Un cal pentru un război

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu şi-au dat regatele, ci omenia pentru un cal * Furca sparge capul, piatra sparge geamul *

Un bărbat de 39 de ani din Munteni a ajuns la Urgenţe după ce s-a luat la harţă cu un vecin. Când s-a întors acasă, Mihai S. şi-a găsit calul cu burta tăiată, pe un câmp din apropiere. A presupus imediat că cel care ar fi comis îngrozitoarea faptă a fost un vecin de-al său, Ionuţ M..

„M-am dus şi l-am întrebat «De ce mi-ai omorât, mă, calul, că doar mă cunoşti de atâta timp! Acum să-mi plăteşti calul!»  Iar el a luat o furcă şi m-a lovit cu ea în cap!”, povesteşte omul, internat acum în secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Detaliile scandalului le-am aflat de la Poliţie. „Bărbatul şi-a găsit calul cu burta tăiată pe un câmp de lângă locuinţa vecinului. S-a dus la acesta, cu un cuţit, iar vecinul l-a lovit cu furca. În replică, bărbatul lovit cu furca i-a spart geamurile de la casă vecinului, care este cercetat acum pentru vătămare corporală şi care a depus la rândul său plângere pentru distrugere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici.

Trist este nu numai că astfel de scandaluri violente se petrec destul de des, de parcă am trăi în sălbăticie. Trist este şi că un cal, care nu este cu nimic vinovat de răutatea oamenilor, a fost ucis fără rost, cu cruzime -  fapt pe care legile României îl incriminează.

Citit 840 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.