GREVĂ MAXI-TAXI LA GALAŢI pe termen nelimitat. Operatorii privaţi de transport speră să vorbească cu primarul Marius Stan (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

GREVĂ MAXI-TAXI LA GALAŢI pe termen nelimitat. Operatorii privaţi de transport speră să vorbească cu primarul Marius Stan (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţeni, înarmaţi-vă cu răbdare şi plecaţi mai devreme de acasă, pentru a fi siguri că veţi ajunge la timp, cu autobuzul sau tramvaiul, acolo unde trebuie * Începută luni, 27 aprilie, greva celor de pe maxi-taxi (pentru detalii, click aici) va continua şi e greu de spus când şi dacă microbuzele vor reveni pe trasee


Nervii şi rezistenţa gălăţenilor dependenţi de transportul local de persoane au fost puse la grea încercare, ieri dimineaţă. Cele 180 de microbuze private nu au mai ieşit pe trasee, iar mijloacele de transport ale societăţii Transurb au fost foarte aglomerate. Unii gălăţeni s-au plâns că nici măcar taxiuri nu au găsit pentru a ajunge la timp la serviciu!

În a doua jumătate a zilei, însă, graţie suplimentării mijloacelor de transport de către SC Transurb, s-a putut circula în condiţii decente.

Protest spontan în faţa Primăriei

Operatorii privaţi din transport local de persoane din municipiul Galaţi au intrat ieri în grevă. Motivul? Situaţia incertă în care se află, după ce au aflat din ziarul "Viaţa liberă" declaraţiile lui Radu Cosca, viceprimarul oraşului, care a spus că, legal, contractele lor de concesiune a traseelor nu mai pot fi prelungite, aşa cum îşi doreau şi cum li se promisese.

În jurul orei 11,00, peste o sută de persoane, în majoritate şoferi de maxi-taxi, alături de care se aflau angajatorii lor, cei opt operatori privaţi din transportul public local de persoane, s-au adunat la Primărie, în speranţa că vor primi un răspuns din partea autorităţilor.

"Oamenii vor să ştie ce se va întâmpla cu ei peste zece zile şi merită măcar un răspuns. Fac 10-12.000 de kilometri în fiecare zi în acest oraş şi nu s-a întâmplat niciodată, în cei 15 ani de maxi-taxi, vreun accident grav", ne-a declarat Sorin Amarinei, unul dintre operatorii privaţi.

500 de oameni, ameninţaţi de şomaj

"Sunt peste 500 de angajaţi în această formă de transport privat, iar începând cu 9 mai aceşti oameni vor fi şomeri. Au fost discuţii purtate cu autorităţile în două rânduri şi promisiunile au fost că vom rămâne. Dar deja timpul s-a scurs! După ce am văzut astăzi, transportul s-a întors cu 25 de ani în urmă. Dimineaţă s-a circulat ca înainte de 89, în aglomeraţie! Autorităţile renunţă la un parc auto performant, cu un grad scăzut de poluare, la maşini fabricate în 2009-2010, care au până în 300.000 de km şi preferă maşini la mâna a doua, scoase din uz de statele dezvoltate din UE", ne-a spus Alexandru Ghiţă, un operator de transport.

"Vreau să ştiu, ca simplu cetăţean, cum e posibil să se scoată bani din fondul de rezervă al bugetului local, bani care sunt destinaţi pentru calamităţi, pentru situaţii de urgenţă, ca să mărească capitalul social al Transurb? De ce nu s-au scos bani atunci când a rămas Galaţiul fără apă?", ne-a declarat Mariana Profir.

Florin Ambrăuş, şofer cu o vechime de 11 ani, era şi el îngrijorat: "Ce-o să se întâmple cu familiile noastre? Unde o să ne angajăm, pentru că în ţara asta totul se desfiinţează, totul se duce de râpă…".

Problema se va discuta în Consiliul Local

O delegaţie a transportatorilor a fost primită de viceprimarii Galaţiului, Radu Cosca şi Florin Popa. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, viceprimarii le-au explicat reprezentanţilor transportatorilor privaţi că o decizie privind prelungirea licenţelor nu poate fi luată decât de Consiliul Local Galaţi şi că vor prezenta aleşilor locali solicitările lor. Consiliul Local Galaţi se întruneşte în şedinţă în plen joi, 30 aprilie.

Pentru a suplini lipsa transportatorilor privaţi de pe trasee, Primăria a solicitat societăţii Transurb să suplimenteze numărul de mijloace de transport în comun pe cele mai aglomerate rute din oraş.

Tramvaie şi autobuze în plus

Societatea publică de transport local de persoane, Transurb, a suplimentat numărul de autobuze şi tramvaie încă de ieri dimineaţă. Astfel, au fost puse în circulație şase tramvaie suplimentare pe traseul 39 şi 34 autobuze suplimentare, după cum urmează: opt pe traseul 102, două pe traseul 104, trei pe traseul 105, unul pe traseul 7, două pe traseul 9, opt pe traseul 11, unul pe traseul 17, unul pe traseul 19, două pe traseul 20, două pe traseul 22, două pe traseul 26, unul pe traseul 29 şi unul pe traseul 34.

"Noi putem să menţinem această suplimentare, dar nu ştim pentru ce perioadă, autorităţile trebuie să hotărască. Aveam planificat să ieşim cu 94 de mijloace de transport din 9 mai, când începe contractul nostru de gestiune delegată pentru reţeaua de trasee a municipiului Galaţi", ne-a declarat managerul Transurb, Genica Totolici.

Ce spun gălăţenii

Opiniile gălăţenilor sunt împărţite. Posesorii de autoturisme au salutat eliberarea străzilor de microbuze, bucuroşi că, în sfârşit, Galaţiul a intrat în rândul oraşelor civilizate.

În schimb, cei care circulă frecvent cu maxi-taxi s-au plâns că e greu fără microbuze: "E naşpa fără maxi-taxi! Cât de rău? Pe o scară de la unu la zece - 11! Plec de obicei de acasă la 7,40, acum am plecat mai devreme şi au trecut doză autobuze în care nu a putut urca nimeni din staţie, la cât erau de pline", ne-a spus Dorinel.

"Da, este mai aglomerat. Nu circulă maxi-taxi, am auzit că vor să le scoată şi să aducă 20 de autobuze. E foarte bine", ne-a declarat doamna Prisecaru.

Operatorii privaţi speră să se întâlnească astăzi cu primarul Marius Stan şi să găsească împreună o soluţie de continuare a activităţii. Se pare însă că autorităţile ar fi fost avertizate de Curtea de Conturi că prelungirea licenţelor transportatorilor este ilegală.


