ZIUA ARMATEI la Galaţi. Monumentul Eroilor a fost asaltat de membri de partid (FOTO)
Foto: Foto Marius Negri

ZIUA ARMATEI la Galaţi. Monumentul Eroilor a fost asaltat de membri de partid (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)


În ciuda vremii frumoase şi a semnificaţiei zilei de 25 octombrie în memoria poporului român, puţini gălăţeni şi-au rupt din programul de duminică pentru a fi prezenţi la comemorarea eroilor de la Cimitirul Eternitatea.

Manifestările prilejuite de Ziua Armatei, organizate de Garnizoana Galaţi, au urmat acelaşi tipar clasic, care a îmbinat momentele cazone cu cele religioase, dar nu au reuşit să atragă gălăţenii decât în număr mic, majoritatea asistenţei „civile” fiind formată din persoane, mai ales de vârsta a treia, care s-au aflat în cimitir la orele prânzului şi au poposit să asiste la concentrarea de forţe.

După ce prefectul Dorin Otrocol a trecut în revistă garda de onoare, cinci preoţi, în frunte cu protopopul Eugen Buruiană, au ţinut o scurtă slujbă de pomenire. Momentul religios, urmat de citirea mesajului ministrului Apărării Naţionale de către comandantul Garnizoanei Galaţi, au „rarefiat” şi mai mult rândul asistenţei, la faţa locului rămând militarii, oficialităţile, câteva bătrâne care au imortalizat momentul cu telefoanele mobile şi câţiva părinţi cu copii, curioşi să asiste la defilarea de la final.

„Transmitem un gând de preţuire celor 20.000 de veterani de război, 760 văduve de război şi 102.000 văduve de veterani de război. Traversăm alături de aliaţii noştri o perioadă complexă din punct de vedere al situaţiei de securitate. Evenimentele din Ucraina şi din flancul sudic au impus NATO regândirea măsurilor de adaptare a statelor membre. S-a trecut la fundamentarea unei noi concepţii strategice care presupune creşterea vitezei de reacţie şi constituirea unor structuri de comandă şi control pentru prevenirea şi contracararea noilor ameninţări”, s-a arătat în mesajul transmis de şeful Apărării.

Ceremonia de la Monumentul Eroilor a fost încheiată de depunerea de coroane de flori. Alături de tradiţionalele prezenţe ale veteranilor, rezerviştilor, ale câtorva instituţii publice din Galaţi, cele mai numeroase delegaţii au fost cele de la partidele politice, reprezentanţii unor formaţiuni umplând efectiv platoul din faţa monumentului.

Citit 3009 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2015 15:56

3 comentarii

 • postat de Uimitul
  Luni, 26 Octombrie 2015 06:10
  83.103.238.***
  Ce tare: „câteva bătrâne care au imortalizat momentul cu telefoanele mobile”! Apoi, oricum a fost, pozele sunt frumoase.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Matusalem
  Luni, 26 Octombrie 2015 04:36
  89.137.231.***
  Hmm! Daca nu veneau partidele era problema! Daca au venit partidele este o problema! OK! Au venit niste organizatii (politice) si au depus coroane de flori. Daca motivatia este publicitatea atunci sa le fie rusine! Daca motivatia este sa aduca un omagiu, asa cum este si normal, care-i baiul? Gasim noduri in papura pe motive de ai basca/n-ai basca? Infantila atitudinea scriitoarei articolului.
  3
  2
  Raportează
 • postat de pacat
  Duminică, 25 Octombrie 2015 17:23
  89.136.231.***
  se pare ca numai grasii aia de politicieni si popii sint nelipsiti de la orice ceremonie din tara asta. de ce nu e si populatia? raspunsul e simplu. oamenii de rind au simtit ca le-a fost furat totul. a ajuns ca orice sarbatoare sa fie confiscata de cei ce au un singur DUMNEZEU, banul si puterea obtinuta doar prin minciuna si inselatorie cu ajutorul puterii acordate de functii si partide . se afiseaza acolo, citesc discursuri patriotice, popii ii binecuvinteaza si miine fac la fel..... averi personale. pacat ca ne pierdem incet-incet cu totul in fata masinariei de partid ce conduce cu binecuvintarea b.o.r-ului poporul asta la saracie si pierderea tuturor valorilor de suflet si minte.
  2
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.