CAMPANIE UMANITARĂ/ Donează-ţi părul pentru copiii bolnavi de cancer!

CAMPANIE UMANITARĂ/ Donează-ţi părul pentru copiii bolnavi de cancer!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălăţencele care vor să vină în sprijinul copiilor bolnavi de cancer îşi pot dona părul pentru o cauză umanitară, organizată de Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi (SSMI). „Donează-ţi părul pentru copiii bolnavi de cancer!” este o campanie de strângere de păr natural, care va fi folosit la confecţionarea de peruci destinate bolnavilor de cancer, care şi-au pierdut podoaba capilară în urma tratamentelor prin care au trebuit să treacă.

„Avantajul acestui proiect este că oricine poate dona. Trebuie doar ca cea mai scurtă şuviţă de păr să aibă minimum 17 cm. În rest, condiţiile sunt rezonabile: părul poate fi drept, ondulat, cârlionţat, vopsit, atât timp cât culoarea este naturală şi nu o nuanţă artificială, de exemplu verde sau albastru. De asemenea, se acceptă şi codiţe ce au fost secţionate cu mult timp în urmă, dar au fost păstrate în condiţii bune. În opoziţie, nu se acceptă extensiile, dredurile sau părul tip afro. Procesul de secţionare a părului este relativ simplu. Acesta se poate realiza atât la un salon, cât şi acasă, atât timp cât sunt respectaţi paşii secţionării: părul trebuie spălat şi uscat bine înainte, prins cu un elastic sus, împletit, prins cu un elastic jos şi apoi secţionat deasupra elasticului de sus. Părul trebuie să fie complet uscat, în momentul secţionării. Trebuie depozitat, apoi, într-o pungă sigilabilă curată. Poate să fie şi o punguţă normală, doar să fie bine înnodată. Este foarte important ca toţi aceşti paşi să fie respectaţi”, se arată pe site-ul studenţilor medicinişti ieşeni.

Pachetele cu codiţe pot fi trimise direct, prin curierat, pe adresa Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi, str. Universiţăii, nr. 16, Iaşi, România, cu menţiunea „LPT”. În colet, trebuie inclusă şi o hârtie cu datele personale: nume, prenume, număr de telefon – pentru a primi confirmarea că pachetul a fost primit. „Coletele primite vor fi apoi trimise la Galaţi unde, cu ajutorul dnei Stela Chiriloiu, fondatoarea site-ului peruci.ro, va fi confecţionată manual fiecare perucă, din cinci-şapte codiţe primite. Deşi ni se face o reducere substanţială, costul unei peruci variază între 600 şi 1.400 lei, de aceea, în cadrul acestui proiect, se organizează şi o strângere de fonduri. Orice donaţie este binevenită şi poate fi depusă în următorul cont (disponibil pe site-ul www.ssmi.ro/proiecte.php?p=146), cu menţiunea «LPT»”, se mai arată pe site. Conceptul LPT este cunoscut în peste 20 de oraşe, printre care Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş, Timişoara, Sibiu.

Mai multe informaţii despre campania naţională „Donează-ţi părul pentru copiii bolnavi de cancer” se pot găsi accesând următorul link: https://www.facebook.com/doneazaparcopilasilor.

Citit 17097 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2015 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.