La doar 33 de ani, un îndrăgit artist gălăţean a părăsit scena vieţii
Foto: Foto: Arhiva Teatrului Muzical "Nae Leonard"

La doar 33 de ani, un îndrăgit artist gălăţean a părăsit scena vieţii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Baritonul Florin Dumitru Petre, unul dintre cei mai îndrăgiţi tineri artişti de pe scena Teatrului Muzical "Nae Leonard" Galaţi, a încetat din viaţă sâmbătă, 25 iulie, după o luptă de câţiva ani cu o teribilă boală. La doar 33 de ani, Florin Petre ajunsese deja la o carieră artistică şi pedagogică de vis. La opt ani a debutat pe scena Teatrului Muzical, fiind mereu sprijinit în acest demers de mama sa. După absolvirea Liceului "Emil Racoviţă" Galaţi, Florin Petre a fost admis şi a urmat studiile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea reputatului tenor Ionel Voineag.

Încă din anul 2005, la 22 de ani, cariera tânărului bariton capătă dimensiuni internaţionale, efectuând turnee cu spectacole şi concerte în Japonia, Austria, Elveţia, Cehia, Italia etc. Din 2003 începe colaborarea cu Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi, iar din 2008 cu Teatrul Naţional de operă şi balet „Oleg Danovsky” Constanţa. În 2010, devine profesor al Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, iar în 2013 îi este conferit înaltul titlu ştiinţific de Doctor în Muzică. Cu doar câteva zile în urmă, primise gradul didactic I.

Repertoriul său a cuprins roluri principale de dificultate din opere celebre: Contele din Nunta lui Figaro, Leporello din opera Don Giovanni, Guglielmo din opera Cosi fan tutte, Papageno din opera Flautul Fermecat.

Colegii şi prietenii spun despre Florin Petre că a fost un luptător şi un om cu demnitate, precum şi un prieten devotat. Fără el, scena gălăţeană va fi cu siguranţă mult mai săracă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citit 8257 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iulie 2015 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.