Adrian Năstase susţine, în şedinţa în care se discută cazul său, că deputaţilor li s-a întins o capcană

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PSD, Adrian Năstase, a intervenit marţi în cadrul şedinţei de plen în care se discută solicitarea procurorului general privind dosarul Zambaccian 1 pentru a susţine că deputaţilor li s-a întins o capcană, cerându-se reluarea unui vot pe baza unei decizii a CCR care nu se aplică retroactiv.

"Oameni buni, înţelegeţi ceva din aceste chestiuni?", a întrebat retoric Adrian Năstase în timp ce pleda pentru inadmisibilitatea cererii procurorului general în cazul său."Pentru demnitatea Parlamentului din care faceţi parte să vă gândiţi că se poate crea un precedent", a continuat Năstase de la microfonul Camerei Deputaţilor.

Năstase a spus că procurorul general nu trebuia să ceară reluarea votului în cazul său invocând o decizie a Curţii Constituţionale care nu se poate aplica decât pentru viitor. "Nu cred că procurorul general cu de la sine putere a făcut acest lucru", a mai spus Năstase, susţinând că un "ministru de Justiţie serios" ar fi trebuit să ceară demiterea Laurei Kovesi.  "Sunt jenat că sunt folosit ca pretext pentru acest gen de acţiuni", le-a spus Năstase colegilor deputaţi care trebuie să voteze asupra raportului Comisiei de regulament în cazul său.

Citit 724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.