ÎNCEPE Festivalul "AXIS LIBRI" - O nouă ediţie, cu multe spectacole şi lansări de carte

ÎNCEPE Festivalul "AXIS LIBRI" - O nouă ediţie, cu multe spectacole şi lansări de carte
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Astăzi, la ora 11,30, va avea loc, pe Aleea Domnească de la „P”-uri, deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediţii a Festivalului naţional al cărţii "Axis Libri", târg devenit deja tradiţional la Galaţi. Târgul este organizat de Biblioteca "V. A. Urechia", între 27 mai şi 1 iunie, în parteneriat cu Editura Eikon, sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul Consiliului Judeţului, Consiliului Local şi Primăriei Galaţi şi în colaborare cu mai multe instituţii de cultură: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Universitatea „Dunărea de Jos”, Inspectoratul Şcolar, Palatul Copiilor, Teatrul Muzical, Teatrul Dramatic, Teatrul de Păpuşi, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor şi Casa de Cultură a Studenţilor.

Alocuţiunile din deschidere, prezentate de directorul bibliotecii, prof. dr. Zanfir Ilie, şi de oficialităţi locale, vor fi prefaţate, la ora 10,00, cu muzică de promenadă, în interpretarea Fanfarei „Valurile Dunării” a Centrului Cultural, urmate de recitalul grupului vocal de copii „Allegria”, condus de Alice Silvia Niţă, apoi de microrecitalul Alexandrei Lupoae, participantă la Next Star şi finalistă la Mamaia Copiilor.

De la ora 12,00, se deschide campania de promovare a lecturii, apoi vom vedea dansuri populare cu Ansamblul "Noroc" din Priponeşti. „Suoni di primavera” este titlul momentului muzical care va urma, cu Ansmblul coral al Liceului Teoretic „Emil Racoviţă”, în parteneriat cu Comunitatea Casa Italia Galaţi.

Seria lansărilor de carte debutează la 13,30, cu „Navigatori români şi ameninţările pirateriei maritime”, a cunoscutului realizator TV Nicolae Melinescu. Urmează, de la 14,00, ediţia a doua a cărţii lui Viorel Coman, „I. L. Caragiale”, două cărţi de Ioan Toderiţă - „Spaţiul vectorial al limbajului literar” şi „Clipa de un an lumină”. Despre „Literatura română în esperanto” vor conferenţia, de la 15,00, Iosif Naghy şi Marin Vochin, de la Muzeul Judeţean Olt. Mircea Petean, de la Cluj, lansează, de la 16,00, cartea „Nicanor, ultimul om”, urmat de Ion Lucian Mehedinţi, cu „O generaţie a Galaţiului (1944-2014)” şi un medalion Petru Ursache, prezentat de clujeanul Valentin Ajder. „Avatarurile unor vagabonzi”, povestiri SF de Cristian şi Maximilian Popescu, urmează de la 18,00, apoi „Viaţă de pilot”, lansată de Ioan Gh. Tofan. La 18,30, încep convorbiri cu generalul Emil Străinu.

Foto arhivă "Viaţa liberă"

Citit 1713 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2015 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.