Percheziţii DIICOT în 17 judeţe/ Avem sau nu carne expirată în galantarele din Galaţi?

Percheziţii DIICOT în 17 judeţe/ Avem sau nu carne expirată în galantarele din Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe percheziţii s-au desfăşurat, marţi, în Bucureşti şi în 17 judeţe din ţară, în cazul unei grupări ai cărei membri s-ar face vinovaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, dar şi de punerea în vânzare a unor mari cantităţi de carne alterată.
Potrivit mai multor surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, percheziţiile ar fi desfăşurate de DIICOT, iar printre persoanele suspecte că ar fi păgubit statul cu circa 15 milioane de euro se numără şi angajaţi ai Direcţiei Vămilor şi Protecţiei Consumatorului. Potrivit Mediafax „membrii grupării aduceau din ţări ale Uniunii Europene carne pe care o puneau în vânzare în magazinele din România fără să declare cantităţile. În cazul în care carnea depăşea termenul de valabilitate, aceasta era procesată şi transformată în diverse produse care, de asemenea, ajungeau la vânzare în magazine”.
„Galaţiul nu se află printre cele 17 judeţe în care se desfăşoară percheziţii. În judeţul nostru oricum nu există depozite mari de carne, prin intermediul cărora să se desfăşoare comerţ extracomunitar. Nu avem unităţi în care carnea din Olanda, spre exemplu, să ajungă direct şi să fie depozitată înainte de a ajunge la vânzare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, dr. Ştefan Vasile.

Citit 2192 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Martie 2014 14:39

8 comentarii

 • postat de BURUIANA
  Joi, 13 Martie 2014 12:42
  5.13.147.***
  dl.'eu' tot respectul, trebuie sa ne civilizam odata! stiu cat de greu este pentru patroni i care muncesc cinstit, MA INCHIN IN FATA LOR!!...
  ;,
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 13 Martie 2014 12:14
  88.158.19.***
  pentru "buruiana"
  esti tare inversunat pe patronii locali,asa e galateanul mai ciudos,de ce sa cumpere de la magazinul de cartier,sa-i faca .... lui ......dar nu generaliza,de pe urma lor acest galati mai respira,asa cu evaziune cum spui tu,cand mergi la supermarket gandeste ,cotizezi la contul gras al patronilor nemti,francezi,personal voi lua zarzavaturi tot de la taraba,haine de la micile magazine,iar scrisul cu majuscule.....mai lasa comentariile si treci la munca !
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Joi, 13 Martie 2014 11:59
  5.13.133.***
  Ce mare chestie ca au gasit 230 de tone fara acte de provienenta , de fapt aici este problema autoritatilor in primul rind , ca s-au sustras de la achitarea taxelor , nu neaparat siguranta cetateanului , pentru ca daca ii preocupa sanatatea celor care cumpara , cei de directia sanitar veterinara au toate pirghiile la indemina sa ia masuri , in fiecare piata sau centru comercial exista doctor si asistent de la DSV care asta ar trebui sa faca de citeva ori pe zi , sa verifice actele , datele expirarii si insasi carnea sau produsele cum arata sau miros . La depozitul lui Bostanaru cind au facut control DNA-ul si DSV-ul au gasit numai la el peste 200 de tone de carne si subproduse exp[irate de cite 2-3 ani pe care le baga in fabricatie , si apoi scotea pe piata preparate din carne ,,proaspete,, abia facute , au carat cei de la Protan vreo 3 saptamini pina le-au distrus , si asa ca ce va minunati ? Si apropo , acea fabrica functioneaza bine mersi , vinde la fel toate porcariile , Bostanaru si familia lui sunt bine mersi , si ei fac legea in continuare , taraganeaza cel proces , ajuns acum la recurs , poate , poate se mai da vreo amnistie ceva si uite asa , nici usturoi nu au mincat , nici gura nu le miroase , astai romanica . Aceste lucruri nu sunt ocazionale la noi , cum ar fi normal intr-o tara normala , dar cum la noi totul este anormal cum sa se intimple lucruri normale ? Vor trebui sa mai treaca multi ani pina societatea romaneasca isi va reveni si va fi si la noi ca in Europa . De ce cei din Olanda , Germania au vindut pe te miri ce aceste vechituri in Romania , pentru ca la ei nu exista sa se vinda carne expirata , cu 2 zile inainte de expirare scad preturile cu 60 % si se vinde , ce nu se vinde se da in ziua respectiva la azilurile de batrini sau la cei nevoiasi , asa ca ce ne arata la televizor autoritatile sunt praf in ochi , lotul asta l-au descoperit ei acum , dar cine stie de cind fac cei din retea aceste lucruri.
  0
  3
  Raportează
 • postat de BURUIANA
  Joi, 13 Martie 2014 11:22
  5.13.159.***
  CONTROLATI DOMNILOR DE LA INSTITUTILE ABILITATE ALE STATULUI, VERIFICATI PROFUND ALIMENTELE , BAUTURILE CARE STAU CU ANII PRIN GALENTARE, LE SPALA SI LE COLOREAZA , SUNT MUCEGAITE SI IMPUTITE ETC.ETC. SI LA UNELE MAGAZINE NICI NU DAU BON FISCAL CUMPARATORULUI DACA II SPUI SE FACE CA NU AUDE VAI DE SECURITATEA ALIMENTARA A CETATENULUI IN ACEASTA TARA NENOROCITA!!??
  PREDOMINA O EVAZIUNE FISCALA MARE IN SECTORUL ALIMENTAR!!DE CE MAGAZINUL DE CARNE DIN TIGLINA 1,2,3, NU SE DAU BONURI FISCALE?? FACETI CONTROALE INOPINATE LA TOATE MAGAZINELE CAT MAI DES SA-I CIVILIZAM PE ACESTI PATRONI, CA NU SE POT IMBOGATI PESTE NOAPTE!! DE FAPT NICI LAUNELE CHIOSCURI ACESTE COTETE INSALUBRE, NU SE DAU BONURI FISCALE NU SUNT CONTROLATE!! FACETI TREABA SERIOASA DOMNILOR CA DE ASTA SUNTETI PLATITI!!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Joi, 13 Martie 2014 08:57
  213.218.53.***
  purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, dr. Ştefan Vasile :
  " În judeţul nostru oricum nu există depozite mari de carne, prin intermediul cărora să se desfăşoare comerţ extracomunitar. "


