A şasea ediţie a TÂRGULUI APICOL îşi deschide porţile pentru gălăţeni, sâmbătă dimineaţă

A şasea ediţie a TÂRGULUI APICOL îşi deschide porţile pentru gălăţeni, sâmbătă dimineaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de sâmbătă, de la ora 7,00, se va deschide, la Halele Agro-Dunărea (pe Calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor), cea de-a şasea ediţie a Târgului Apicol din Galaţi. Ca şi la ediţiile trecute, târgul este organizat la iniţiativa lui Matei Saizu, un apicultor gălăţean.

Cei care doresc să-şi cumpere produse naturale pe bază de miere sau chiar miere de albine trebuie să ştie că programul târgului este între 7,00 şi 17,00 pentru sâmbătă, iar duminică între 7,00 şi 14,00. Din experienţa ediţiilor anterioare, cei interesaţi de produsele apicole ar face bine să nu lase pe ultimul moment vizita la târg, deoarece există posibilitatea să nu mai găsească ceea ce îşi doresc.

O iniţiativă lăudabilă

Iniţiativa apicultorului gălăţean este mereu bine primită de apicultorii din întreaga ţară, dar şi de cei din străinătate, mai ales că experienţa le-a arătat că la Galaţi totul este organizat ca la carte. „Am reuşit să ajungem la a şasea ediţie, semn că apicultorilor le-a plăcut la Galaţi. Anul acesta, vom avea aproximativ 60 de apicultori, ceea ce ne bucură, mai ales că mai este încă un târg organizat cu o zi înainte. Şi-au anunţat prezenţa, spre marea noastră bucurie, şi apicultori din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova”, ne-a spus Matei Saizu.

Şi în acest an, la târg au fost invitaţi şi şi-au anunţat participarea producători de patiserie pe bază de miere de albine, dar şi producători de tratamente naturiste pe bază de produse apicole şi plante medicinale. "Vom avea produse alimentare pe bază de miere de albine, dar şi tratamente naturiste şi cosmetice pe bază de produse apicole", a adăugat Saizu.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte ediţii, gălăţenii cu sau fără experienţă în domeniul apicol vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilaje apicole. "Vor fi prezentate şi vor putea fi cumpărate utilaje de ultimă generaţie în acest domeniu, dar şi stupi, rame şi alte ustensile necesare apicultorilor", a mai spus organizatorul.

Intrarea la târg se va face pe baza unui bilet care va costa, simbolic, un leu. Cei care îşi vor completa datele personale pe bilet şi îl vor depune în urna special amenajată vor participa şi la o tombolă. Premiile vor consta în utilaje apicole, numai bune pentru a-i ajuta pe gălăţeni, fie ei experimentaţi sau începători, în munca de apicultori.

Aşadar, nu rataţi cea de-a şasea ediţie a Târgului Apicol Galaţi, care se va deschide, la Halele Agro-Dunărea, sâmbătă dimineaţă, la ora 7,00.

Citit 2862 ori Ultima modificare Joi, 26 Martie 2015 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.