Bursa LOCURILOR DE MUNCĂ a atras puţini gălăţeni. Din 20.000 de ŞOMERI, au venit doar 1.000!

Bursa LOCURILOR DE MUNCĂ a atras puţini gălăţeni. Din 20.000 de ŞOMERI, au venit doar 1.000!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată vineri, 25 septembrie, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) în Galaţi şi Tecuci, a adus la standuri peste 1.000 de oameni interesaţi să îşi găsească un loc de muncă, dar şi 59 de angajatori.

Cele mai multe posturi au fost oferite în industria textilă, peste 160. "Am pus la bătaie peste 100 de posturi pentru tineri până în 30 de ani, cu experienţă şi fără. Cei fără experienţă se pot califica la locul de muncă, pentru că avem şi o bandă pentru începători. Avem nevoie de ingineri textilişti, cu cunoştinţe avansate de limbă engleză, dat fiind faptul că exportăm în Marea Britanie, şi de operatori maşinişti", ne-a explicat Corina Popoiu, reprezentantul companiei Eva Clothing.

În total, au fost 1.080 de participanţi la această bursă a locurilor de muncă, dintre care 940 doar în Galaţi. Cei din Galaţi au avut de ales dintre 760 de locuri de muncă, din totalul de 919, la nivel judeţean. Selectaţi în vederea încadrării, conform datelor primite de la AJOFM, au fost doar 345 în Galaţi şi 142 în Tecuci. Dintre persoanele care au venit la bursa locurilor de muncă, doi absolvenţi cu studii superioare au fost angajaţi pe loc.

89 de firme participante, din peste 1.000 contactate

"Am contactat, în această perioadă, peste 1.000 de agenţi economici, dar la eveniment au participat doar 89, dintre care 59 în Galaţi. Cele mai multe locuri de muncă sunt accesibile celor cu studii medii, însă există peste 100 de locuri de muncă şi pentru cei cu studii superioare. Din nefericire, rata şomajului din judeţul Galaţi este în continuă creştere, la finalul lunii august procentul ajungând la 9,58 la sută, cu 0,1 puncte procentuale mai mare decât în luna iulie", ne-a explicat Nicoleta Harţegan, director executiv adjunct al AJOFM Galaţi.

Dintre cei 1.080 de participanţi la bursă, adică aproximativ 5 la sută din numărul total al şomerilor înscrişi în evidenţele AJOFM, doar 920 au absolvit o formă de învăţământ, restul fiind necalificaţi. Însă, chiar şi pentru aceştia au fost puse la bătaie 114 posturi.

Participanţilor li s-au oferit posturi în domeniul vânzărilor, calculatoarelor, confecţiilor textile, dar şi ca brutar, patiser, şofer ori sudor. Cele mai puţine locuri de muncă au fost oferite în domeniul IT, doar şapte la număr.

Chiar dacă mare parte dintre tinerii care şi-au lăsat un CV la firmele participante nu au experienţă în câmpul muncii, agenţii economici sunt dispuşi să aibă răbdare cu aceştia şi să îi înveţe meserie. "Noi oferim cinci locuri de muncă în domeniul IT, pe parte de software, dar şi ca agent de vânzări sau content writer (scriitor de conţinut pentru diverse pagini web). Chiar dacă nu au experienţă, noi putem accepta şi tineri dornici să înveţe meserie, pentru că ştim că pe astfel de persoane ne putem baza. Ne dorim să creştem, dar şi să îi ajutăm pe alţii să se dezvolte", ne-a explicat Daniel Lazăr, reprezentantul VisionStartJobs SRL.

Citit 2434 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2015 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.