Rămânem doar cu Transurb? Legal, activitatea de maxi-taxi nu poate fi prelungită

Citit 17097 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2015 19:08

86 comentarii

 • postat de UN CETATEAN CARE VREA SA FIE DREPTATE
  Miercuri, 29 Aprilie 2015 18:35
  5.13.197.***
  MAXI TAXI E CA SI CUM AI AVEA GARAJ..... AI GARAJ FACI GRATAR, SCOTI MASINA AFARA IN INTERIOR AI TREABA CU BUCATARIA SA NU VINA PRAFUL .... CEI FARA MANACA IN CASA SAU LA PRIVAT DEPINDE CE OFERTE GASESTI INJ PICIORE SAU MAI ASTEPTATI .... ASA A AJUNS CEL CARE SI A EXPRIMAT VOTUL PENTRU UN ORAS CU MAI MULT BUN SIMT DIN PARTEA CELOR NE A ACAPARAT SPATIUL VERDE DIN ACEST ORAS SIDERURGIC, AM SCAPAT DE COCSERIE DAR AM DAT PESTE CEI CU PILE SI RELATII PENTRU CONSTRUIREA UNUI GARAJ, LINGA PARCUL SEL GROS ISI SCOT MASINILE IN PARCAREA CARE TREBUIA SA FIE AL LOCUITORULUI ACESTUI ORAS SI FATA GARJULUI FACE GRATAR.... TU CARE STAI LA BLOC SI NU AI GARAJ SUPORTI FUMUL SI MIROSUL CELUI CARE A AVUT RELATIII LA PRIMARIE , DLE PRIMAR FACETI CEVA!
  7
  1
  Raportează
 • postat de un calator din cand in cand
  Miercuri, 29 Aprilie 2015 18:18
  5.13.197.***
  daca vor transport civilizat sa circule in microbuz nr de persoane corespunzator capacitati si in conditii civilzate nu peste capacitate si in conditii indecente cu soferi care nu respecta regula bunului simt............... fumeaza, vorbesc urat cu calatori.. nu ti convine coboara... de multe ori nu suporta hartia insultele indurate de calatori..... nu de mult am plecat din 21 si am gasit pe cineva care numai sofer de maxi taxi nu era .... nu elibera bilete si statea in statie cate 10 minute si la semafor se uita dupa fuste............... avand un asemenea servici iti asumi un risc esti slujba cetyateanului cel care te plateste... si iti asigura un servici ..... asa ca mai multa civilizatie din partea celor cu care ne deplasam in acest oras al romaniei.....
  6
  1
  Raportează
 • postat de oarecare1
  Miercuri, 29 Aprilie 2015 00:56
  79.241.96.***
  da-mi voie sa te contrazic domnule Sorin Amarinei , operator de 2 lei ce esti ca multi altii dintre voi....soferii de maxi-taxi , nu toti ...sunt niste impertinenti ,niste needucati si niste tarani obositi care nu respecta absolut nimic..nu respecta clientii care asta e cel mai esential lucru..nici bine nu te urci in microbuz si soferul de maxi -taxi pleaca de pe loc fara sa tina cont ca tu nu te-ai asezat pe o banca si te arunca cu cracii in sus fara sa-i pese ..mai grav....se intrec intre ei ca la curse de formula 1 pe brailei ca doar e singura strada unde sunt mai multe benzi de circulatie ca si pe siderurgistilor de altfel..dar pe brailei e bataia pestelui...alta buba...isi bat joc de taximetristi de 25 de ani in sensul ca nesimtitii astia de soferi de maxi-taxi ies pe traseu in noaptea de revelion in noaptea de paste si nu mai stiu in ce alte nopti de sarbatoare..nu mai spunn de zilele Galatiului...alta buba foarte importanta pentru calatorii care platesc pentru a circula cu acesti imbecili > vara cand afara sunt peste 35 grade la ei in masina sunt probabil peste 50 de grade si ce credeti?surpriza...nenorocitii desi au aer conditionat la masini nu il folosesc ..ei merg bine merci cu geamurile laterale care sunt si singurele din pacate in toata masina plus acea trapa care nu face fatza ..deci ce sa va mai spun despre ei...ca merg de la politia judeteana pana la arcada in ritm de melc si incurca toata circulatia ca sa prinda ei semaforul pe rosu sa mai pape si ei ceva ca nu sunt satui nesimtitii..imi pare rau despre soferi sincer ca au si familii si raman fara locuri de munca dar conform standardelor nu se poate merge la infinit cu aceasta tiganie numita maxi-taxi doar ca se imbogateasca o masa de oameni se stiu ei care si sa le fie rusine ca de 25 de ani au corupt toata politia din galati cu aceste maxi-taxi ale lor....in orice tara civilizata din lumea asta nu exista asa ceva...nu mai spun de evaziunea fiscala care o fac ca nu dau bilete de ani de zile ..bai mai mult si-au afisat in interiorul microbuzelor ca daca esti prins de control fara bilet primesti amenda...si asta din vina soferilor care nu iti elibereaza bilet ca sa faca ei punga mare...
  9
  10
  Raportează
 • postat de Loredana
  Marți, 28 Aprilie 2015 22:22
  5.13.228.***
  Mie personal imi convenea cand luam maxi taxi din fata blocului si NU mergeam UN KM PE JOS pana la statia de autobuz iar pe langa faptul ca stau in picioare inghesuita domnul sofer care molfaie seminte imi mai arunca si un bilet capsat cu 1 leu...cica OFERTA IMBATABILA. Pe bune? MULTUMESC, DAR NU. Din cate am observat sunt si mana in mana cu controlorii.. au toti de papat...pe BANII CETATEANULUI...bine ca ne baga in datorii ..ca doar na bani pentru apaterm nu existau.. acum sunt..avem bani sa achizitionam autobuze din 1900...asta e oras curat si civilizat? oare acestea nu polueaza mai tare decat maxi taxi-urile aceea care cat de cat sunt noi.. si de o mie de ori mai curate decat cele a transurbului?
  10
  15
  Raportează
 • postat de puie micu
  Marți, 28 Aprilie 2015 20:53
  82.76.10.***
  oricum o da, tot prost iese
  cum ne-am procopsit cu asa edili ?
  aveti ocazia, Transurb, sa va aratati muschii,
  un autobuz la 3-4 minute, mai curate , mai usor de procurat bilete, prelungiti programul,
  dar asta inseamna sa va duca si capul , debarasati-va de gandirea imbacsita
  mai , mult - lasati si initiativa privata, ridicati standardele la transportul in comun,
  si asta repede, dar repede ca in 2016 va fi sigur alt primar si alt director la Transurb
  bafta !
  8
  9
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 28 Aprilie 2015 19:33
  5.13.176.***
  DIN start MAXI-TAXI out.Sectorul privat daca dorea sa participe legal la transportul urban isi achizitiona de acum 3 ani autobuze europene si erau si astazi pe piata.Dar e mai usor cu microbuzul sa faci evaziune.Sa nu uitam de unde am plecat cu transportul dar ne-am blocat la nivel de MAXI-TAXI.Firmele acestea celebre de ce nu au investit in autobuze mai ales ca stiau ca in 9 mai 2015 le va expira licenta.Puteau participa si dupa 9 MAI ...DAR CU AUTOBUZE CIVILIZATE.
  Transurb societatea consiliului local are SH pentru asta au aprobat consilierii sa cumpere .DE CE ...din lipsa de bani ....pentru ca la Galati evaziunea e mare si nu sunt bani la bugetul local.Si tot asa un cerc vicios in care nimeni nu a avut curajul de 20 ani sa puna degetul pe rana .Primarul actual e constient ca nu mai castiga alegerile dar macar isi asuma ceea ce alti nu au avut curaj sa faca.