  si uite asa toti CONDUCATORII INCOMPETENTI SI IGNORANTI din orasul / judetul Galati nu numai ca nu fac controale la sange (vezi sutele de magazine unde inchid frigiderele noaptea !!) pentru ca primesc mita,
  dar se si bucura ca nu avem depozite mari de comert extracomunitar, si astfel au ce controla mai putin, munca e mai usoara.

  dormiti in papuci mai idiotilor !!
  0
  5
  Raportează
 • postat de cristina
  Miercuri, 12 Martie 2014 20:42
  84.117.42.***
  Carnea de porc din strainatate nu are deloc gust si parca mananci cauciuc. Vrem porci crescuti natural cu porumb,tarata, verdeata.
  1
  6
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 12 Martie 2014 20:08
  89.137.136.***
  eu cand va spun ca expira mancarea,salamurile in galantare , populatia e adusa in pragul saraciei si nu mai este putere de cumparare unii nu cred poate .
  Verificati data de expirare inainte de a plati un produs. Atentie la datele de expirare imprimate pe hartie cu stampila.Stampila de aia se poate procura usor, erau de vanzare si prin talcioc la cativa ani dupa revolutia din '89..
  Nu degeaba speculeaza China si vine si ne cumpara vacile si porcii in stare vie.Cica face investitii in Romania....ei de fapt fac comert,ceea ce stiu sa faca mai bine de milenii.
  E posibil sa fie o legatura intre aceasta carne expirata si fabrica de salamuri din Brasov care livra salamuri cu carne alterata la supermarket ? S-ar putea cine stie...
  0
  10
  Raportează
 • postat de Când prostia bubuie, se strică carnea în galantar.
  Miercuri, 12 Martie 2014 14:59
  92.86.44.***
  În Țiglina Unu sunt o multitudine de magazine ce vând carne ce-ți iau nasul, la unele, chiar de la intrare, miros de carne împuțită unde vânzătoarele ori s-au obișnuit cu mirosul, ori primesc spor de mediu nociv la salariu, că altfel nu-mi dau seama cum pot sta în așa miros împuțit, ori măcar să spună patronului să scoată carnea din magazin deoarece fugăresc cumpărătorii. Nu înțeleg de ce nu ieftinesc carnea să scape de ea înainte de a se strica, carne stricată ce strică și carnea proaspătă, sănătoasă. Sunt ilogici, fraieri....în afară scad prețul și la jumătate, numai să scape de carnea ce se învechește și riscă să-și piardă autorizația de vânzare. La noi viceversa, ca la proști.
  0
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.