se cheamă GENOCID!”

Citit 4071 ori Ultima modificare Marți, 24 Februarie 2015 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.