MISTER ELUCIDAT la blocul R6, din Micro 21: Apa de ploaie - vinovată de TASAREA terenului

MISTER ELUCIDAT la blocul R6, din Micro 21: Apa de ploaie - vinovată de TASAREA terenului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tasarea din Micro 21, de lângă blocul R6, a fost cauzată, cel mai probabil, de infiltraţiile apei de ploaie şi/sau zăpadă, potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu. Concluzia a fost trasă de către reprezentanţii societăţii, după ce aceştia au fost la faţa locului, miercuri dimineaţă, 12 august, alături de reprezentanţi ai Primăriei, Ecosal şi Asociaţiei de proprietari de care ţine blocul R6.

"Aşa cum am bănuit, reţelele noastre sunt intacte. Dimineaţă, am scos apa de acolo, pentru a putea identifica de unde provine. Racordul care preia apa de la bloc până la colector este fisurat, dar excludem varianta ca fisura să aibă legătură cu tasarea. Din câte am înţeles, în zonă este depozitată anual zăpada. Astfel, greutatea zăpezii şi posibilitatea ca apa provenită în urma topirii zăpezii să se fi infiltrat de-a lungul timpului au provocat tasarea. Cei de la Ecosal au rămas pentru a aduce terenul la nivel, iar Asociaţia de proprietari va trebui să rezolve problema fisurii. Tubul racordului este destul de larg şi vor putea să-l repare şi după ce este nivelat terenul", ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Citit 1589 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2015 18:25

1 comentariu

 • postat de IC
  Joi, 13 August 2015 20:29
  5.13.237.***
  Ce mai specialisti , auzi zapada si ploaia ,vinovate pentru tasare . La cat a nins si plouat in ultimile luni e de mirare ca nu au fost inundate grajdurile comunale ,ramaneam fara specialistii (fara numar ,fara numar ) in minciuni .Iata o mostra de lamurire mincinoasa :"Dimineaţă, am scos apa de acolo, pentru a putea identifica de unde provine. Racordul care preia apa de la bloc până la colector este fisurat, dar excludem varianta ca fisura să aibă legătură cu tasarea . Din câte am înţeles, în zonă este depozitată anual zăpada. Astfel, greutatea zăpezii şi posibilitatea ca apa provenită în urma topirii zăpezii să se fi infiltrat de-a lungul timpului au provocat tasarea." A dracu apa ,sta acolo de asta iarna ca sa poata trage concluzii specialistii lui peste .Pacat ca Dunarea era ,prin anul 2000 ,singurul cartier in care nivelul apei freatice nu afecta stratul de loess , se pare ca se aliniaza si acest cartier la celelate cartiere ale orasului.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.