  Pentru oprirea robinetelor de partid (APATERM) si evaziun i fiscale in transport(MAXI-TAXI) ....Demolarea buncarelor (sper sa nu se opreasca) cu gogosari si castraveti....eu ma gandesc ca poate nu e cel mai rau lucru in spatele unei decizi de acest gen. STIMA domn primar pentru curaj. jos MAXI TAXI ......vreau transport european ....PRIVAT sau DE STAT.(administratorul transportului nu ma intereseaza in mod deosebit ci doar calitatea acestuia).
  17
  20
  Raportează
 • postat de gore
  Marți, 28 Aprilie 2015 18:42
  86.126.3.***
  In Bucuresti nici macar taranii care fac naveta din comunele limitrofe nu mai sunt dusi cu dubele, ca sa numai zic de transportul urban.
  Mai mare rusinea, de fiecare data cand vin in Galati parca simt ca ma intorc cu 20 de ani in urma.
  16
  19
  Raportează
 • postat de Anodin
  Marți, 28 Aprilie 2015 18:27
  82.137.12.***
  Am compasiune pentru soferii de maxi taxi , dar cred ca erau pregatiti de cateva luni pentru alte alternative. Stiau ca din mai nu se vor mai da licente. Si primaria are pacatele ei , dar referitor la desfiintarea transportului privat ,cred ca este un rau necesar . Parcul auto nu se modernizeaza numai cu elevii si pensionarii care sunt subventionati
  17
  18
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:53
  5.13.191.***
  Iesiti in strada!!!!!!!!!!!!!''cap de minge'' isi bate joc de un oras asa mare!!!!!!!!il tine in brate, Oprea.sa-l vedeti cum vorbeste cu angajatii primariei!EL IMPARAT, restul slugi..............!hhhuuoooo......,ipocritule!
  22
  12
  Raportează
 • postat de aLINA
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:47
  5.13.131.***
  Este o rusine. Mr. Stan instaureaza dictatura si falocratia. Cetatenii nu sunt consultati . Transportul privat reprezinta un mod civilizat de a calatori si un progres fata de perioada cand se mergea pe scari in autobuz .Avem copii care trebuie dusi la scoala si nu putem sta cate 20 min in statie in frig pt ca musiu primar sa simta ca dat si el o lege. La urma urmei, legile sunt date de oameni si trebuie sa primeze legea si nu omul.
  In Canada, dupa ora 10 seara , soferii de pe autobuzele care apartin transportului public opresc unde doresc femeile, fara a mai respecta statiile, tocmai pentru ca femeile sa fie in siguranta. In schimb , dl primar a desfiintat statia de maxi 63 de la km 0, iar bietii oameni, in special batrani, isi cara bagajele o buna bucata de drum. Daca mai facea si aeroport, primarul nu le asigura transportul pana la aeroport , ii lasa in mijlocul drumului, ca asa a facut el legea si e batuta in cuie.
  24
  19
  Raportează
 • postat de fuck ue
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:45
  79.116.126.***
  hopa,remarcam ca usor usor ne intoarcem la timpurile de odinioara,pe care le credeam apuse,dar......surpriza comunistii se intorc.Mai bine ne angajam toti la stat sa fim bugetari cu totii,si sa lasam politicienii sa ne creasaca impozitele de vreo 5000 de ori ca si asa nu mai produce nimeni nimic.Halal oras,halal statsi mai ales halal postaci platiti
  10
  20
  Raportează
 • postat de A19
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:44
  79.116.104.***
  Nu vedeti cu ce autobuze vechi,uzate,SH umbla Transurbul?Noi ,galatenii nu ne permitem ceva nou ,modern,eficient?Mastodontii astia invechiti si uzati de europenii civilizati care normal ar trebui sa nu circule nicaieri,circula la Galati,ca noi suntem prostii prostilor si mergem cu autobuze SH ,vechi si uzate din Olanda ,pe cand alte orase europene circula cu MAZ-uri,Mercedes-uri nou noute.La autobuze ma refer.Transurbul nu asigura nicio calitate.VARZA.Vrem maxi-taxi!
  14
  21
  Raportează
 • postat de flori
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:43
  5.13.232.***
  ramaneti in greva ...pentru todeauna ...
  14
  30
  Raportează
 • postat de frant
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:27
  5.13.245.***
  fara maxi taxi !!!!
  19
  25
  Raportează
 • postat de frant
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:27
  5.13.245.***
  fara maxi taxi !!!!
  18
  26
  Raportează
 • postat de @bai astia cu poluarea
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:25
  5.13.255.***
  Lasati ca polueaza si rablele de autobuze ale Transurb,in parte SH-uri scoase din uz de Europa si trimise la noi, in parte luate de noi de Transurb, dar invechite si iesite din uz.
  Am urcat intr-o zi pe strada aceea de la piata in sus, in spatele unui autobuz Guleryuz-Cobra(bune la timpul lor, dar au fost achizitionate de noi in anul 2002, acum au milionul de km probabil). La ce scotea pe teava de esapament, ziceai ca a luat foc, plus ca abia urca cu viteza melcului la cat de praf e motorul... Astea polueaza maxim!
  Bine ar fi ca sa se cumpere autobuze noi, dar de unde bani, deci o sa ni se aduca alte SH-uri cu 700.000 km de prin UE, acolo probabil nici nu le mai da inspectia, dar la romani "e bune"...
  6
  20
  Raportează
 • postat de Bughi
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:21
  79.116.108.***
  SA-TI FIE RUSINE MARIANA PROFIR, vii cu nesimtire si spui ca n-o sa mai ai de munca, cand aveti 2 maxi-taxi tu si barbatu tau, numarati banii cu lopata, stie toata lumea ca soferii de maxi taxi nu dau bilete, asadar EVAZIUNE LA MAXIM. Veniti si va plangeti acum cand v-ati asigurat pentru 3 vieti bunastarea materiala. SA FIE DESFIINTATE COMPLET MAXI-TAXI, VOR SUPLINI CU SUCCES AUTOBUZELE, NU SA SE IMBOGATEASCA UNII PRIN EVAZIUNE , MAI BINE SA CASTIGE TRANSURBUL CARE MAI DAU FACILITATI DAR VOI DOBITOCILOR CU MAXI TAXI CE FACILITATI DATI?????? NU VA MAI AJUNGE CAT ATI FACUT SI FACETI EVAZIUNE HOTILOR.
  14
  18
  Raportează
 • postat de pro si contra
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:16
  109.166.208.***
  Pro TRANSURB :
  1. Poluarea urbana nu poate fi combatuta decat prin introducerea pe scara larga a vehicolelor electrice (autobuze electrice, tramvaie sau trolee). Doar o companie detinuta si controlata de municipalitate poate realiza asa ceva.
  2. Singura modalitate de integrare si sincronizare a transportului urban de persoane este monopolul asupra transportului urban de persoane. Asa e oriunde in lumea civilizata.
  3. Acces la finantari semnificative nerambursabile din fonduri europene sau emisiune de obligatiuni municipale pentru investitii.
  4. Permite calatoria persoanelor cu handicap locomotor sau a persoanelor cu dificultati de deplasare.
  5. Se poate calatori civilizat pe baza de abonament /card contactless/ plata SMS/plata NFC (cu telefonul).

