STRĂZILE MICI din Galaţi suferă la capitolul semnalizare: INDICATOARE lipsă sau camuflate de copaci

STRĂZILE MICI din Galaţi suferă la capitolul semnalizare: INDICATOARE lipsă sau camuflate de copaci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Potrivit unui document întocmit de Poliţia Rutieră, mai multe zone din oraş au nevoie de semnalizare


Semnalizarea rutieră este un capitol la care autorităţile locale au în continuare de lucru. Mai e mult până să fie bine şi în ciuda operaţiunilor repetate de fasonare a vegetaţiei sau de înlocuire a indicatoarelor deteriorate, se ivesc în continuare situaţii în care siguranţa circulaţiei este, teoretic, pusă în pericol. Exceptând un factor deloc neglijabil, respectiv, nerespectarea regulilor de circulaţie de către participanţii la trafic, indicatoarele de oprire sau cele care semnalizează trecerile de pietoni constituie, atunci când lipsesc ori sunt deteriorate sau ascunse, condiţii reale de favorizare a accidentelor.

STOP-uri lipsă, pe străduţele mici

Cea mai recentă inventariere a deficienţelor la capitolul semnalizare indică faptul că probleme sunt în general pe străduţele mici din municipiu, nu pe arterele principale. Potrivit unei informări întocmite de Poliţia Rutieră Galaţi, săptămâna trecută, şi trimisă Primăriei, ca administrator al drumurilor publice din municipiu, mai multe zone de periferie suferă din cauza lipsei de indicatoare.

"S-a solicitat montarea de indicatoare de oprire la intersecţii de pe străzile Brateş, Jupiter, Sălişte, Plevnei, Crişana, Dimitrie Cantemir, Anghel Saligny, Frunzei şi în zona Şcolii nr. 11", ne-a explicat insp. pr. Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţei Rutiere Galaţi.

Alături de indicatoarele STOP, pe lista necesităţilor se regăsesc şi panouri care să semnalizeze treceri de pietoni, a căror lipsă a fost constatată în unele zone intens circulate. Este cazul unei treceri de pietoni nesemnalizate de pe bulevardul Cloşca, dar şi a uneia de la intersecţia străzilor Libertăţii şi Teodor Neculuţă.

Indicatoare în "junglă"

Indicatoarele „mascate” de vegetaţie ar trebui să le dea iarăşi de lucru angajaţilor de la Ecosal, care vor avea ceva de lucru în Micro 17, Micro 14 sau Micro 13, unde cel puţin 15 pancarte sunt camuflate de frunzele copacilor. Situaţia se regăseşte, potrivit informării înaintate către municipalitate, pe străzi precum Energiei, Lebedei, Barboşi, Oltului, Argeşului, Vrancei, 8 Martie, 13 Decembrie, Feroviarilor, Milcov, Nae Leonard sau Aurel Vlaicu.

"Trebuie menţionat că, de la începutul anului, au fost făcute mai multe informări către Primărie, atunci când au fost constatate nereguli. Mai ales în cazul situaţiilor constatate pe artere importante sau în intersecţii aglomerate, informările s-au făcut în regim de urgenţă, telefonic, iar problemele s-au rezolvat cu celeritate", a subliniat Aurelian Ropotan.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 1897 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.