Exerciţiu cu peste 2.000 de militari şi peste 500 de mijloace de luptă în Poligonul Smârdan

Exerciţiu cu peste 2.000 de militari şi peste 500 de mijloace de luptă în Poligonul Smârdan
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Începând de astăzi, 26 octombrie, şi până pe 6 noiembrie, peste 1.800 de militari români din Forţele Terestre, cu 450 de mijloace tehnice, şi 300 de militari americani, cu 90 de mijloace tehnice, vor participa participa, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, la exerciţiul interarme cu trageri de luptă, „Justice Sword 15.2”.

Conform unui comunicat de presă remis redacţiei, la acest exerciţiu vor participa militarii români din Brigada 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor”, sprijiniţi de subunităţi din Regimentul 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell”, Batalionul 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele”, Batalionul 630 Paraşutişti ”Smaranda Brăescu” şi de elemente din Brigada de Informaţii Militare ”Mareşal Alexandru Averescu”, Batalionul 1 CIMIC şi din Centrul de Operaţii Psihologice.

Acţiunile Forţelor Terestre sunt sprijinite de avioane MiG 21 LanceR, elicoptere IAR 330 Puma Socat şi de un avion C-27J Spartan, toate aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Conform documentului, militarii americani, care fac parte din Batalionul 5 al Regimentului 7 Cavalerie din Forţele Terestre ale SUA dislocate în Europa, vor acţiona, în premieră, în România, cu tancuri ABRAMS, maşini de luptă BRADLEY şi tunuri autopropulsate PALADIN.

Scopul militarilor participanţi la exerciţiului „Justice Sword 15.2” este de a se instrui în comun în vederea armonizării tacticilor şi procedurilor de operare, creşterii încrederii în armamentul din dotare şi coeziunii de grup.

Citit 2052 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2015 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.