Şofer Transurb BĂTUT ÎN TRAFIC după o şicană cu un MAXI-TAXI

Şofer Transurb BĂTUT ÎN TRAFIC după o şicană cu un MAXI-TAXI
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un şofer angajat la Transurb Galaţi a  ajuns de urgenţă la spital, după ce a fost bătut în trafic. Totul a pornit de la o şicanare în trafic, între şoferul Transurb şi un altul, care lucrează pe un microbuz în regim de maxi-taxi. Bărbatul agresat, Marcel Burlibaşa, în vârstă de 49 de ani, ne-a povestit că incidentul a debutat în Micro 13, în timp ce efectua traseul autobuzului 11. "Am plecat din Micro 13,  iar pe la Liceul 3 am intrat într-o mică şicanare cu un şofer de maxi-taxi, lucru care se întâmplă zilnic. Nu am fost lăsat să opresc regulamentar în staţie. Cei de la maxi-taxi ne blochează staţiile, ne înjură, ne ameninţă. Astăzi (8 iulie - n.r.) au trecut şi la fapte. Am fost ameninţat în zona staţiei de la General că la capăt de linie o să păţesc ceva", ne-a povesiti Marcel Burlibaşa.

Ameninţările nu au rămas fără efect. Ajuns în staţia de la Albatros, acolo unde traseul 11 are capăt de linie, "în faţa mea a oprit un Mercedes negru, a venit la geam un băiat care mi-a făcut semn că vrea să vorbească ceva cu mine. I-am dat drumul, iar în momentul ăla m-a pocnit direct în ochi. Aveam şi o pereche de ochelari, mi i-a spart în ochi. Acum, să vedem ce o să spună medicii. A fost ceva instantaneu", susţine şoferul Transurb.

Bărbatul susţine că va apela la ajutorul celor 20-25 de călători aflaţi în autobuz în momentul incidentului, pentru ca aceştia să depună mărtuie la poliţie. "Oamenii au fost şocaţi de cele întâmplate şi voiau să mă ajute. După ce am fost lovit, nu am mai văzut, a început să îmi curgă sânge şi am sunat la 112. O să depun plângere şi o să îmi scot certifical medico-legal. Nu se poate aşa ceva", a conchis şoferul agresat.

Liderul de sindicat al Transurb, Florinel Ichim, ne-a declarat că incidentul nu poate rămâne fără rezolvare. "Este un caz regretabil. Sper ca oamenii să înţeleagă că nu aici trebuie să ajungem pentru a ne desfăşura activitatea în bune condiţii. Ştim că şi ei (n.r. - şoferii de maxi-taxi) trec printr-o perioadă grea, dar nu respectă nicio regulă de trafic, nici măcar pe cea a bunului simţ. Este un incident de muncă şi ne dorim ca organele abilitate să rezolve problemele", ne-a declarta Florinel Ichim.

Cazul va fi anchetat atât de poliţişti, după ce bărbatul va depune plângere, cât şi de inspectorii de muncă, pentru că incidentul a avut loc în timpul programului de lucru.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 7107 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Iulie 2015 02:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.