O nouă TASARE AMENINŢĂ două scări de bloc din Galaţi (FOTO)
Foto: Foto Nicoleta Onofrei

O nouă TASARE AMENINŢĂ două scări de bloc din Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În scurt timp, Galaţiul s-ar putea confrunta cu o altă tasare, după modelul celei de pe strada Stadionului, din faţa Liceului cu Program Sportiv. După ce o conductă de alimentare cu apă s-a spart, în luna februarie a anului trecut, în faţa blocului R6, din Micro 21, bloc aferent parcului Selgros, solul din faţa imobilului a început să se taseze pe zi ce trece.

Potrivit domnului Paul Arion, locatar al blocului în cauză, la început a apărut o surpare minoră, în schimb aceasta prinde proporţii. "Surparea ameninţă cele două scări ale blocului R6, iar apa din precipitaţii se scurge toată în subsolurile celor două scări", ne-a sesizat domnul Arion.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei de proprietari de care ţine blocul R6, Dumitru Sfetcu, ţeava spartă a fost reparată imediat de către Apă Canal, dar la o săptămână de la accident a fost făcută o sesizare şi la Primăria Galaţi, pentru a veni să scoată pământul umed şi să repare tasarea cauzată de către infiltraţiile de apă. Sesizarea s-ar fi pierdut, potrivit acestuia, motiv pentru care, în luna decembrie a anului trecut, a fost făcută o altă sesizare, semnată de către toţi locatarii celor două scări afectate de la blocul R6. Din decembrie până acum, nimeni nu le-a dat niciun răspuns.

"Toată treaba este cauzată de o ţeavă care s-a spart. S-a văzut la faţa locului, ţeava de alimentare cu apă care vine de la Barboşi. Cei de la Apă Canal au venit şi au reparat imediat ce am sesizat. Însă, din cauza umezelii din pământ ,tasarea continuă", spune preşedintele asociaţiei.

Primăria intervine "pe etape"

Deşi nu le-a oferit niciun răspuns locatarilor, Primăria cunoaşte situaţia de la blocul R6, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Emanuela Turcu, iar intervenţia se face pe etape. "S-a intervenit anul trecut, pentru stoparea pierderilor de apă din reţele. Anul acesta, în scurt timp, se va interveni provizoriu pentru umplerea cavernei, urmând ca intervenţia definitivă să se facă după finalizarea studiului pe care l-am comandat pentru determinarea evoluţiei solului şi a infrastructurii", ne-a transmis purtătorul de cuvânt.


Citeşte şi: Surpare după surpare/ GALAŢIUL SE SCUFUNDĂ din cauza infrastructurii (FOTO)

Citit 6028 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 07:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.