Membrii PD-LL au plecat de la lucrările Comisiei de anchetă în cazul Ridzi, acuzând majoritatea PSD-PNL

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şedinţa Comisiei de anchetă în cazul Ridzi a fost suspendată din lipsă de cvorum după ce membrii PDL au părăsit sala, denunţând faptul că "majoritatea PSD-PNL" le-a pus "pumnul în gură", după ce Bogdan Olteanu a propus că fie chemaţi la audieri şi managerii trupelor care au concertat pe 2 mai.

După terminarea audierilor directorilor din Ministerul Tineterului şi Sporturilor, anevoioase din cauza certurilor dintre membrii Comisiei, liberalul Bogdan Olteanu a ridicat problema invitării, în şedinţa de luni, a managerilor trupelor care au concertat de Ziua Tineretului la evenimenteleorganizare de MTS.

Social-democrata Aura Vasile a fost de acord cu propunerea lui Olteanu, democrat-liberalii opunându-se ideii. Sever Voinescu(PDL) a susţinut că unii dintre membrii Comisiei fac asemenea propuneri, de a chema cântăreţii la Parlament, din "dorinţa de a creşte gradul de notorietate al Comisiei". La rândul lui, Cristian Boureanu(PDL) a criticat faptul că unii membri ai Comisiei cer audierea "cântăreţilor", mai ales că Ministrul Tineretului a contractat cele două firme care, la rândul lor, au contractat trupele.

"Vă rog să chemăm chitariştii, soliştii, dansatorii. Am ajuns în derizoriu, suntem în situaţia în care Comisia parlamentară a fost învestită în Parlament să facă ce vrea ea. Nu scrie niciunde că trebuie să verificăm actorii. În cazul în care vreţi să ne puneţi pumnul în gură prin majoritatea PSD-PNL vă informăm că ne retragem de la lucrările Comisiei şi votaţi dumneavoastră ce vreţi", a intervenit şi Gelu Vişan. Aura Vasile l-a gratulat pe colegul său cu apelativul "patetic".

"Vă rog să constataţi că atunci când este vorba despre căutarea banilor publici grupul PDL s-a ridicat şi a plecat", a replicat şi Bogdan Olteanu, făcându-l pe Boureanu să se întoarcă din drum pentru a arunca o ultimă replică: "Domnul Olteanu a citat greşit din contract, MTS alocă nişte bani către contractori pentru trupe, iar mai departe aceştia îşi contractează".

Comisia nu a mai putut supune la vot propunerea lui Bogdan Olteanu din lipsă de cvorum, urmânda lua în discuţie, din nou, această propunere, la începutul şedinţei de joi.

După finalizarea lucrărilor Comisiei, participanţii la dispute au ţinut să vină cu precizări şi concluzii. "Au fost nişte chestiuni în plus care au apărut, deci sumele de bani vehiculate pentru sonorizare, scene şi alte acţiuni. Firma care a făcut serviciile a venit cu un lucru, din punctul meu de vedere, extraordinar de greu de realizat. Şi-a asumat prin contract o mediatizare incredibilă a evenimentului şi-şi primea banii în funcţie de atingerea acestor obiective. Şi conform contractului şi evaluărilor ulterioare evenimentele au fost mediatizate atât pe TVR, pe Realitatea, pe Pro TV, pe Antenă, deci pe toate canalele de ştiri, ceea ce dovedeşte că oamenii şi-au realizat atât obiectivele care erau plătite, ci şi cele pe care şi le-a asumat fără niciun fel de plată. Ministerul şi-a făcut datoria şi a organizat evenimentele la un nivel nemaiîntâlnit până acum", a rezumat democrat-liberalul Cristian Boureanu informaţiile primite în cadrul audierilor.

"Am asistat la o permanetă tergiversare a lucrărilor de către reprezentanţii PDL şi la o încheiere intempestivă a şedinţei prin retragerea colegilor de la PDL din şedinţă şi lipsirea Comisiei de cvorum în momentul în care ajunsesem a indentifica modul în care au fost cheltuiţi banii", a precizat, la rândul său, Bogdan Olteanu.

Citit 619 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.