O nouă TASARE AMENINŢĂ două scări de bloc din Galaţi (FOTO)
Foto: Foto Nicoleta Onofrei

O nouă TASARE AMENINŢĂ două scări de bloc din Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În scurt timp, Galaţiul s-ar putea confrunta cu o altă tasare, după modelul celei de pe strada Stadionului, din faţa Liceului cu Program Sportiv. După ce o conductă de alimentare cu apă s-a spart, în luna februarie a anului trecut, în faţa blocului R6, din Micro 21, bloc aferent parcului Selgros, solul din faţa imobilului a început să se taseze pe zi ce trece.

Potrivit domnului Paul Arion, locatar al blocului în cauză, la început a apărut o surpare minoră, în schimb aceasta prinde proporţii. "Surparea ameninţă cele două scări ale blocului R6, iar apa din precipitaţii se scurge toată în subsolurile celor două scări", ne-a sesizat domnul Arion.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei de proprietari de care ţine blocul R6, Dumitru Sfetcu, ţeava spartă a fost reparată imediat de către Apă Canal, dar la o săptămână de la accident a fost făcută o sesizare şi la Primăria Galaţi, pentru a veni să scoată pământul umed şi să repare tasarea cauzată de către infiltraţiile de apă. Sesizarea s-ar fi pierdut, potrivit acestuia, motiv pentru care, în luna decembrie a anului trecut, a fost făcută o altă sesizare, semnată de către toţi locatarii celor două scări afectate de la blocul R6. Din decembrie până acum, nimeni nu le-a dat niciun răspuns.

"Toată treaba este cauzată de o ţeavă care s-a spart. S-a văzut la faţa locului, ţeava de alimentare cu apă care vine de la Barboşi. Cei de la Apă Canal au venit şi au reparat imediat ce am sesizat. Însă, din cauza umezelii din pământ ,tasarea continuă", spune preşedintele asociaţiei.

Primăria intervine "pe etape"

Deşi nu le-a oferit niciun răspuns locatarilor, Primăria cunoaşte situaţia de la blocul R6, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Emanuela Turcu, iar intervenţia se face pe etape. "S-a intervenit anul trecut, pentru stoparea pierderilor de apă din reţele. Anul acesta, în scurt timp, se va interveni provizoriu pentru umplerea cavernei, urmând ca intervenţia definitivă să se facă după finalizarea studiului pe care l-am comandat pentru determinarea evoluţiei solului şi a infrastructurii", ne-a transmis purtătorul de cuvânt.


Citeşte şi: Surpare după surpare/ GALAŢIUL SE SCUFUNDĂ din cauza infrastructurii (FOTO)

Citit 5882 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 07:25

8 comentarii

 • postat de Parcul Selggross????
  Miercuri, 11 Martie 2015 07:28
  5.13.144.***
  Dincolo de fenomenul tasarii care intr-adevar e unul destul de urat pe zona aceasta, nu pot sa nu raman oripilat cand aud, citesc denumirea unui spatiu verde dat dupa un magazin comercial din apropiere. Cata lipsa de imaginatie si dezinteres din partea alesilor combinisti! Oras de duzina!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Jalnic
  Marți, 10 Martie 2015 19:39
  79.116.97.***
  Pana sa bage DESTEPTII de la TRANSURB TIRURILE ,canalizarile erau bune si casele nu VIBRAU.Acum casele VIBREAZA si canalizarile s-au macinat de greutatea TIRURILOR alea si au facut GAURI. Stiu ca TOT orasul e CIURIUIT in proportie de 80%,acum vor sa il faca 100% VARZA?
  1
  2
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 10 Martie 2015 14:16
  213.218.53.***
  problema nu este a autobuzelor ci a lucrarilor pentru canalizare facuta foarte prost si implicarea ZERO BARAT din partea ApaCanal in aceasta privinta.
  2
  4
  Raportează
 • postat de Jalnic
  Marți, 10 Martie 2015 13:03
  79.116.97.***
  In curand se vor tasa si strazile pe unde circula NAMILELE alea de AUTOBUZE. Deja au inceput sa crape peretii caselor pe strazile mici,canalizarile sunt VARZA acolo unde au interdictie masini de marimi mari(dar autobuzele au voie).Din cauza ca TRAIANUL e in lucru (inca cativa ani) DESTEPTII de la TRANSURB au bagat trasee unde in veci nu au fost.De orasul asta se v-a alege praful cat de curand.....
  2
  8
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 10 Martie 2015 09:57
  213.218.53.***
  ehehhee... acolo la blocurile alea locuieste pwlimea (scuzati expresia dar pur si simplu o sa vedeti ca asa este)

  dar ia sa vedeti interventiile Apa Canal unde locuiesc nu cei de rand ci oameni asa importanti (avocati? doctori?), firme importante... sa vedeti interventii IN FIECARE LUNA cu cel putin 3-5 oameni, miniescavator, masina de tasat, schimbat conductele si facut alte capace de canalizari, betonate nou pe o strada din centrul Galatiului (nu dau nume - sic!).

