Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Coduri luni, 22 iunie, amendamente se depun până joi, 25 iunie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe cele două Coduri - penal şi civil - luni, 22 iunie, Emil Boc fiind aşteptat în Parlament începând cu ora 16.00, iar parlamentarii pot depune amendamente la cele două proiecte până joi, 25 iunie, potrivit deciziei Birourilor permanente ale Camerei şi Senatului.

Camera Deputaţilor şi Senatul au primit, vineri, scrisoarea din partea Guvernului privind asumarea răspunderii pe proiectele de Cod penal şi Cod civil, documentul fiind dezbătut în şedinţa de luni a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere.

"Am decis ca Guvernul să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului asupra celor două acte normative de care am menţionat (Coduri, n.r.). Aceste acte normative sunt importante din cel puţin două motive. În primul rând, este vorba de o reformă profundă în domeniul judiciar şi când mă refer la domeniul judiciar am în vedere Codul civil şi Codul penal, adică aceste două coduri modernizează legislaţia românească, o pun în acord cu cea europeană şi cu cele mai importante evoluţii din lumea juridică mondială. Ele răspund nevoii societăţii româneşti de a avea o justiţie mai rapidă, de a avea o justiţie la timp, de a avea o justiţie egală pentru toţi", a declarat Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern din 10 iunie.

Citit 634 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.