Întâlnire emoţionantă la CNVA - Când elevii ajung seniori...

Întâlnire emoţionantă la CNVA - Când elevii ajung seniori...
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

S-a strigat din nou catalogul pentru promoţia 1975, în Aula Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, sâmbătă, 20 iunie. Dascălii de atunci, oameni cu decenii la catedră, s-au întâlnit cu foştii adolosecenţi, împrăştiaţi în lume. Fostul şef de promoţie Mihai Petrea, tocmai din Canada! Directorul Colegiului, prof. Vasile Ciuchină, a amintit că o primă întâlnire a unor absolvenţi ai şcolii a fost, la zece ani de la absolvire, pe 13 iunie 1915.

Managerul a invocat rezultatele elevilor din competiţii internaţionale, clasarea şcolii, în 2009, pe locul III în competiţia „Zece pentru România”, înaintea colegiilor de mare tradiţie din capitală, că Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar a acordat şcolii calificativul „Excelent” la evaluarea pentru 2011 - 2012.

Au fost amintiţi vechi profesori, precum marii istorici ai Galaţiului, Moise N. Pacu, profesor de Religie aici, sau Gh. N. Munteanu Bârlad, profesor de Istorie. Dar şi absolvenţi mai noi, precum Irina Holca, cu doctorat în limba japoneză la Osaka, Oana Ivanovici, cu un doctorat la Sorbona, absolvenţi cu studii la Oxford, Harvard, Paris, Cambridge. Amintim şi numirea redutabilului profesor de Matematică, Constantin Ursu „Profesorul anului” de Yale University. Aici au învăţat români iluştri, precum Virgil Madgearu - absolvent în 1905, Anton Holban, G. Ţiţeica, George Fernic, Dimitrie Cuclin, Eremia Grigorescu, Ovid S. Crohmălniceanu, Adrian Bejan, profesorul de la Duke University, SUA etc.

Aventura nemaipomenită a vieţii!

Am văzut sâmbătă ingineri, medici. Unul a lucrat în Moscova, alţii în Irak, Mauritania, Maroc, Namibia, Africa de Sud, ba chiar cineva s-a putut lăuda cu un copil care i s-a născut pe mare. Copiii unora lucrează în Danemarca, Spania, Luxemburg, Germania, mulţi la Londra, în ministere româneşti, în universităţi, în industrie. Un mozaic din care se poate scrie o carte!

Citit 3536 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.