PANICĂ într-un bloc din Micro 18. Un APARTAMENT situat la etajul 10 a fost cuprins de FLĂCĂRI

PANICĂ într-un bloc din Micro 18. Un APARTAMENT situat la etajul 10 a fost cuprins de FLĂCĂRI
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Panică în blocul B6 din cartierul Micro 18. Locatarii imobilului au tras o sperietură zdravănă după ce un apartament situat la etajul 10 a fost cuprins de flăcări. La fața locului au sosit șase echipaje de pompieri, un echipaj SMURD și unul al ambulanței. Din cauza înălțimii, pompierii au fost nevoiți să intervină pe scara blocului pentru a lichida incendiul. Pompierii au decis să nu evacueze locatarii, și asta din cauza fumului dens care era pe scara blocului. ”Am fi riscat să se intoxice cu fum”, ne-a explicat colonelul Liviu Vârlan, reprezentantul ISU.

Pentru a putea ajunge la focar, salvatorii au fost nevoiți să folosească măștile de oxigen, schimbând de mai multe ori rezervele de oxigen.

Unul dintre locatari nu a ascultat însă sfaturile pompierilor și a ieşit pe scara blocului, suferind o intoxicație ușoară. Acesta a primit imedit o mască de oxigen și a fost adus de un pompier la echipajul SMURD, care i-a acordat primul ajutor.

Anterior sosirii echipajelor de pompieri, mai mulţi locatari au ieșit însă din apartamente imediat ce au simțit mirosul de fum. Aceștia au stat minute în șir în fața blocului îngrijorați de soarta apartamentelor lor și a celor dragi rămași în case. ”Soția mea este singură în casă. Nu pot urca pentru că este foarte mult fum și nu știu ce este cu ea”, ne-a spus unul dintre locatari.

Dacă flăcările s-ar fi extins la celelalte apartamente sau pe scara blocului, salvatorii ar fi avut nevoie de scară pentru evacuarea persoanelor. Din fericire, nu a fost nevoie de utilizarea ei, mai ales că pompierii gălățeni nu se pot baza foarte tare pe autoscară, aceasta neputând fi utilizată în condiții optime la toate blocurile turn.

În apartamentul cuprins de flăcări nu era nimeni în momentul izbucnirii incendiului. Pompierii urmează să facă cercetările la fața locului pentru a stabili cauza care a dus la producerea incendiului.

Citit 6861 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2015 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.