Se cere intervenţia autorităţilor: O stradă din zona Pieţei Centrale, cufundată în beznă

Se cere intervenţia autorităţilor: O stradă din zona Pieţei Centrale, cufundată în beznă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un peisaj nocturn nu este întotdeauna interesant, mai ales pentru şoferii care vor siguranţă maximă în timp ce conduc. Din nefericire, condiţiile drumurilor din Galaţi nu sunt de natură să-i mulţumească pe conducătorii auto.

De mai bine de o lună, o stradă din oraş este un motiv în plus de nesiguranţă pentru şoferi, dar şi pentru pietoni. Gălăţenii care circulă seara pe strada Traian, între Bancpostul din Piaţa Centrală şi blocurile B2, cad pradă întunericului, din cauza defecţiunilor de la iluminatul public. Şoferii şi locatarii din zonă trag un semnal de alarmă şi aşteaptă intervenţia autorităţilor.

"Iluminatul public nu este un moft"

"Eu locuiesc în cartier şi mă deranjează faptul că trebuie să stau cu frica în sân când ies seara din casă. Sunt câini peste tot, iar în bezna de aici poţi să dai peste ei. Şi circulaţia maşinilor este foarte intensă, iar pe un drum de oraş neluminat este periculos. Iluminatul public nu este un  moft al nostru, ci o necesitate. Pe un drum de ţară, nu m-ar mira o astfel de problemă, dar pentru un oraş este inacceptabil", ne-a spus o doamnă, care a preferat să rămână anonimă.

Mai supăraţi decât locatarii sunt chiar şoferii care circulă prin zonă. „De multe ori mi s-a întâmplat să conduc maşina, prin Galaţi, pe străzi care au uitat ce înseamnă iluminatul public sau pe drumuri pline de gropi. Puţină responsabilitate din partea autorităţilor n-ar strica. Şoferii ar evita anumite trasee, dacă ar cunoaşte din timp unde sunt probleme, dar se pare că asta nu este posibil. Ne aşteptăm ca responsabilii să răspundă la apelurile noastre şi să ne ofere soluţii reale”, ne-a declarat Constantin Grigore, un şofer în vârstă de 40 de ani.

"Viaţa liberă" a solicitat un punct de vedere de la Primărie cu privire la această situaţie, dar nu am primit, deocamdată, răspuns.

Citit 1567 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2015 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.