ATENŢIE la cine vă urmăreşte pe stradă! Un gălăţean a fost TÂLHĂRIT în scara unui bloc din centrul oraşului

ATENŢIE la cine vă urmăreşte pe stradă! Un gălăţean a fost TÂLHĂRIT în scara unui bloc din centrul oraşului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Atacul a avut loc ziua în amiaza mare, într-un bloc turn din centrul Galaţiului şi l-a vizat pe un bărbat de 62 de ani


Hoţii nu sunt doar periculoşi, ci şi plini de tupeu, când la orizont li se arată perspectiva unei prăzi consistente. Un individ de numai 26 de ani s-a dovedit extrem de tenace în a-şi urmări prada cu scopul de a jefui şi numai prezenta de spirit a victimei a făcut ca planurile infractorului să eşueze lamentabil. S-a întâmplat luni, în jurul orei 16.00, în Mazepa, zona Trei Star, ţinta infractorului fiind Virgil Mustaţă, de 62 de ani, un gălăţean care locuieşte la unul dintre BR-urile din apropiere. Bărbatul a fost urmărit de un individ tinerel şi dubios, care a intrat cu el în scara blocului şi chiar în lift.

"L-am observat din staţia de autobuz că se ţinea după mine. A intrat cu mine în bloc şi în lift. Eu stau la etajul zece. Am apăsat butonul şi a zis că merge şi el tot la zece. Când am coborât din lift şi m-am apropiat de uşă, câinele meu, Max, a început să latre foarte tare. Individul era în spatele meu, Probabil s-a speriat şi m-a împins în uşă şi mi-a smuls borseta. M-am luptat cu el, dar s-a smucit şi apoi a luat-o la fugă pe scări", povesteşte Virgil Mustaţă.

Cu prezenţă de spirit, bărbatul s-a luat după hoţ, dar nu pe scări, cu liftul. Nu înainte de a-i spune soţiei să sune la 112. "Mi-am dat seama că va încerca să scape pe scări şi am luat liftul până la parter ca să îl prind. Am ajuns înaintea lui şi, până atunci, a ajuns şi poliţia", completează gălăţeanul.

Hoţul, un tânăr de 26 de ani, a fost imediat reţinut de echipajul sosit la faţa locului. Asupra lui a fost găsit şi portofelul furat, în care se afla suma de 535 de lei.

"În baza probatoriului administrat, la care a participat şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, tânărul a fost reţinut pentru 24 ore pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Suspectul, despre care poliţiştii cred că este posibil să mai fi comis fapte de acest gen, urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Citit 3415 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2015 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.