Contrabandiştii din Piaţa Calea Prutului, în vizorul poliţiştilor locali

Contrabandiştii din Piaţa Calea Prutului, în vizorul poliţiştilor locali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au depistat încă un cetăţean moldovean care vindea ţigări de contrabandă în Piaţa Calea Prutului. Este vorba despre D. N., în vârstă de 25 de ani, care avea asupra sa 147 de pachete de ţigări (56 marca "Plugarul", 57 marca "Hilton" şi 34 marca "Ritm"), toate timbrate Republica Moldova. Tânărul nu le-a putut prezenta oamenilor legii acte de provenienţă a ţigărilor, motiv pentru care a rămas fără ele. Mai mult, tânărul moldovean va trebui să dea explicaţii în faţa poliţiştilor din cadrul IPJ, care au preluat cazul.

Acesta este doar ultimul caz de acest fel cu care poliţiştii locali se confruntă. "De la începutul anului, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 617 pachete de ţigări, iar în alte două cazuri s-a acţionat pentru că se încerca comercializarea unui număr de 14 cartoane în care nu se aflau ţigări, ci polistiren şi cuie", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Poliţiştii locali au acordat, şi în 2014, o atenţie sporită traficului ilegal cu ţigări, în care au fost angrenaţi atât cetăţeni din Republica Moldova, cât şi cetăţeni români. "În cadrul acţiunilor organizate şi desfăşurate atât în piaţa din Calea Basarabiei cât şi în celelalte pieţe agroalimentare din municipiul Galaţi au fost ridicate în vederea confiscării 1.170 de pachete de ţigări, iar peste 500 de pachete au fost predate Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Serviciul Investigare Fraude, împreună cu persoanele care au fost depistate în flagrant pentru infracţiuni de contrabandă sau înşelăciune", a conchis Aurelia Matei. Tot anul trecut, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au constatat în flagrant 19 infracţiuni de contrabandă cu ţigări.

Citeşte şi: ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni la verificarea unei NAVE. Iată unde erau ASCUNSE (FOTO)

Citit 2292 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2015 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.