  Anti TRANSURB:
  1. Numirea conducerii pe criterii politice ignorandu-se competenta si pregatirea profesionala.
  2. Deprofesionalizarea personalului ca efect al constrangerilor bugetare.
  3. Capusarea companiei de mafia politica.

  Pro maxi-taxi:
  1. Frecventa mare a masinilor in perioadele de varf;
  2. Capacitate de a ajunge in zone izolate;
  Anti maxi-taxi:
  1. Evaziunea fiscala;
  2. Incomodare trafic pe arterele principale;
  3. Conditii de transport necorespunzatoare;
  4. Poluare maxima a orasului, fara perspective de combatere;
  5. Lipsa predictibilitatii.
  6. Imposibilitatea calatoriei cu abonament
  15
  26
  Raportează
 • postat de Bughi
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:14
  79.116.108.***
  SA-TI FIE RUSINE MARIANA PROFIR, vii cu nesimtire si spui ca n-o sa mai ai de munca, cand aveti 2 maxi-taxi tu si barbatu tau, numarati banii cu lopata, stie toata lumea ca soferii de maxi taxi nu dau bilete, asadar EVAZIUNE LA MAXIM. Veniti si va plangeti acum cand v-ati asigurat pentru 3 vieti bunastarea materiala. SA FIE DESFIINTATE COMPLET MAXI-TAXI, VOR SUPLINI CU SUCCES AUTOBUZELE, NU SA SE IMBOGATEASCA UNII PRIN EVAZIUNE , MAI BINE SA CASTIGE TRANSURBUL CARE MAI DAU FACILITATI DAR VOI DOBITOCILOR CU MAXI TAXI CE FACILITATI DATI?????? NU VA MAI AJUNGE CAT ATI FACUT SI FACETI EVAZIUNE HOTILOR.
  17
  13
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 28 Aprilie 2015 17:06
  5.13.172.***
  Dupa multa asteptare,abia acum suntem un oras civilizat,dupa mintea ingusta a unora.Soferii de autoturisme vechi si cu kilometrajele date inapoi nu vor mai scuipa din masini si nu-si vor mai arunca mucurile de tigara pe geam,vor acorda prioritate pietonilor la trecerile de pietoni,nu vor mai injura in trafic si nu vor mai asculta manele la maxim in trafic.Cetatenii acestui oras nu vor mai arunca gunoaiele pe jos,cei care isi plimba cainii vor aduna fecalele dupa trotuare lasate de patrupede.Hotii de buzunare care v-au inghesuit pana acum prin mijloacele de transport in comun vor deveni cetateni de cinste ai acestui oras.Civilizatie tata,nu gluma.Din cauza transportului public privat (MAXI-TAXI) noi am fost niste needucati si marlani.
  10
  14
  Raportează
 • postat de adina
  Marți, 28 Aprilie 2015 16:49
  5.13.136.***
  dar traseul 63 ?
  4
  4
  Raportează
 • postat de adina
  Marți, 28 Aprilie 2015 16:48
  5.13.136.***
  traseul 63 nimic ?
  3
  3
  Raportează
 • postat de adina
  Marți, 28 Aprilie 2015 16:48
  5.13.136.***
  traseul 63 nimic ?
  4
  4
  Raportează
 • postat de un om la vot
  Marți, 28 Aprilie 2015 16:39
  89.136.185.***
  si acum sa luati in calcul ca incepind de vinerea dupa -amiaza si pina lunea dimineta , faleza superioara BAC - STR NAVELOR circulatia auto sa fie inchisa si sa fie folosita pt biciclete , role , promenada , faleza INFERIOARA fiind foarte aglomerata
  3
  4
  Raportează
 • postat de auras
  Marți, 28 Aprilie 2015 15:48
  5.13.159.***
  aproape toti soferii de maxi fumau in masina si injurau niste marlani fara respect
  14
  29
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 28 Aprilie 2015 15:29
  81.12.148.***
  Fara maxi taxi e sloganul zilei. Dar ce pui in loc acum, nu maine sau peste 2 luni ? Cateva autobuze obosite care circula in gasca, cate 3 odata ? Ce faci cu salariatii din zona Damen ? Dar cu altii pe care Transurb i-a lasat de izbeliste ?
  Microbuzele circulau cu un numar de persoane peste limita maxima. Ok. Dar Transurb-ul cum circula acum ?
  Microbuzele erau ticsite de oameni. Ok. Dar acum, in autobuze, cum e ?
  Evaziunea era in floare, cica, cu toate ca se platea o suma fixa / microbuz si nu functie de numarul de bilete vandute. Ok.
  Dar in autobuze cati "civilizati" composteaza biletul ? Aia nu fac evaziune ? Si sunt cu sutele.
  Microbuzele stateau in statii sa se umple. Ok.
  Dar un sofer de autobuz care vinde bilete la cate 4 calatori in fiecare statie si mai da si rest, cat sta cu autobuzul in statie ?
  Patronii de microbuze s-au imbogatit. Ok.
  Dar stie cineva cati lipitori de afise sunt in Transurb, pe ce salarii si care au fost criteriile de angajare ? Stie cineva cate categorii de salariati circula gratuit cu autobuzele iar subventia pentru acestia se scurge anual de la bugetul local ?
  Cine a oprit Primaria sa faca controale la sange si sa ridice licentele de transport persoane in toti acesti ani ?
  500 de oameni pleaca din Apaterm. Alti 500, din zona transportului privat de persoane, se pregatesc si ei.
  Daca unul din astia 500 erai tu, ce-i spuneai copilului acasa ?
  Ca-i ok ?
  26
  30
  Raportează
 • postat de Alin
  Marți, 28 Aprilie 2015 15:22
  79.116.104.***
  Transurbul cand o sa cumpere autobuze noi,moderne,multe ,suficiente atunci o sa-si castige multi calatori,pana atunci lasati-ne alternativa asta buna cu maxi-taxi,ca unele sunt foarte potrivite si merg pline,sunt eficiente ,moderne...si nu am vazut vreo nesimtire a soferului ,astea sunt exagersri,se circula decent si cu maxi-taxiMSi pana la urma,astia care sunt nemultumiti de maxi-taxi nu va pune nimeni fratilor sa mergeti cu ele dar nu mai comentati aiurea ca sunteti impotriva aparandu-i pe nesimtitii astia de la Transurb care iau numai SH-uri si ii platim cu banii nostri!Niste harburi paraitoare sunt aceste autobuze infecte pe care le pun astia la dispozitie! murdare,pline ochi de pensionari si elevi plus cocalari!
  Lasati maxi-taxiurile!Au si ele utilitatea lor!Multe persoane chiar sunt multumite de ele!
  23
  30
  Raportează
 • postat de corneliu
  Marți, 28 Aprilie 2015 15:22
  5.2.209.***
  Decuplarea transportului alternativ al periferiilor rezidentiale si comerciale ale orasului prin masuri administrative negandite va fi lovitura de gratie pentru acestea. Din cartiere inca suportabile vor deveni prin izolare si faliment adevarate ghetouri. Poate asta se urmareste, stai in centru casa ta are valoare, stai la periferie nu are valoare. Ai afacere in centru afacerea ta are valoare, nu? La baie cetatean de categoria n! Consilierii stau in centru si nu merg cu microbuzele, dimpotriva!
  8
  13
  Raportează
 • postat de Anca
  Marți, 28 Aprilie 2015 15:19
  79.116.103.***
  Nu pot sa nu ma intreb , inainte de aparitia acestor maxi taxi , oamenii nu munceau, nu mergeau la scoala? Cum se descurcau atunci? Probabil cum se descurca si locuitorii celorlalte orase europene in care nu exista maxi-taxi.
  17
  24
  Raportează
 • postat de Stefan
  Marți, 28 Aprilie 2015 14:42
  5.13.226.***
  Bravo,prima bilă albă din partea mea,domnule Primar.Găseste cu Transurb o solutie de acoperire pt.toate traseele.Felicitări,
  18
  21
  Raportează
 • postat de zaz
  Marți, 28 Aprilie 2015 14:38
  213.233.84.***
  Da, Valentina! Așa este! Toți clienții magazinelor din mall veneau acolo cu maxi taxi. Parcă îi și văd săracii cum nu mai pot ajunge la cafenelele din incintă pentru că nu mai sunt maxi taxi. Lasă, nu îi plânge pe ei, că după 9 mai vor plânge ei după tine și șoferii care te vizitau. AFARĂ CU DUBELE DIN ORAȘ!
  16
  27
  Raportează
 • postat de Valentina
  Marți, 28 Aprilie 2015 14:05
  109.166.137.***
  Buna ziua, sunt administratorul unui magazin din incinta Shopping city Galati, si probabil ca si multi altii sunt afectata de lipsa microbuzelor. Ieri traficul in galerie a fost infim pentru a putea sustine cheltuielile zilnice, si asta din cauza ca nici un mijloc de transport in comun nu a circulat in zona noastra, astazi pana in prezent e la fel de pustiu. Ar fi cazul sa se faca ceva si repede pentru ca datorita lipsei microbuzelor, murim si noi, e o reactie in lant pe care nimeni nu o ia in calcul, fiecare se gandeste la propriul buzunar fara sa ii pese ca ii afecteaza pe ceilalti. Inca o data multumim Primariei pentru deciziile intelepte pe care le ia.
  18
  28
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 28 Aprilie 2015 13:43
  5.13.147.***
  Care-s desteptii carora "nu le place" cand se zice ca transport decent ar insemna autobuze suficiente, CURATE, dotate cu aer conditionat? Ca in tarile civilizate?
  Poate avem pana la urma orasul pe care-l meritam, daca astia-s locutiorii, cu asa conceptii, de ce s-ar stradui conducatorii sa ne fie mai bine?!
  11
  17
  Raportează
 • postat de Mihnut
  Marți, 28 Aprilie 2015 13:38
  89.121.200.***
  Alo alo, nenea cu camasa albastra cu parul tuns scurt si ceafa lata, sofer celebru de pe 68 cu atitudine de cap de clan mafiot. Ce ai de protestat ? Noi cand urcam 30 de insi in masina la matale nu mai comentam nimic, ce puteai sa comentezi in fata unui securist cu 4 clase ? Ce vrei acum, vrei sa-ti mai cumperi un ghiul, ceva ? Pe baiatu ala 25 de ani, tatuat de zici ca era iesit din puscarie caruia ii murea motoru iar cutia de viteze plangea in chinuri cand schimba in a 2-a, il mai pui pe masini ?
  18
  22
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 28 Aprilie 2015 13:21
  5.13.147.***
  Nu prea e reala treaba cu orasul aerisit. Este, dar doar in afara orelor de varf. Dimineata la 8 fara ceva era mai aglomerat ca de obicei.
  Da, e bine ca s-au scos microbuzele, circulau haotic si ingreunau circulatia, dar nu cred ca Transurb-ul face fata.
  Nu mai vorbiti de transport civilizat, acela va fi cand Transurb va avea autobuze SUFICIENTE, CURATE, dotate cu aer conditionat. Asa e in tarile civilizate sau chiar la noi in Bucuresti, de exemplu. Ca altfel, e nasol rau pe caldurile astea in autobuze supra-aglomerate si imputite.
  Pana atunci nu-i niciun motiv de bucurie , cum vad la unii.
  20
  18
  Raportează
 • postat de ZONA CREPUSCULARA
  Marți, 28 Aprilie 2015 13:21
  5.13.128.***
  Bun venit in orasul cu SOMERI,orasul unde casele se darama si strazile se gauresc din cauza ELEFANTILOR (autobuze) si unde lumea e foarte ,,CIVILIZATA" si ,,OSPITALIERA'' incat iti doreste sa dispari cat mai repede din peisaj sa nu care cumva sa ii deranjezi pe,pensionari, din siesta de zi cu zi( motaiala in autobuze unde fraierii de privati cotizeaza pt. GRATUITATILE lor).....La noi nu se doreste infiintarea locurilor de munca, ci disparitia lor. Sper sa vina cat mai repede ziua in care STATUL nu va mai avea de unde mulge bani pt. chichitele lor.
  STATUL NU PRODUCE NIMIC iar sacul are o limita, NU da pe dinafara....
  21
  20
  Raportează
 • postat de zaz
  Marți, 28 Aprilie 2015 13:20
  213.233.84.***
  Ce liniște este în oraș fără huruitul dubelor ambalate nervos în primele două trepte! La cât mai multe zile așa! Parcă e alt oraș. În sfârșit o urmă de civilizație.
  23
  29
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Marți, 28 Aprilie 2015 13:15
  82.137.13.***
  Constat ca printre oamenii care posteaza pe acest site, exista unii care sunt de o mie de ori mai bine documentati, mai logici in ceea ce spun, decat toate fosilele la un loc de prin primarie.
  Aia din primarie trebuie sa dispara. Sunt unii care lucreaza acolo de 10-20-30 de ani si nu au facut nimic bun in viata lor, sa faca ceva pentru orasul asta.
  Mai vezi ca mai apar peste noapte si tot felul de directorasi care traiesc pe alta lume decat cea inconjuratoare.
  Jos cu nomenclaturistii si atarnatii de prin primarie!

