UPDATE | A şaptea zi de PROTESTE, cu revendicări. Gălăţenii vor DEMISIA GUVERNULUI Grindeanu
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

UPDATE | A şaptea zi de PROTESTE, cu revendicări. Gălăţenii vor DEMISIA GUVERNULUI Grindeanu
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

UPDATE, ora 20,30. Gălăţenii vor demisia guvernului Grindeanu | Oameni competenţi în funcţii, încredere, transparenţă şi un guvern cinstit, care să lucreze în interesul ţării şi să sprijine lupta anticorupţie. Dar, înainte de toate, demisia guvernului Grindeanu. Asta au cerut, luni seară, 6 februrie, în cea de-a şaptea zi de proteste, cele câteva sute de persoane care au manifestat în faţa Prefecturii.

Deşi vremea nu a fost prea prietenoasă, iar oamenii erau destul de obosiţi după şase zile în care au petrecut ore în şir în stradă, au mărşăluit şi au scandat împotriva Executivului şi a coaliţiei de la guvernare, formată din PSD şi ALDE, gălăţenii nu au putut rămâne în case. „Consider că, în momentul de faţă, în fruntea Ministerului Justiţiei nu se află un profesionist, ci un diletant. Cred că ţara asta are nevoie de profesionişti. Categoric, aştept demisia guvernului Grindeanu. Mi se pare o intrare în normalitate ca aceia care au greşit să plătească. Cum să poţi avea încredere în nişte oameni care vor să promoveze legi pe ascuns? Nu este normal ca la 27 de ani de la Revoluţie să trăim asemenea momente”, ne-a spus unul dintre manifestanţi, care afişa o pancartă inscripţionată „Jos diletanţii/ Jos Guvernul”.

Protestatarii ne-au declarat la unison că nu mai au încredere în actualul Executiv, chiar dacă scandaloasa ordonanţă adoptată de către Guvern a fost abrogată. „Aşteptam să vedem demisii, cel puţin în ceea ce priveşte Ministerul Justiţiei. Vedem, în continuare, nişte bâlbe enorme, nu înţelegem nici noi ce se întâmplă şi cred că nici ei. Drept urmare, noi vrem demisia premierului Grindeanu şi suntem în stradă ca să cerem asta. Vrem schimbarea Guvernului şi mai vrem ca Executivul să ia măsuri pentru a recăpăta încrederea socială. Vrem un tehnocrat la Justiţie sau o persoană pe care să o agreem, care să ne asigure că nu se va mai întâmpla pe viitor ceea ce s-a petrecut în marţea neagră”, ne-a spus Andrei Velea.

La protestul de luni seară au participat numeroşi vârstnici, care au cerut PSD să nu se mai joace cu viitorul României numind în funcţii-cheie personaje ca Florin Iordache (încă ministru al Justiţiei n.r.). „Vreau un alt guvern PSD. Sunt convins că au oameni capabili, competenţi, nu de genul ministrului de Interne, fostă secretară. Nu am nimic cu secretarele, dar nu cred că are capacitatea necesară să conducă un minister. Ministrul Justiţiei este cum este, s-a văzut. Vreau oameni competenţi în funcţii şi vreau să apuc şi eu o autostradă”, ne-a mărturisit un alt protestatar.

Aproximativ 500 de persoane, cu pancarte, steaguri, portavoce, fluiere şi vuvuzele, au manifestat în faţa Instituţiei Prefectului. Deşi, iniţial, mulţi dintre gălăţenii prezenţi spuneau că, de această dată, vor protesta doar în faţa Prefecturii, oamenii au pornit, în jurul orei 20,30, în marş pe Domnească şi strada Brăilei, alegând să nu mai blocheze circulaţia şi mergând mai mult pe trotuar, până la Păpădie.

Manifestația s-a încheiat după ora 21,00.


Pentru că îşi doresc respect, seriozitate şi transparenţă din partea guvernanţilor, dar şi un Executiv de încredere, care să lucreze în interesul oamenilor şi să nu mai schingiuiască legea la ordinul unor grupuri de interese, gălăţenii ies şi astăzi în stradă. Internauţii spun că abrogarea ordonanţei nu este de ajuns şi că aşteaptă, la fel ca cetăţenii din celelalte oraşe ale României, demisia premierului Sorin Grindeanu.

„Trebuie dat jos Grindeanu tocmai pentru a ajuta PSD să facă DOAR ceea ce a promis în campanie: pensii şi salarii. Singura modalitate în care aş mai putea accepta un guvern PSD după Grindeanu ar fi numirea unui tehnocrat la Justiţie, un om în care strada să aibă încredere. Nu încălcăm ceea ce s-a votat, ba chiar ajutăm să se facă ce s-a promis, nu altceva!”, a spus, pe Facebook, unul dintre internauţi. Gălăţenii se vor întâlni tot la ora 18,00, la Prefectură.

Citit 16468 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2017 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.