Începând cu data de 23 noiembrie comisarii CJPC au desfăşurat mai multe acţiuni de verificare a produselor alimentare specifice sărbătorilor de iarnă. Au fost verificaţi 20 de operatori economici, la toţi constatându-se abateri.
Controlul a urmărit în principal calitatea produselor alimentare prin verificarea încadrării în data durabilităţii minimale declarate de producător: faţă de anii trecuţi, doar la trei operatori s-au găsit preparate din carne cu termen de valabilitate depăşit. De asemenea a fost verificată calitatea produselor din carne oferite spre consum şi respectarea temperaturilor de păstrare şi expunere (un singur operator economic avea depozitate unele din preparatele din carne la temperatura mediului ambiant).
Au fost examinate şi modul de respectare a prevederilor legale privind informarea consumatorilor şi modul de desfăşurare al promoţiilor. Aproximativ 15 la sută dintre magazinele verificate aveau expuse la comercializare în vrac diverse produse care nu informau consumatorii cu privire la termenul de valabilitate, doi dintre operatorii economici verificaţi aveau la comercializare produse neînsoţite de niciun element de identificare vizavi de termenul de valabilitate sau ingrediente.
Pentru cei 20 de operatori economici verificaţi au fost 6 avertismente şi 14 amenzi contravenţionale în valoare de 19200 lei. S-a dispus măsura opririi definitive de la comercializare a 7,66 kg în valoare totală de 161,2,