  Inteleg, daca Stan nu a putut rezolva problema cu apa calda, cu caldura, ca depindea de altii, inclusiv de incompetentii lui de prin primarie care au facut purici de cand stau pe acolo, aici la faza cu maxitaxi, nu are nicio scuza.
  Jos cu cascarabetele!
  17
  18
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Marți, 28 Aprilie 2015 12:58
  144.24.20.***
  Luatai-va biciclete, si nu glumesc. galatiul e un oras mic, in care se poate circula extrem de rapid PE BICICLETA. Asa circul in Bucuresti, pe o distanta mult mai mare, e o investitie care se amortizeaza extrem de rapid.
  3
  22
  Raportează
 • postat de Adela
  Marți, 28 Aprilie 2015 12:54
  109.102.90.***
  Traseul 63 TREBUIE NEAPARAT acoperit! E foarte greu pentru cei ce stam in Micro 17, 18, Neacsu, Parma, Piata Rusilor, etc sa ajungem la o statie de tamvai. Cea mai apropiata este la Mcdonalds, dar asta inseamna sa strabati la picior cate un cartier-doua pe jos. Chiar e atat de greu sa se bage pe str.Oltului cateva autobuze Isuzu, chiar daca nu e artera principala, chiar daca e traseu secundar, sunt persoane care depind de acest transport. De aceea, 63 era mereu fff aglomerat, mergeau ticsite de oameni, nimeni nu se plimba pt ca nu are ce face acasa...se merge la serviciu, la scoala. Trebuie gasita o solutie, doar ca nu se vrea din cate observ. Se pierde mult timp pana la tramvai, dar intr-adevar se circula aerisit, civilizat si nici mizerie nu e, desi majoritatea nu cumpara bilete si merg blat, alta evaziune si marlanie! Vrem autobuze 63!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  12
  16
  Raportează
 • postat de daniel
  Marți, 28 Aprilie 2015 12:50
  79.116.98.***
  Sa ii vad eu pe astia de la *viata libera* cum asteapta 40 min in statia de autobuz cum am asteptat eu astazi 102 si cand vine unu....mai vin inca 2 dupa el.Pur si simplu e bataie de joc adik in loc sa le puna din 10-15 min ele vin toate impreuna si tot nu erau indeajuns de multe sa urce toti cei care asteptau 102...3 autobuze in sir indian pline cu calatori ca nu puteai arunca un ac si sa cada pe jos si asta dupa o asteptare infernala.Pentru ce mama masi platim noi bilete daca nu sunt astia in stare sa organizeze un program decent??
  4
  23
  Raportează
 • postat de Alex
  Marți, 28 Aprilie 2015 12:42
  89.121.200.***
  Sunt de acord... Fara maxi-taxi, dar ce am observat este ca autobuzele nu fac fata numarului mare de oameni (ar trebui suplimentate serios) si am mai observat si ca oamenii si-au luat masinile personale iar astazi dimineata circulatia era mai mult ingreunata decat de obicei... Asteptam solutii care sa rezolve urmatoarele probleme:
  - mijloacele de transport sa faca fata numarului de calatori;
  - circulatia fluida (nu se rezolva prin eliminarea maxi-taxi-urilor, oamenii iau masinile personale si e si mai rau);
  - locuri de munca pentru soferii ce si le pierd in curand;
  - deteriorarea rapida a soselelor (autobuzele pline onduleaza usor soseaua incinsa de soare);
  - eliminarea micobuzelor nu inseamna si casarea lor.. ne vom intalni cu ele in continuare in trafic(chiar daca acestea ar fi utilizate in alt scop);
  - eliminarea micobuzelor duce la eliminarea unor trasee ce nu erau acoperite de Transurb (zone inguste ex: intersectia A. Vlaicu - N Leonard traseu 68).. cum rezolvam?
  - etc (m-am plictisit de scris).
  8
  32
  Raportează
 • postat de Eterna jale
  Marți, 28 Aprilie 2015 12:38
  5.12.97.***
  hooooo, Rușine
  Asta-i oraș civilizat ?
  fără caldura, apa calda si rece ? Fără alternativa la transportul local ? cred pe cei cu autoturisme ii încurca maxi-taxi, dar noi astilalti ce facem ? Cu noi veți rămâne domnule primar, fiindcă cei cu bani vor pleca din mizeria asta de oraș. Si consilierii nu - s Dumnezeu sa așteptăm mila lor. Ne umiliți in cel mai josnic mod . Rusineeee, afara din primărie.
  15
  19
  Raportează
 • postat de Galatean Mandru
  Marți, 28 Aprilie 2015 12:18
  109.102.62.***
  In primul rand ma adresez primarului Stan: daca da Dumnezeu si nu scoti maxi taxi jur ca nu te mai votez in veci. Sunt unul dintre cei mai mari suporteri ai lui Stan, dar daca nu scoate harburile astea voi deveni cel mai mare dusman.
  Am mai spus jos, Transurb nu trebuia sa suplimenteze de ieri, iar traseele noi nu trebuiau sa apara de ieri ci de pe 9 mai. Tot in Viata Libera au aparut noile trasee, asa ca inainte sa comentati, consultati acele trasee. Inclusiv spre Damen era un traseu ( daca minte Viata Libera mint si eu).
  Acesti transportatori trebuie dati in judecata pentru ca nu respecta contractul cu Consiliul Local . Transportatorii au obligatia sa asigure ( chiar daca fac greva), un minim de masini , parca 20%. Ei nu respecta, deci trebuie sa suporte rigorile legii.
  22
  22
  Raportează
 • postat de john
  Marți, 28 Aprilie 2015 11:39
  82.137.8.***
  Auzi la ei: "parc auto performant". Dati-va cu apa pe fata. Toate zdrăngăne din toate încheieturile.
  Si pentru cei ce nu vor autobuze SH din Olanda, as vrea sa va întreb: ce mașini aveți in parcare? Nu cumva vechituri de 15 ani de prin Germania
  6
  31
  Raportează
 • postat de ggt
  Marți, 28 Aprilie 2015 11:13
  109.103.173.***
  Joc de glezne, pot sa pariez ca vor circula in continuare microbuzele :D
  12
  10
  Raportează
 • postat de cetatean galatean
  Marți, 28 Aprilie 2015 11:07
  109.166.139.***
  Discutie Marius Stan - trasportatorii:
  - Care sunt doleantele dumneavoastra?
  - Ne milogim si noi la usa dumneavoastra de primar ca sa ingaduiti a mai sta pe strazile Galatiului pentru a mai face putina frauda ca nu ne-am saturat pana acuma si daca sunteti amabil va rugam sa incalcati legea ca va promitem ca nici o autoritate nu se va sesiza, va rugam....
  - Nu exita asa ceva, se poate, si nu accept. Cetatenii sunt foarte multumiti ca nu mai sunteti pe traseu si ca nu mai incurcati asa de mult traficul. Deci asta este raspunsul meu, nu avem ce negocia. curand voi gandi o noua schema de traseu si pe rutele unde maxi-taxi era majoritar. Paa
  13
  35
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Marți, 28 Aprilie 2015 10:38
  5.13.234.***
  Adio imagine de oras bananier,bun venit normalitate! Si nu va mai plangeti atat,Galatiul nu e un oras atat de mare incat sa nu poti sa-l strabati la picior in maxim o ora dintrun capat in celalalt,iar cu o bicicleta in maxim 20 de minute. Basca ca acum normal Transurb ar trebui sa fie o afacere superprofitabila prin indepartarea concurentei, deci in loc sa primeasca bani de la buget,il va imbogati. Mai trebuie o politie a transportului in comun si chiar vom avea o imagine in domeniu de oras civilizat!
  19
  45
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Marți, 28 Aprilie 2015 10:34
