De ziua gardienilor se distrează deţinuţii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la conducerea Penitenciarului Galaţi, am aflat, printr-un comunicat de presă că „în fiecare an, la 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte Ziua lucrătorilor penitenciarelor din România, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului. O zi numai pentru cei care îşi dedică celelalte 364 de zile ale anului eforturilor de a educa şi pregăti pentru revenire în societate persoane care au suferit condamnări privative de libertate. O zi în care se sărbătoreşte omul din spatele uniformei”.

Ce înţelegem noi de aici? Că este vorba despre ziua angajaţilor în penitenciarele din ţară, motiv pentru care le şi urăm “La mulţi ani!”.

Problema este că autorităţile române îşi dau cu dreptul în stângul, organizând, cu această ocazie, diverse evenimente dedicate... deţinuţilor! Astfel, 12 deţinuţi au fost duşi, în excursie, la mănăstirea din Măxineni, alte zece deţinute au participat la o conferinţă regională în cadrul Proiectului PHARE 2006 „Împreună pentru viitor”, apoi au recitat poezii, iar luni, cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, membrele Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România vor desfăşura o nouă acţiune caritabilă la Penitenciarul Galaţi ale cărei beneficiare vor fi tot deţinutele!

Dincolo de grija lăudabilă pentru cei privaţi de libertate, nu înţelegem un lucru: de ce de ziua gardienilor sunt sărbătoriţi deţinuţii?

Citit 847 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.