Tragedia din Club Colectiv/ Centrul Regional de Transfuzii Galaţi trimite 100 de pungi de plasmă pentru victime

Tragedia din Club Colectiv/ Centrul Regional de Transfuzii Galaţi trimite 100 de pungi de plasmă pentru victime
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Victimele de la Bucureşti au nevoie de donatori de sânge

100 de pungi cu plasmă pentru toate grupele sangvine au fost pregătite de angajaţii Centrului Regional de Transfuzii din Galaţi. Pungile ajung la Bucureşti în cursul zilei de luni şi vor fi folosite pentru tratamentul victimelor tragediei petrecute, vinerea 30 octombrie, în Club Colectiv.

"De la Galaţi, plasma ajunge iniţial la Centrul de Transfuzii din Bucureşti, de unde va fi distribuită apoi către spitalele unde este nevoie. De luni, gălăţenii care vor să fie alături de victimele tragediei petrecute vineri noapte în Capitală, pot veni să doneze sânge şi la Centrul Regional de Transfuzii Galaţi. Pentru că centrul are o capacitate limitată de recoltare, facem un apel către gălăţeni să nu vină toţi în aceeaşi zi. Dacă acest lucru se va întâmpla, totuşi, îi vom programa pentru zilele următoare. Oricum, în spitalele bucureştene va fi nevoie de sânge pentru cel puţin o lună, pentru tratamentul victimelor de vineri seară", a precizat Camelia Stoichicescu, directorul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.

Cum puteţi deveni donator de sânge

"Donatorul de sânge trebuie să aibă între 18 şi 60 de ani. Femeile trebuie să cântărească cel puţin 57 de kilograme, în vreme ce bărbaţii cel puţin 60 de kilograme. Persoana trebuie să aibă tensiunea arterială sistolică cuprinsă între 100 şi 180 mmHg, iar pe cea diastolică între 60 şi 100 mmHg. Alte condiţii sunt: să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale; să nu urmeze tratament medicamentos (antiinflamatoare, contraceptive orale, antibiotice etc.); femeile trebuie să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală; să nu mănânce grăsimi în exces sau să bea alcool, cu cel puţin 48 de ore înaintea donării; să nu aibă sau să nu fi avut următoarele boli: hepatită cronică (B,C), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză (boală infecto-contagioasă a animalelor, transmisibilă la om prin alimentele provenite de la animalele bolnave şi care se manifestă prin febră mare, transpiraţie, mărirea splinei etc - n.r.), ulcer, diabet zaharat insulinodependent, boli de inimă sau boli de piele", se arată într-un comunicat al  Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.

Citit 1992 ori Ultima modificare Duminică, 01 Noiembrie 2015 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.