  5.13.184.***
  @Alin, definește "modern". Definește "rapide". Definește "mai bune".
  Burj Al Arab este (tot) modern. Lewis Hamilton este (tot) rapid. Tortul cu ciocolată este (tot) bun . Se pot naște confuzii
  Și-apoi spune-mi cum urcă și cum coboară dintr-un asemenea mijloc de transport gălățean (modern, rapid, bun) o mămică cu copil în cărucior ? Și care, la un moment dat, să presupunem că este obligată să apeleze la transportul local de tip maxi-taxi ? Sau un concetățean de-al nostru mai puțin norocos și căruia soartă i-a hărăzit un handicap care îl ține legat de un cărucior ?
  11
  23
  Raportează
 • postat de Salut Mariane!
  Marți, 28 Aprilie 2015 10:28
  86.126.95.***
  NORMAL ca in aceste zile se circula greu cu Transurbul. Este foarte dificil sa faci trecerea brusca de la Transurb+maxi-taxi la Transurb singur. Normal ca Transurbul face fata cu greu la inceput.
  Dar nu se mai poate nici cu maxi-taxiurile astea. Soferii de pe acestea circula cum vor ei, opresc unde vor, de multe ori n-au pic de respect pentru calatori, incurca traficul si pun in pericol vietile multor oameni. Nu primim niciodata bilet, desi normal ca fiecare trebuie sa dea soferului banii corespunzatori pentru cursa. Atata evaziune fiscala ca la maxi-taxi n-am mai vazut nicaieri. Se stia de multa vreme ca era cascarabetelor se apropie de sfarsit.
  13
  37
  Raportează
 • postat de Alin
  Marți, 28 Aprilie 2015 10:20
  79.116.104.***
  Sunt PRO maxi-taxi!!!Sunt mai moderne ,mai eficiente,mai rapide,mai bune!Transurb e depasit,numai SH-uri aduce!
  48
  23
  Raportează
 • postat de Maria
  Marți, 28 Aprilie 2015 10:11
  82.78.253.***
  Oameni buni, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar parca ati innebunit!! Sustineti coruptia, manipularea, decaderea ca si oras, le faceti pe plac celor care ne conduc, nu ne ofera niciun sprijin si se imbogatesc tot mai mult cu sume colosale, in timp ce in jurul nostru ramane doar dezastru, dar va bucurati ca ajungem sa avem un oras aerisit, modern fara aceste maxi-taxi????!!!
  Daca sa iti fie incalcate drepturile, sa nu ai apa, sa nu ai caldura,sa nu ni se mai ofere nicio oportunitate pentru tineri, dar sa se inchida atatea locuri de munca prin desfiintarea magazinelor si acum a transportului privat, unde se putea circula decent, inseamna ca suntem modernI si civilizati, inseamna ca voi chiar nu gandiri si va limitati la firmiturile pe care acest "domn" Primar si conducerea mai binevoiesc sa ni le ofere.
  TRREZITI-VA!!!! E timpul sa deschidem ochii sI sa ripostam!! Nu zic ca cei cu maxi-taxi sunt cei mai corecti, dar se circula mult mai bine decat in Transurb. Si de ce vor sa ii desfiinteze, ca sa beneficiem noi, populatia???????? Nu dragii mei, tot ei vor avea de castigat si mai mult daca ii inlatura si putin le pasa daca vom avea parte si de alti someri ;).
  25
  31
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Marți, 28 Aprilie 2015 10:05
  5.13.184.***
  1.Ar fi util și interesant să vedem o listă cu 3-5 proprietari-operatori de firme și mijloace de transport inpropriu numite maxi-taxi. Date oficiale, de la finanțe, bilanț, declarații; cât au declarat câștig în ultimii 10 ani ? Cât au plătit la buget (local, national) ? Ce datorii au ?
  Nu de alta dar măcar s-ar lămuri cine și cât "motorizează" bugetul pe plus sau minus.
  2. "Legea nr. 448/2006 republicata 2008, legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap" vă spune ceva ?
  ***Art. 22
  Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa ia urmatoarele masuri specifice in vederea asigurarii transportului in comun al persoanelor cu handicap:
  a) sa achizitioneze mijloace de transport in comun adaptate;
  b) sa adapteze mijloacele de transport in comun aflate in circulatie in limitele tehnice posibile, conform reglementarilor in vigoare;
  c) sa realizeze, in colaborare ori in parteneriat cu persoanele juridice, publice sau private, programe de transport al persoanelor cu handicap. ***
  Autoritățile menționate în articol, transportatorii, au habar de faptul că ceea ce scrie mai sus are caracter obligatoriu ? Există în parcul de "maxi-taxi" măcar o "cascarabeta" conformă cu legea și nu știu eu ?
  Câtă vreme nici un "maxi-taxi" nu circulă cu dotările impuse de lege, nu e corect să afirm că absolut toaate circulă ilegal ? Că să nu mai spun "și discriminatoriu"
  Și asta se întâmplă încă din 1 ianuarie 2011, de când legea a suferit ultimele modificări obligatorii
  3.Regulamentul de organizare şi funcţionare a transportului public local în municipiul Galaţi aprobat de Consiliul Local prevede că "mijloacele de transport trebuie să fie echipate cu instalaţie de încălzire/condiţionare a aerului în stare de funcţionare."
  Întrebare fulger pentru posesorii de "maxi-taxi" ! De câți ani este în vigoare acest regulament și câte microbuze din numărul total sunt conforme ?
  Toate cele de mai sus, alese la întâmplare, COSTĂ. Și ar fi însemnat niște investiții ,cheltuieli ale operatorului în beneficiul clientului transportat. Condiții mai bune, mai civilizate ar fi putut exista în timp și chiar la momentul la care vorbim. Și în mod sigur mult mai puține voci care să ceară desfintarea acestui tip de transport
  Faptul că nu s-a umblat la modificarea și îmbunătățirea condițiilor, că se circulă cu mijloace neconforme cu legea și s-a preferat cheltuirea de bani pentru spăgi în ideea unui câștig cât mai mare cu investiții cât mai mici ne arată cam cât își respectă clienții, pe cei care le bagă banul în buzunar și le pun pâinea pe masă, toți cei implicați în acest gen de transport. Și care, în opinia mea, trebuie să dispară definitiv, să fie înlocuit cu ceva unde cetățeanul să simtă că s-a făcut ceva în folosul lui
  Dacă în ultimii 10 ani,măcar, ar fi avut bunul simț de a-i transporta pe gălățeni civilizat, astăzi intenția autorităților de a-i îndepărta de pe trasee ar fi fost una extrem de dificilă.
  18
  29
  Raportează
 • postat de Marinel
  Marți, 28 Aprilie 2015 09:56
  89.121.200.***
  M-am speriat de fluxul de autobuze de pe str. Domneasca, fosta Republicii din dimineata asta. Unul dupa altu, cate 2-3 in rafala, super tare !
  Bun, totusi ce naiba faceti cu traseul 7 ?! De ce este un autobuz pe ora ? Cat am coborat toata str 6 Martie pe jos nu a venit din urma niciun alt 7 ori 36 ! Ce naiba-i cu bataia asta de joc ?
  14
  26
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Marți, 28 Aprilie 2015 09:46
  78.96.254.***
  Felicitari administratiei locale pentru scoaterea jafurilor de masini din transportul local.Generatori de evaziune fiscala, CALATORIE fara bilet in conditii de sardele, necivilizata.

