ÎNGRIJORĂTOR! Aproape 3.000 de gălăţeni - diagnosticaţi cu VIROZE şi PNEUMONII. Ce RECOMANDĂ medicii

ÎNGRIJORĂTOR! Aproape 3.000 de gălăţeni - diagnosticaţi cu VIROZE şi PNEUMONII. Ce RECOMANDĂ medicii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a continuat monitorizarea în cazul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor. "Săptămâna trecută am avut 2.467 de cazuri de infecţii respiratorii, în 68 de situaţii fiind necesară internarea pacienţilor. Numărul cazurilor a crescut faţă de săptămâna precedentă, când au fost 1.407 de viroze", ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Conform statisticilor DSP, cei mai afectaţi au fost pacienţii din categoria de vârstă 5 - 14 ani, unde s-au înregistrat 866 de cazuri.

"De asemenea, în perioada menţionată au fost diagnosticate cu pneumonie 368 de persoane, dintre care 89 au fost spitalizate. Aici, cea mai afectată categorie este cea a pacienţilor cu vârstă cuprinsă între zero şi un an, unde s-au înregistrat 101 cazuri", a completat purtătorul de cuvânt al DSP. Şi în cazul pneumoniilor a crescut numărul îmbolnăvirilor, în săptămâna precedentă de monitorizare fiind raportate 257 de cazuri.

Medicii le recomandă gălăţenilor să respecte regulile de igienă şi să se ferească, pe cât posibil, de spaţiile aglomerate neaerisite.

Citit 1640 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2015 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.