  si interventii daca nu saptamanale chiar lunare, unde mai pui ca vin angajati de la ecosal si curata si marginea de la trotuare de pamant sa se scurga apa bine in canalizari, eheheheee

  Voi aia prostii de rand stati acolo si va surpati blocurile la vale cu totul asteptand dar in alte locuri parca este alta lume, daca ma intelegeti.

  Nu ma credeti, verificati dvs singuri.


  PS: stiati ca Apa Canal nu poate opri apa rece pentru datornicii proprietari de apartamente care sunt cu contract (aia ilegalii) ???
  Pentru ca nu le aduce cisterna doar pentru un singur client, apartament ???

  Dar daca blocul are datorii astia de la ApaCanal blocheaza foarte fericiti tot blocul fara nici-o jena, pentru ca cica aduc ei cisterna ???

  Se aplica aceiasi regula: pwlimea sa fie oprita apa rece imediat ca cele pasa lor de ei, iar aia cu contracte directe cu ApaCanal eeee.. alta poveste, daca ma intelegeti.
  3
  10
  Raportează
 • postat de nicu
  Marți, 10 Martie 2015 09:20
  95.76.33.***
  "urmând ca intervenţia definitivă să se facă după finalizarea studiului pe care l-am comandat pentru determinarea evoluţiei solului şi a infrastructurii", ne-a transmis purtătorul de cuvânt."

  obsesia studiului, in ce directie curge apa. astia ne cred prosti de-a binelea. va fi un studiu perpetuu. groapa deschisa va acumula apa de ploaie, blocul se va mai inclina un pic. apoi se va continua studiul pentru "evolutia solului si a infrastructructurii"

  mai daunazi doreau studiu pentru detectarea gropilor cu precizie de un milimetru.

  daca scurgerile au fost stopate, nu trebuie sa fii academician ca sa astupi o groapa. si dorel o poate face fara sa greseasca.

  sau poate ca cei de la primarie sunt vecinii mei. era o gramada de pamant in fata blocului si solutia lor a fost sa facem o groapa in care sa punem pamantul.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Băi gălățene nu ai înțeles odată cum stă cu apa meteorică??? Curge la vale odată cu loessul !!
  Marți, 10 Martie 2015 07:52
  178.138.63.***
  Păi o să vină paparuda de la Primărie și o să explice ca la meteo TV cum stă treaba cu apa meteorică, scurgeri și curgeri, groapă, balast, totul este su control și supraveghere, monitorizare ...și gata, s-a rezolvat...Să avați o zi bună din Decembrie '89 încoace, urmează urarea de la Primărie, aproape de cetățean, pentru a fi extorcat prin taxe și impozite, că de asta s-a născut prostul pe acest Pământ.
  0
  7
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Marți, 10 Martie 2015 06:50
  89.136.5.***
  Imi pare rau pentru cei de la blocul R6, dar mai au de asteptat cel putin un an (mai precis macar pana in preajma alegerilor locale de anul viitor) pana primaria (se va preface ca) va face ceva.
  Situatia este/va fi similara celei de pe str. Stadionului unde, iata, se va implini un an de cand a inceput surparea. Dupa cateva luni de sesizari (mai precis prin iulie), când surparea devenise mai mult decat evidenta, circulatia a fost oprita pentru repararea strazii, cu promisiunea ca acestea vor dura cam 60 de zile. Si dupa cateva zile de lucrari ale celor de la Apaterm pentru stoparea pierderile de apa, pana in preajama alegerilor din noiembre nu s-a mai facut nimic. Atunci, dupa o alta promisiune a primarului (electorala, evident), ca pana la sfarsitul lui 2014 se va circula din nou pe Stadionului, inainte de turul II, s-a mai lucrat pret de o saptamana; imediat dupa alegeri (probabil pentru ca "Alesul" n-a fost ales), sub pretextul vremii nefavorabile, s-au oprit lucrarile.... si de la alegeri pana azi nu s-a mai lucrat practic deloc.
  A, si daca in zona blocului R6, sau in zona strazii Stadionului sau oriunde in acest targ, din cauza indolentei autoritatilor se va intampla ceva nedorit, Ema Turcu va vrea sa ne convinga ca va fi din "cauze naturale".
  0
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.