  Cu aceasta ocazie sa se faca ancheta cine se face vinovat din administratia locala de mentinerea pana acum a acestor masini, incurajand evaziunea fiscala, si cine a luat spaga din banii care erau zilnic obtinuti din transport fara sa fie fiscalizati.Oare organele statului ce fac?Sau politisti, judecatori, procurori au/au avut asemenea masini pe trasee?

  Sau se va musamaliza ca si furtul bordurilor de granit care, reclamate fiind furate la procuratura, s-a intervenit politic, iar Durbaca a scapat basma curata.

  Doamna director al Transurb, va rog intensificati controalele pe autobuze.Se circula gratis, fara sa se composteze bilete, profitand de haosul creat de marlanii de pe maxi-taxi.Luati-le banii doamna la marlani care nu vor sa stie ca si transportul in comun se plateste ca si celelalte utilitati, caldura, apa etc.....Pana or sa le vanda casele pentru ca nu si-au platit intretienera de ani de zile, facand ca Apaterm si Electocentrale sa intre in faliment, se vor stradui, prin calatorie fara bilet, sa faca caeiasi treaba cu Transurb-ul.Nu va lasati intimidata.....

  Si, faceti ordine, doamna director cu soferii, unii, angajati ai Transurb.Cei CARE NU SE INCADREAZA IN GRAFICE DE TIMP, care trag de timp pe la capatul traseelor, si scuipatorii pe geam in capul calatorilor.Forta de munca adecvata este suficienta in oras.Dati-i afara pana se va crea acea disciplina care sa va ridice in ochii galatenilor!
  17
  45
  Raportează
 • postat de catalin
  Marți, 28 Aprilie 2015 09:32
  84.117.44.***
  12000 de km zilnic? sa.i aminteasca cineva covrigarului ca nu.i pilot de avion:))
  17
  23
  Raportează
 • postat de Raluca
  Marți, 28 Aprilie 2015 09:31
  188.26.127.***
  Pentru cei cu "oras civilizat" am o veste pentru voi: Galatiul nu intra in aceasta categorie! Noi nu avem apa rece si apa calda in momentul asta si voi va cramponati cu cele maxi taxi. Este "foarte placut" sa alergi toata ziua sa nu pierzi autobuzul, sa stai inghesuit in relicva de la transurb sau sa alergi spre locul de munca si apoi spre casa si cand ajungi, sa stai o ora sa incalzesti apa (daca ai asa ceva).
  24
  24
  Raportează
 • postat de pepeman
  Marți, 28 Aprilie 2015 09:28
  213.177.6.***
  Traficul auto e clar mai fluent şi mai puţin încărcat de ostilitate fără caşcarabete şi ţăranii care le conduc. Din păcate, cu prilejul zilei de ieri, conducerea Transurb şi-a reafirmat incompetenţa. Opt (!) autobuze în plus pe traseul 11, unul de regulă degajat şi cu cea mai bună frecvenţă a vehiculelor, e mult prea mult. Apoi, pe traseele 19 şi 20, înspre Siretul, nici nu exista traseu de maxi-taxi, deci suplimentarea nu se justifică. Autobuzele risipite pe astea trei trasee puteau fi folosite mai cu cap.
  Dar cel mai rău a fost că toată această desfăşurare de forţe s-a derulat haotic. Şoferii au profitat de situaţie ca să nu mai respecte graficul iniţial, iar cei chemaţi la ore suplimentare nu s-au sinchisit să umple golurile din grafic ci au mers, pur şi simplu, în bara colegului din faţă. Astfel că, dacă până mai ieri puteai vedea câte 3-4 autobuze în staţie simultan, ieri au fost şi câte şase, pentru ca apoi să nu mai treacă nimic timp de un sfert de oră.
  Concluzia mea după ziua de ieri ar fi că ghiolbănia maxi-taxi nu e indispensabilă, spre deosebire de reorganizarea Transurb. Acolo e musai să se schimbe ceva. Sau cineva.
  9
  30
  Raportează
 • postat de Pentru Melinte fara minte care minte
  Marți, 28 Aprilie 2015 09:15
  188.26.124.***
  In poze apar numai borfasi, camatari.
  Desfiinatati mafia cestor mijloace de transport.
  Se circula destul de bijne, daca te incadrezi in grafic. Asta ne face sa fim responsabili cu timpul nostru.
  Felicitari autoritatilor. Deocamdata, daca se vor tine de cuvant.
  15
  34
  Raportează
 • postat de JACK
  Marți, 28 Aprilie 2015 09:07
  5.13.200.***
  Uite asa niste golani ca cei care conduc activitatea de maxi taxi in Galati (vezi Carlan si gasca lui) incearca sa mai castige ceva facand rau populatiei prea mult respectate in decursul timpului . Niste evazionisti care atunci cand s-au facut achizitiile de masini si au luat potul cel mare de pe urma ratelor la aceste masini nu au fost in stare sa negocieze o perioada convenabila de licentiere , doar sa imbrobodeasca cumva situatia sa se faca acea achizitie si ei sa traiasca bine mersi de pe urma celor de pe strada .....
  Acum se vad cu afacerea pe jar si metoda marlaneasca este sa stopeze activitatea nedandusi sema ca in fapt isi fac rau cu mana lor ca astfel transurbu si cei din primarie pot vedea ce e de facut si probabil se vor lua si masuri....ca nu se face treaba la nivel de transurb ca si in farmacie sa o scoata ei la capat la nivel de plafar si tot va fi bine.....
  ....DE CE DOMNILOR CE FACETI GREVA NU ATI FACUT ACEST PROTEST MERGAND CU 20 KM LA ORA PRIN ORAS ....DAR MERGAND.......DE CE NU ATI PROTESTAT MERGAND CU 70 DE BANI DE PERSOANA DAR MERGAND....(probabil nu erati in stare sa dati restul)......ASTA E RESPECTUL VOSTRU PENTRU CETATEAN SI NU AL VOSTRU CEI CARE SOFATI ZI DE ZI CARE SUNTETI ACUM FOLOSITI CA SI CARNE DE TUN DE CEI CARE V-AU RUPT LA BUZUNARE PANA ACUM SI CARE VA CALCA IN PICIOARE DEMNITATEA......
  11
  30
  Raportează
 • postat de Elena
  Marți, 28 Aprilie 2015 09:02
  91.216.52.***
  NU mai dorim aceste maxi-taxi care incurca circulatia si care stau minute in sir in statii poate poate mai urca vreun calator.
  Am locuit mai multi ani intr-un oras din Franta unde se circula doar cu autobuze. Este o mare diferenta fara de circul de pe strazile din orasul nostru.
  NU mai vrem sa auzim de maxi-taxi, dorim sa traim intr-o tara civilizata.
  22
  41
  Raportează
 • postat de cetăţean european
  Marți, 28 Aprilie 2015 09:01
  89.122.124.***
  Poate ţineţi cont şi de doleanţele cetăţenilor acestui oraş european! Vă rugăm frumos să prelungiţi şi să suplimentaţi traseul 19 până la Parc CFR! Vă mulţumim anticipat!
  9
  12
  Raportează
 • postat de Gigi
  Marți, 28 Aprilie 2015 08:56
  46.102.175.***
  Cred ca acesti soferi de maxi-taxi au facut o mare greseala ... au aratat galatenilor cum este fara ei ... ESTE FOARTE BINE !!!
  19
  43
  Raportează
 • postat de In sfarsit aer cu miros de civilizatie!
  Marți, 28 Aprilie 2015 08:52
  5.13.158.***
  In sfarsit un oras curat in trafic si civilizat!!
  Sper sa ramaneti in greva 1000 de ani!
  20
  43
  Raportează
 • postat de damen
  Marți, 28 Aprilie 2015 08:49
  78.97.221.***
  astia care cred ca maxi taxi sunt bune or fi ele bune dar sa veniti intro zi la damen una oarecare sa mergeti cu un maxi taxi si atunci sa mai vorbiti de ele sa vedeti pe propria pele ce se intampla ca mori de cald si mai esti calcat si in picioare si pe deasupra mai faci si 45 min pana la destinatie cu unii soferi care nici macar nu au bunul simt sa porneasca aeroterma aia veche de pe masini ca ne baga ca sacii de cartofi unde este politia cand ai nevoie de ea sta la o cafea cu patronii de maxi taxi si le baga bani la gabori in buzunare
  17
  28
  Raportează
 • postat de ana
  Marți, 28 Aprilie 2015 08:39
  78.96.59.***
  Transurb -ul este depsit. nu au acoperit trasee precum 36, 35, 12. Autobuze care vin la distante de timp f.f. mari.
  Duminica, in loc ca Transurb-ul sa bage controlori, prefera ca toata lumea sa circule gratis. Duminica circuland pe traseul 11 am constatat ca nimeni nu composta/cumpara bilet si mai urcau si tot felul de smecherasi care faceu tot felul de mistocarii. Daca se urcau in taxi sau maxi taxi sau chiar in masina personala mergeau gratis? Daca cei de la Transurb nu iau masuri de urgenta pentru a si creste veniturile se va circula in continuare infect!!!!!!!!!
  15
  16
  Raportează
 • postat de Mijulescu
  Marți, 28 Aprilie 2015 08:13
  79.116.103.***
  Faze dinastea nu se fac. Unde-i inlocuitorul maxi-taxi-ului 68 ?
  De ce-i blamati pe soferii de maxi taxi, ce aveti cu ei ? Vreti ca toti soferii sa aiba doctorat in fizica nucleara ?
  Oarecum va inteleg, nici eu nu mananc pizza decat de unde stiu ca tot staff-ul din bucatarie au minim cate un master in Chimie Alimentara.
  29
  27
  Raportează
 • postat de Mihai
  Marți, 28 Aprilie 2015 08:13
  5.13.164.***
  Lucrurile sunt cat se poate de simple. Este evident ca in momentul de fata Transurbul nu poate prelua toate traseele. Transurbul sa preia doar traseele principale si sa spuna pe cate trasee pot face fata in conditii decente pentru populatie raportat la numarul de autobuze care-l au. Ce trasee raman neocupate sa fie preluate de maxi-taxi pe o perioada de un an. Dupa un an, Transurbul daca isi mai mareste parcul auto mai poate prelua si alte trasee si tot asa pana vor disparea de tot aceste maxi-taxi.
  10
  27
  Raportează
 • postat de Phill
  Marți, 28 Aprilie 2015 07:59
  78.96.59.***
  Din pacate, Transurb nu are "ochi" pentru toate traseele , si ma refer aici la cele spre zone industriale mai greu accesibile ... De ce nu s-a "infiintat", de exemplu, o cursa 6 de autobuz care sa intoarca la Piata Energiei si sa mearga pana jos, in zona SNG (pe vechiul traseu de tramvai 6), singura zona potenta economic din oras ?!
  Cel putin, dimineata 2 ore si dupa-masa 2 ore ?! Trebuie sa iei bucatele de traseu 36, apoi 8 , cu lungi timpi de asteptare etc. ... In "statii" (unele nu se pot numi statii !), pe tabla cu simbol de autobuz nu scrie numarul traseului (?!), ce sa mai spunem de un orar de circulatie ?! si-l transmit oamenii din vorba in vorba ... in spatele Pietii Centrale (langa biserica), unde vin 7 si 35, ca si in spatele LVA, nu s-a montat macar o banca nenerocita de lemn, sa stea batranii sa astepte autobuzul, le tremura genunchii asteptand in picioare ... asta este transportul modern propus de Transurb si Primarie ?!
  10
  20
  Raportează
 • postat de @dr!@/\/
  Marți, 28 Aprilie 2015 07:49
  5.13.228.***
  In sfarsit, un lucru bun in Galati din punctul meu de vedere...eliminarea acestor microbuze face din municipiul Galati un oras mai asezat, mai civilizat...spun asta avand in minte imaginea din oras ieri dimineata dupa ce am iesit de la serviciu...parca mai curat si lipsit de agitatie, aglomeratie, pe linie de trafic bineinteles...ma bucur si mi-as dori sa ramana in continuare acele microbuze pe margine...
  16
  41
  Raportează
 • postat de tradius sman
  Marți, 28 Aprilie 2015 07:46
  188.10.142.***
  @ galatean de patru generatii n-ai de unde intelege pentru ca nu vrei sa vezi mai departe. Ai ochelari de cal si nu te intereseaza situatia in ansamblu ci beneficiul imediat fara efort. Circuitul banilor din afacerea asta cu maxitaxi are un singur beneficiar - strada Arcasilor. Evaziunea fiscala facuta de tipul asta de transport ai impresia ca nu te afecteaza dar uite situatia de azi. E datorita evaziunii. Galatiul a pierdut milioane de euro in 20 de ani de cascarabete care in loc sa intre in economia locala s-au dus in conturile unor indivizi. Si din cauza asta transportul local a avut de suferit, e subdimensionat, a fost sufocat de capusele astea. Acum e adevarat, tot noi platim tributul dar macar , sper , ca s-a terminat odata pentru totdeauna cu cascarabetele. Acum administratia locala e impas datorita incompetentei. Ce se intampla azi, e vina primarului, consiliului local si a celor de la biroul de transporturi din cadrul primariei.
  16
  30
  Raportează
 • postat de Bodo
  Marți, 28 Aprilie 2015 07:36
  5.13.236.***
  Daaa, desigur. Vor sa se intalneasca cu primarul si sa-i spuna cam cate multe milioane de euro s-a facut evaziune fiscala de ani de zile. Cum Dobritoiu & Co s-au imbogatit de nu stiu de ei pe seama posesorilor de maxi-taxi, pe seama soferilor si in primul si in primul rand pe seama calatorilor si a evaziunii fiscale la scala monstruoasa facuta de acesti asa-zisi operatori de transport.
  Aici e si cazul unor firme de taximetrie. Alta golaneala si acolo, alta evaziune fiscala si acolo.
  Este cazul sa intram in normalitate. Normalitate care pentru galatenii veniti care de pe unde, este de fapt acum, un disconfort.
  Ati invadat orasul asta venind de pe la tara, Barlad, Vaslui, etc. Va rugam, daca locuiti aici, adaptati-va unui oras care candva a insemnat mult pentru Romania si care acum a ajuns in halul in care a ajuns tocmai din cauza barbariei voastre la nivel de mentalitate, educatie, cultura.
  Ajunge, lasati-ne sa traim in demnitate in orasul nostru.
  Din cauza inadaptatilor de genul asta am ramas fara caldura, fara apa calda. Unii dintre ei, a naibii ironie a sortii, au ajuns chiar factori decizionali, politicieni. Voi sunteti principala cauza a nenorocirii acestui oras.

