Ziua a opta de manifestaţii. Gălăţenii au ieşit iar în stradă, cerând demisii din Guvern
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Ziua a opta de manifestaţii. Gălăţenii au ieşit iar în stradă, cerând demisii din Guvern
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Pentru a opta zi consecutiv, gălăţenii au ieşit să protesteze în faţa Prefecturii, împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu. Oamenii spun că nu mai au încredere în cei care conduc ţara şi le cer, astfel, demisia. 

Nici măcar lapoviţa şi frigul care s-au abătut asupra Galaţiului nu i-au putut opri pe gălăţenii care au dorit să iasă din nou în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de Guvernul României, pe care îl consideră unul mincinos şi hoţ, aşa cum reiese din multe pancarte afişate. "Continui să ies în stradă pentru că nu mai pot avea încredere în acest Guvern care ne minte în faţă. Iniţial, am ieşit pentru abrogarea ordonanţei ruşinoase, dar când am văzut ce atitudine sfidătoare au cei din Guvern faţă de noi, cei din stradă, mi-am dat seama că nu se mai poate aşa. România e şi a mea, nu doar a celor care i-au votat. Şi eu vreau o Românie curată", ne-a declarat un manifestant. 

Câteva demisii ar calma mulţimea

Chiar dacă numărul protestatarilor nu a mai fost aşa de mare ca în serile trecute, cele câteva zeci de gălăţeni ieşiţi în stradă au continuat să strige "Demisia, Demisia, Demisia". De altfel, unul dintre cei prezenţi în faţa Prefecturii ne-a şi declarat că, personal, ar fi mulţumit cu câteva plecări din Guvern. "Eu nu văd o soluţie în alegerile anticipate. De altfel, nici nu am ieşit în stradă pentru asta. Pentru mine ar fi de ajuns câteva demisii în acest moment, începând cu domnul Iordache, de la Ministerul Justiţiei. Poate că şi dl. Grindeanu ar trebui să plece, măcar pentru a încerca să scape de eticheta asta de marionetă. Şi liderul partidului PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să se dea la o parte. Cred că, astfel, mulţimea s-ar mai calma. Oricum, e clar că vom sta cu ochii pe acest guvern şi nu vom slăbi presiunea", ne-a spus gălăţeanul. 

Pentru că miercuri este anunţat şi un protest al susţinătorilor Guvernului, între orele 15,00 şi 18,00, în faţa Prefecturii, gălăţenii care ies în stradă de opt zile au luat decizia să se întâlnească în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, loc de unde vor porni în marş spre centrul oraşului.

Citit 4715 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2017 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.