Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile. Iată de ce este acuzată

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile. Iată de ce este acuzată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elena Udrea a primit miercuri mandat de arestare pentru 30 de zile, potrivit deciziei luate de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie. Anunţul a fost făcut de avocatul Elenei Udrea, la ieşirea din sediul instanţei supreme. Potrivit acestuia, mandatul de arestare a fost emis în dosarul Microsoft, în urma denunţului lui Dinu Pescariu. Elena Udrea urmează să fie dusă în arestul Poliţiei Capitalei. Avocatul Elenei Udrea a anunţat că va contesta decizia de arestare preventivă.

--------------------------------------------------------

Elena Udrea a fost reţinută marţi seară pentru 24 de ore de procurorii DNA şi pusă sub acuzare într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft pentru două fapte de trafic de influenţă şi o faptă de spălare de bani.

Potrivit DNA, Elena Udrea este urmărită penal pentru trei fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro, precum si pentru spalare de bani.

Camera Deputatilor a dat luni avize pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute, in care este acuzata de fapte de coruptie.

Pe 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar in dosarul Microsoft. In 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventiva a deputatului, aratand ca a incalcat dispozitiile legale ale controlului judiciar, facand afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse.

In dosarul Microsoft, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa trei milioane de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.

Udrea mai este acuzata in dosarul Microsoft ca a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in acelasi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Procurorii au aratat, in referatul prin care au solicitat aviz de la Camera Deputatilor pentru arestare, ca Elena Udrea a fost denuntata la DNA de Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft.

"La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu-Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 - februarie 2014", au scris procurorii in referat.

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaraţia martorului, extrasele de cont şi înscrisuri olografe ridicate la percheziţii, în care sunt indicate sume de bani plătite.

 

Citit 1470 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Februarie 2015 22:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.