CONTROALE în centrele en-gros - Operaţiunea „Cristal”, varianta Sărbătorilor de iarnă

CONTROALE în centrele en-gros - Operaţiunea „Cristal”, varianta Sărbătorilor de iarnă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Operaţiunea „Cristal”, derulată în perioada octombrie - decembrie în depozitele en-gros, de structurile Direcţiei Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF, are şi o continuare, un prim pas în acest sens fiind acţiunile de identificare şi a altor agenţi economici cu potenţial de risc ridicat. Un rol important în acest sens va reveni, de această dată, inspectorilor fiscali din cadrul Direcţiilor Generale Regionale a Finanţelor Publice ale ANAF. De altfel, în cazul DGRFP Galaţi, acţiunile de verificare au demarat pe 23 decembrie şi urmează a se desfăşura până pe 8 ianuarie 2016.

„Inspectorii fiscali din cadrul structurilor de inspecţie fiscală vor efectua controale inopinate, în conformitate cu prevederile art.97 din Codul de Procedură Fiscală, la societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul complexelor comerciale de tip en-gros, în funcţie de specificul activităţii desfăşurate în judeţele coordonate de DGRFP Galaţi, în vederea identificării operatorilor economici care prezintă risc fiscal ridicat în vederea analizării şi includerii acestora în programul de activitate”, se precizează într-un comunicat de presă al DGRFP Galaţi.

După cum v-am relatat în paginile ziarului nostru, în urma Operaţiunii „Cristal” desfăşurate în perioada octombrie - decembrie, inspectorii antifraudă au făcut la nivel naţional 3.941 de verificări, în urma cărora au fost aplicate 4.311 de amenzi, în valoare de 24,7 milioane de lei şi au fost confiscate bunuri comercializate ilegal în valoare de 14,9 milioane de lei.

Citit 2893 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2015 22:53

8 comentarii

 • postat de Roman din Romania
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 21:26
  78.97.221.***
  Intrarea in uniunea europeana s-a facut fara referendum si s-au pus conditii pentru romanii de neacceptat: desfintarea armatei, distrugerea agriculturii, invatamantului, scolilor de meserii, distrugerea magazinelor mici si depozitelor, a transportului pe cale ferata si asa mai departe. Tradatorii de politicieni si conducatori si -au luat banii si traiesc bine merci dar au dat tara pe mana hotilor, mafiotilor si lacomilor si am devenit colonie si sclavi pe pamanturile noastre. Justitia, politia, serviciile, dna, armata etc ar trebui sa faca ceva si sa apere pe romani dar Nu! Ei s-au dat cu mafia si invart si ei sume mari de bani si nu le pasa de dreptate si protectia romanilor, a tarii. Dupa ei potopul deci suntem la mila Domnului! Anaf distruge tot ce mai e de distrus pt ca toti sa cumpere otravurile din supermarketuri ca sa murim de cancer mai repede. Azi am fost la un supermerket cu patroni din franta si nu am gasit cartofi romanesti ci doar din franta si erau de calitate inferioara si rai. Mere nu am gasit romanesti ci doar din alte tari. Vai de capul nostru ce a ajuns tara asta!!!!!
  0
  6
  Raportează
 • postat de cristal pe dreacu
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 18:19
  51.179.113.***
  ANAF si DNA Galati sunt 2 institutii total ineficiente care ar trebui desfiintate automat. Sunt cele mai slabe din Romania. ANAF se lauda cu operatiunile lor de 2 bani asupra tarabagiilor de parca ar fi un comando dar pe sub nasul lor misuna evazionistii cu maxitaxi fara nici o problema. De partea cealalta, DNA Galati e cea mai panarama institutie. Sunt atatea cazuri cum ar fi Aviasan de care nu mai spune nimeni nimic, mafia maxitaxi, mafia din "zona industriala" , mafia calorgal-apaterm.
  4
  8
  Raportează
 • postat de cristi
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 16:22
  79.116.101.***
  Cei de la ANAF...umbla cu plugusorul.... in seara de revelion ...
  1
  8
  Raportează
 • postat de Sorin
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 09:44
  89.122.190.***
  În curând vom dispărea cu toții (contribuabilii), se vor controla între ei de ouă, și în final îl vor amenda pe cel cu oule mai mici. Apropo sunt parlamentari care cheltuie bani in draci in tarii exotice ( nu-i intreaba nimeni nimic "rusine"). M-am saturat.
  3
  21
  Raportează
 • postat de vasile
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 08:41
  51.179.113.***
  Bai vitejilor, voi astia de la ANAF Galati, pe cand si operatiunea CRISTAL si pe maxitaxi dar asa neanuntata? Sau va e teama de mafia maxitaxi vitejilor cu pampers?
  1
  31
  Raportează
 • Miercuri, 30 Decembrie 2015 08:40
  79.116.111.***
  Pe ei,pe mama lor...Ordinul e ordin! Fiecare echipa trebuie sa aduca la buget 1 milion de euroi din amenzi...Plan nu gluma frate.Scopul : Distrugerea en-grosistilor in scopul cresterii vanzarilor la super-marketuri.Cei mici trebuie sa dispara.In cativa ani toti boutiq-arii vor disparea!Asta e ordinul Uniunii Europene.Cei de la Dragonul Rosu,dupa ce au fost amendati cu peste juma de milion de euro intr-o luna,si-au luat marfa si au plecat la bulgari.Si mai vrei crestere economica? Aceasta distrugere prin controale si sugrumarea micilor comercianti se va intoarce ca un bumerang : Am ramas o tara consumatoare si atat.Industria e la pamant iar constructiile de abia mai respira.Singurele afaceri ce mai merg sunt cele cu statul...Nu ma bag in aceste afaceri ca e de domeniul politic...Si atunci ce am ajuns? Sclavi pe plantatia altora pe care trebuie sa muncim numai pentru a plati impozite si taxe si nici pe alea nu le putem plati...
  7
  22
  Raportează
 • postat de romania pitoreasca
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 07:50
  79.116.102.***
  akum 3-4 ani in urma atunci cand garda financiara exista concursurile de angajare se organizau cu hands free-ul si uite asa atunci cand anaf-ul a preluat garda financiara a luat totodata toti infractorii, clienti ai sistemului corupt, ei bine astazi iti dai seama vine sa controleze un om ce ieri era mana in mana cu supraveghetorii unui concurs de angajare si astfel prin frauda ajungea angajat anaf
  1
  17
  Raportează
 • postat de jon
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 07:23
  213.233.85.***
  Care inspectori Dgrfp???? Antifrauda nu aparține de Dgrfp GALAȚI
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.