Angajaţii din penitenciare au protestat în faţa Ministerului Justiţiei

Angajaţii din penitenciare au protestat în faţa Ministerului Justiţiei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aproximativ  250 de membri ai Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) au participat, joi, timp de două ore, la un miting de protest în faţa Ministerului Justiţiei. Printre protestatari s-au numărat şi 16 angajaţi ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi.

"Am participat la miting pentru a le atrage atenţia autorităţilor cu privire la problemele grave cu care se confruntă sistemul penitenciarelor. În primul rând, este o lipsă acută de personal. Doar la Galaţi, ar mai fi nevoie de cel puţin 50 de angajaţi. De asemenea, ne dorim să ni se plătească orele suplimentare, care sunt foarte multe. Noi avem statut special doar pe hârtie, dar nu ne protejează nimeni. Tocmai de aceea ne dorim o reacţie din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor", ne-a explicat Alexandru Donici, liderul de sindicat al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), la care SNLP este afiliat, Dumitru Costin, a explicat faptul că acţiunile de protest vor continua şi în perioada următoare. "Până când problemele majore nu vor fi rezolvate, salariaţii sunt decişi să continue acţiunile de protest", a declarat Dumitru Costin, care a precizat şi faptul că următoarele proteste vor avea loc în faţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dar cu un număr mai mic de participanţi, pentru a se putea obţine autorizaţie.

Citit 1612 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2015 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.