Ziua liberă a Ecosalului a umplut Galaţiul de GUNOI/ Am scăpat de deşeuri abia ÎN A TREIA ZI de Paşte

Ziua liberă a Ecosalului a umplut Galaţiul de GUNOI/ Am scăpat de deşeuri abia ÎN A TREIA ZI de Paşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O singură zi liberă de Paşti pentru angajaţii Serviciului Public Ecosal a fost de ajuns ca punctele de colectare să se umple de deşeuri menajere. Aşa cum semnalam pe site-ul ziarului nostru, pe 12 aprilie, în mai multe zone din oraş pubelele erau supraîncărcate, iar în altele pungile de gunoi stăteau înşirate pe jos. Potrivit directorului Serviciului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, angajaţii au reluat colectarea pe 13 aprilie, în a doua zi de Paşte, însă până la finalul zilei autogunoierele nu reuşiseră să colecteze deşeurile din toate punctele de colectare. Marţi, în a treia zi de Paşte, oraşul era din nou curat. Gunoiul fusese ridicat până şi din Fileşti, unde şansele ca autogunoierele să nu fi ajuns erau mai ridicate.

„Oamenii aceştia au doar două zile libere pe an. În prima zi de Crăciun şi în prima zi de Paşte. Ştiu că este neplăcut, dar sunt şi ei oameni. Chiar şi eu am observat că în a doua zi de Paşte încă mai erau puncte de colectare problematice, dar trebuie să ţinem seama şi de faptul că în preajma sărbătorilor cetăţenii generează cantităţi mai mari de deşeuri. Dacă în mod normal o autogunoieră colectează de la 10 puncte de colectare, pentru ca apoi să meargă să golească la depozitul Tirighina, luni, pentru acelaşi număr de puncte de colectare, autogunoierele au trebuit să facă două drumuri pentru golire, astfel încât salubrizarea a durat mai mult. Ne cerem scuze faţă de cetăţeni, dar suntem şi noi oameni”, ne-a declarat directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Scuze ar trebui, poate, să-şi ceară şi cetăţenii de bine care nici măcar n-au catadicsit să-şi ducă pungile de gunoi până la pubele, ci le-au aruncat direct de pe geam sau le-au plasat prin tronsoanele dintre blocuri. După cum se vede, printre gălăţeni sunt şi multe "gunoaie", iar mizeria are multe feţe. Inclusiv una de ordin civic.

Citeşte şi: TOMBEROANELE din Galaţi îşi aşteaptă gunoierii. Imagini DEZOLANTE într-o ZI SFÂNTĂ de PAŞTE (FOTO&VIDEO)

Citit 1429 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2015 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.