REŢETELE MEDICALE vor fi eliberate, în anumite situaţii, şi FĂRĂ card de sănătate

REŢETELE MEDICALE vor fi eliberate, în anumite situaţii, şi FĂRĂ card de sănătate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu de mai bine de o săptămână. Cu toate acestea, mulţi gălăţeni nu au intrat încă în posesia lui. Totuşi, persoanele asigurate care nu au primit încă documentul pot beneficia de reţete medicale gratuite sau compensate, precum şi de alte servicii medicale.

Pentru gălăţenii care au refuzat cardul de sănătate, din convingeri religioase sau de conştiinţă, Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi eliberează o adeverinţă de asigurat, valabilă pe o perioadă de trei luni. Pe baza acestei adeverinţe şi a actului de identitate, persoanele asigurate îşi pot lua din farmacii reţetele prescrise de medic.

Pacienţii pe numele cărora cardul de sănătate nu a fost încă emis, pot beneficia de respectivele reţete medicale, după ce farmacistul a verificat online, pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, calitatea de asigurat. În cazul în care sistemul informatic arată că persoana este neasigurată, deşi contribuţia la Sănătate este plătită, pacientul are nevoie de o adeverinţă de asigurat eliberată de CJAS Galaţi. Pentru adolescenţii, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, medicamentele de pe reţeta medical sunt eliberate în baza cărţii de identitate.

Citit 3004 ori Ultima modificare Marți, 08 Septembrie 2015 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.