Întâlnire emoţionantă la CNVA - Când elevii ajung seniori...

Întâlnire emoţionantă la CNVA - Când elevii ajung seniori...
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

S-a strigat din nou catalogul pentru promoţia 1975, în Aula Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, sâmbătă, 20 iunie. Dascălii de atunci, oameni cu decenii la catedră, s-au întâlnit cu foştii adolosecenţi, împrăştiaţi în lume. Fostul şef de promoţie Mihai Petrea, tocmai din Canada! Directorul Colegiului, prof. Vasile Ciuchină, a amintit că o primă întâlnire a unor absolvenţi ai şcolii a fost, la zece ani de la absolvire, pe 13 iunie 1915.

Managerul a invocat rezultatele elevilor din competiţii internaţionale, clasarea şcolii, în 2009, pe locul III în competiţia „Zece pentru România”, înaintea colegiilor de mare tradiţie din capitală, că Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar a acordat şcolii calificativul „Excelent” la evaluarea pentru 2011 - 2012.

Au fost amintiţi vechi profesori, precum marii istorici ai Galaţiului, Moise N. Pacu, profesor de Religie aici, sau Gh. N. Munteanu Bârlad, profesor de Istorie. Dar şi absolvenţi mai noi, precum Irina Holca, cu doctorat în limba japoneză la Osaka, Oana Ivanovici, cu un doctorat la Sorbona, absolvenţi cu studii la Oxford, Harvard, Paris, Cambridge. Amintim şi numirea redutabilului profesor de Matematică, Constantin Ursu „Profesorul anului” de Yale University. Aici au învăţat români iluştri, precum Virgil Madgearu - absolvent în 1905, Anton Holban, G. Ţiţeica, George Fernic, Dimitrie Cuclin, Eremia Grigorescu, Ovid S. Crohmălniceanu, Adrian Bejan, profesorul de la Duke University, SUA etc.

Aventura nemaipomenită a vieţii!

Am văzut sâmbătă ingineri, medici. Unul a lucrat în Moscova, alţii în Irak, Mauritania, Maroc, Namibia, Africa de Sud, ba chiar cineva s-a putut lăuda cu un copil care i s-a născut pe mare. Copiii unora lucrează în Danemarca, Spania, Luxemburg, Germania, mulţi la Londra, în ministere româneşti, în universităţi, în industrie. Un mozaic din care se poate scrie o carte!

Citit 3241 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 20:03

5 comentarii

 • postat de VLAD TEPES
  Joi, 25 Iunie 2015 09:31
  194.239.195.***
  Victoras,ce a spus P.Tutea e valabil pentru tine 100%.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Simona
  Joi, 25 Iunie 2015 09:14
  89.136.1.***
  Seful de promotie este Dumitru Gurau! De unde l-ati scos pe Mihai Petrea?
  Oricum, felicitari pentru semnalarea evenimentului!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Vali
  Joi, 25 Iunie 2015 09:05
  5.13.162.***
  Profesorul Adrian Bejan-Duke University-USA- este cotat de multi specialisti ca fiind nr. 1 in lume in Termodinamica. Are zeci de premii internationale, se poate verifica pe Google....A ajutat zeci de romani sa fie doctoranzi in USA, a donat carti pentru Universitatea " Dunarea de Jos"........etc. A spune despre domnia sa ca: "....scopul scuza mijloacele", pentru ca ar fi aderat la Biserica Metodista, este o aberatie josnica! In toate intilnirile avute la Galati cu profesorul Bejan, niciodata nu s-a discutat despre religie, care este o optiune intima a fiecarei persoane.
  0
  10
  Raportează
 • postat de BASIL
  Joi, 25 Iunie 2015 06:50
  76.121.151.***
  Domnul profesor Adrian Bejan ,din ,nefericire ,nu l-a avut profesor de religie pe marele istoric profesor Moise Pacu.Asa se explica ca a parasit Biserica Ortodoxa pentru Biserica Metodista.''Scopul scuza mijloacele''.
  8
  4
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 25 Iunie 2015 05:34
  5.13.202.***
  Felicitari organizatorilor si multa sanatate dumnealor si seniorilor sarbatoriti. CNVA (LVA) nu se dezminte , a fost si este o scoala de elita .Semnat ,un senior cu peste un deceniu mai in varsta.
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.