CONTROALE în centrele en-gros - Operaţiunea „Cristal”, varianta Sărbătorilor de iarnă

CONTROALE în centrele en-gros - Operaţiunea „Cristal”, varianta Sărbătorilor de iarnă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Operaţiunea „Cristal”, derulată în perioada octombrie - decembrie în depozitele en-gros, de structurile Direcţiei Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF, are şi o continuare, un prim pas în acest sens fiind acţiunile de identificare şi a altor agenţi economici cu potenţial de risc ridicat. Un rol important în acest sens va reveni, de această dată, inspectorilor fiscali din cadrul Direcţiilor Generale Regionale a Finanţelor Publice ale ANAF. De altfel, în cazul DGRFP Galaţi, acţiunile de verificare au demarat pe 23 decembrie şi urmează a se desfăşura până pe 8 ianuarie 2016.

„Inspectorii fiscali din cadrul structurilor de inspecţie fiscală vor efectua controale inopinate, în conformitate cu prevederile art.97 din Codul de Procedură Fiscală, la societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul complexelor comerciale de tip en-gros, în funcţie de specificul activităţii desfăşurate în judeţele coordonate de DGRFP Galaţi, în vederea identificării operatorilor economici care prezintă risc fiscal ridicat în vederea analizării şi includerii acestora în programul de activitate”, se precizează într-un comunicat de presă al DGRFP Galaţi.

După cum v-am relatat în paginile ziarului nostru, în urma Operaţiunii „Cristal” desfăşurate în perioada octombrie - decembrie, inspectorii antifraudă au făcut la nivel naţional 3.941 de verificări, în urma cărora au fost aplicate 4.311 de amenzi, în valoare de 24,7 milioane de lei şi au fost confiscate bunuri comercializate ilegal în valoare de 14,9 milioane de lei.

Citit 2983 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2015 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.