La vremuri disperate, soluţii disperate! LIVADA de la SEROMGAL a fost DEFRIŞATĂ pentru lemne de foc
Foto: Foto: IJJ Galati

La vremuri disperate, soluţii disperate! LIVADA de la SEROMGAL a fost DEFRIŞATĂ pentru lemne de foc
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fosta livadă de la Seromgal a ajuns ţinta localnicilor din satele periferice, care folosesc lemne pentru încălzirea locuinţelor. Trei tineri din Smârdan au descins pe plantaţia de pomi fructiferi chiar duminică, de Sf. Nicolae, şi, la adăpostul ceţii, s-au apucat să taie copaci cu o drujbă.

Organizaţi pentru a transporta lemnele cât mai repede şi într-o cantitate cât mai mare, au încărcat trunchiurile într-o autoutilitară de transport marfă, numai că nu au apucat să spele putina, pentru că au fost prinşi la faţa locului de jandarmi.

"În urma verificărilor, a rezultat faptul că, cu o seară înainte, cei trei tineri au tăiat din acelaşi loc mai mulţi copaci, pe care i-au depozitat la domiciliul unuia dinte ei. Lemnul găsit la faţa locului, în cantitate de un metru cub, din specia prun, cât şi drujba folosită la tăierea copacilor au fost predate către Ocolul Silvic Galaţi", a precizat plt. maj. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi. Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, vor fi cercetaţi penal, cel mai probabil pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Citit 2911 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.