  Nu hotarat cascarabetelor si pro transport in comun civilizat.
  Acum discutia nu se face daca e bine sau nu sa avem cascarabete pentru ca in mod evident nu e bine. Trebuie sa discutam despre reasezarea Transurb in noul context astfel incat sa nu avem de suferit. Atat.
  15
  43
  Raportează
 • postat de FARA MAXI TAXI
  Marți, 28 Aprilie 2015 07:24
  5.13.129.***
  FARA MAXI TAXI
  22
  48
  Raportează
 • postat de un galatean de patru generatii
  Marți, 28 Aprilie 2015 07:24
  5.13.171.***
  Nu inteleg de ce se comenteaza si de ce sunt unii contra maxi-taxi!?! Fiind democratie, zbate-te omule sa faci si tu o firma, nu sa fii bugetar(de! Salariul ca salariul, dar mita..... cat cuprinde). Atat sunteti in stare ,sa criticati! Ca nu avem spitale, invatamant, trotoare, ca ni se fura pamantul de catre unii, nu va intrebati ! Ieri am circulat ca vai de mine. Un sofer de pe autobuz mi-a facut observatie ca imi iau singura biletul platit(el era ocupat cu vorbitul la telefon). Un calator se lauda ca face baie o data pe saptamana(ce mai lauda!). Mai avem putin si ne transformam intr-un oras comunist!!! Ce ii intereseaza pe cei ce vin cu masina personala din combinat? Sa aiba loc! Cat egoism! Un oras mizer, comunist cu oameni asa cum sunt!!!! Eu vreau maxi-taxi, asta este! Vreau sa stau jos pe scaun, sa nu imi fure primaria toti banii . Oameni buni treziti-va! Lasati rautatea!
  43
  32
  Raportează
 • postat de tradius sman
  Marți, 28 Aprilie 2015 07:11
  151.46.57.***
  Ne-am obisnuit atat de mult cu anormalul incat ne e greu sa ne desprindem de proastele obiceiuri. Aici nu e numai cazul transportului local. Galateanul de rand e atat de indobitocit de politic incat nu mai e in stare sa faca distinctia intre bine si rau. Vin alegerile, se duce ca un zombi la vot si ii voteaza pe aceeasi care au vile de neam prost pe Arcasilor, care ne-au lasat fara apa calda, fara transport, in gropi, in gunoaie, printre caini, care nu ne apara interesele la bucuresti, care ne cersesc voturile intr-un mod gretos invocand patriotismul si datoria noastra civica si morala ....
  3
  30
  Raportează
 • postat de marian
  Marți, 28 Aprilie 2015 06:58
  78.97.221.***
  nu va mai hazardati atat veniti sa circulati de la damen inspre oras si invers sa vedeti cum suntem bagati in MAXI_TAXI astea ale voastre si dupa aia mai vb si pe deasupra mai sunt si nesimtiti soferii
  18
  35
  Raportează
 • postat de Tradius Sman
  Marți, 28 Aprilie 2015 06:47
  151.19.35.***
  Care sunt cele 500 de locuri de munca care vor dispare?
  Si ca sa completez, au avut 5 ani de la fostul termen 0 din mai 2010 pentru a se reorganiza insa totul a fost lasat balta intentionat pentru a se mai prelungi inca 5 ani transportul de genul asta. Puteau accesa fonduri europene in astia 5 ani sa modernizeze Transurbul. Puteau face foarte multe cu costuri infime insa interesele lor au impiedicat progresul nostru. Directorasii aia de la primarie din biroul de transporturi si tradius sman sunt direct implicati si vinovati legat de ceea ce se intampla in zilele astea.
  13
  15
  Raportează
 • postat de Galatean Mandru
  Marți, 28 Aprilie 2015 06:41
  5.13.161.***
  Trebuie sa se inteleaga odata pentru totdeauna, maxi-taxi nu exista in orasele civilizate. Nu mai dati exemplul Brailei sau Craiovei, orasele normale au transport in comun. Ne-am obisnuit prost, insa transportul in comun din Galati e chiar ok, spre deosebire de Timisoara sau Sibiu.
  E adevarat ca zilele astea e mai greu, pentru ca cei de la maxi taxi nu isi respecta contractul, lucru pentru care eu i-as da in judecta si le-as lua toti banii. De pe 9 mai va fi mult mai bine, veti vedea.
  Sunt zone ale orasului care pana pe 9 mai raman descoperite, insa vom supravietui.
  Astia de la maxi taxi au facut cea mai mare greseala, au lasat oamenii sa vada ca se poate supravietui foarte bine fara ei.
  21
  51
  Raportează
 • postat de ADI
  Marți, 28 Aprilie 2015 06:30
  5.2.208.***
  PENTRU cristiGL
  Prietene, aseara (27.04.2015) chiar aveam ceva treaba prin cartierul de la Parcul CFR. Am ajuns in statie, la capat de linie la ora 20:50. Ia ghici, tu ala inteligentu' lu' Peste cata autobuze, sau trolee erau in statie? da, un singur..... taxi!
  dupa juma' de ora de asteptat (timp in care au sosit la capat 2 trolee, unul 102 si unul 104) a catadicsit Maria-Sa soferul, de pe traseul 104 sa vina in statie. Ca un nestiutor ce sunt in cele ascunse ale transurbului, m-am uitat pe graficul afisat, cand, stupoare, uimitorul, magicul autobuz, sau troleu trebuia sa fi venit de cel putin 20 minute. Ma urc, ma duc la nea' soferache, care fuma la volan de nu avea aer calatoru' ( nu ca n-ar fi putut s-o faca in timpul cat a stat degeaba un sfert de ora la capat, da' de ce sa nu poluam si noi pe calatoru', daca vrea sa urce in mijlocul de transport) sa cumpar bilet. ii dau omului 50 lei si cer 2 bilete. s-a terminat smecheria! nu ca el n-are rest. mai nea' soferu' iadului pai ma asteapta baietii aia de ma intreaba de bilet, ce le spun? nu ca pe el nu-l intereseaza ca nu stie, ca nu....
  una peste alta, sa n-o mai lungim suntem bataia de joc a lu' TRANSURBU'.
  P.S. la un moment dat am sesizat un miros, destul de dubios, si da, in spatele meu erau 2 conationali, care in maxi -taxi n-ar fi avut ce cauta.
  SI DA: EU SUNT PENTRU MAXI-TAXI. LASATI OAMENII SA-SI FACA TREABA PE TRASEE, SI SA DESCONGESTIOENEZE STATIILE DE TRANSPORT IN COMUN. CUI NU-I PLAC, POATE SE FOLOSEASCA TROLEE, TRAMVAIE, ETC. EU MA DESCURC DE MINUNE CU MAXI-TAXI! SUNT FOARTE OK!
  46
  38
  Raportează
 • postat de un simplu sofer
  Marți, 28 Aprilie 2015 06:14
  109.166.131.***
  Daca ar respecta legea circulatiei, daca nu ar lua in fuga dupa castig persoane peste numarul prevazut de locuri, daca bunul simt si respectul fata de calatori ar prma atunc as fi de acord cu maxitaxi si cu meltenii care le conduc. Nu stiu ce interese are Stan M. dar e mai liniete in trafic. Votam contra maxitax
  21
  49
  Raportează
 • postat de cristiGL
  Marți, 28 Aprilie 2015 05:50
  5.13.236.***
  sunt pentru disparitia maxi taxi din Galati ...
  ptr ion ... in maxi taxi nu e inghesuiala?
  25
  53
  Raportează
 • postat de santier
  Marți, 28 Aprilie 2015 05:30
  5.13.250.***
  autobuz pentru santierul nava,l nu este nu ar trebui?
  7
  33
  Raportează
 • postat de ion
  Marți, 28 Aprilie 2015 02:08
  79.116.97.***
  Ieri copiii mei au putut sa simta pe pielea lor o parte din ceea ce am trait noi pe vremuri : oameni pe scarile autobuzelor si tramvaielor , inghesuiala , mirosuri care mai de care si multi nervi !!! PRIMARIA a facut posibila CALATORIA IN TIMP ! Urmeaza : aprozare, alimentare, cartele, rationalizarea apei si caldurii (care a inceput deja), curentului electric (pe care il rationalizam chiar noi datorita preturilor) si ..pozele TOVARASILOR CARE NE SPUN CUM E CIVILIZAT SA TRAIM SI, EVIDENT, SA-I VOTAM!
  48
  38
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 28 Aprilie 2015 01:51
  192.241.145.***
  In sfarsit...soferii de maxi taxi, dupa ce ani de zile au tot inghesuit pasagerii ca niste sardine, cate 25 intr-un microbuz cu 16 locuri (desi este interzis de codul rutier sa transporti mai multi pasageri decat numarul de locuri prevazut in certificatul de inmatriculare), in sfarsit soferii de maxi taxi impreuna cu patronii lor au primit ceea ce merita: _|_ melu`!!!
  Stati pe tusa acuma, rable de soferi!
  28
  73
  Raportează
 • postat de se gasesc locuri de munca pt soferii cu adevarat profesionisti
  Marți, 28 Aprilie 2015 00:11
  5.13.205.***
  poate cand o sa conduceti ca si cand ati avea oameni, nu saci de cartofi in masini o sa fie alta treaba. pana atunci, jos cu voi, marlanilor!
  30
  55
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 28 Aprilie 2015 00:10
  5.13.154.***
  Locuiesc langa Tapul carpatin din micro 18.
  De aici si pana la statia de tramvai am de mers aproape 1km pe jos.
  De ce nu se introduc autobuze spre micro 39 si in aceasta zona daca tot au scos maxi-taxi?
  14
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.