Justiţiarul de Galaţi

Justiţiarul de Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Constanţa, un universitar gălăţean în luptă cu frauda * Conf. Dr. Cristian Iosifescu a eliminat şase elevi care au încercat să fraudeze bacalaureatul la primele două probe * „Azi n-am mai eliminat pe nimeni”, susţine universitarul dezamăgit că a fost înţeles greşit în încercarea sa de a aplica legea *

Un profesor universitar din Galaţi a reuşit să creeze panică în rândul elevilor constănţeni care susţin bacalaureatul. Conf. dr. Cristian Iosifescu (foto), de la Facultatea de Mecanică,  a fost numit preşedinte comisie la Colegiul „Cuza” din Constanţa, de unde a eliminat şase elevi care au încercat să copieze la primele două probe. Totodată, în urma sesizărilor sale, s-a renunţat şi la serviciile a două cadre didactice supraveghetoare care nu şi-au îndeplinit cum trebuie sarcinile. 

Probabil, neobişnuiţi ca profesorii să mai respecte şi legea din când în când, elevii, părinţii şi profesorii implicaţi în toată povestea l-au reclamat pe universitarul gălăţean pe unde au putut. Ca şi cum nu aceasta ar fi treaba unui preşedinte de comisie, elevii şi profesorii supraveghetori de la centrul respectiv s-au plâns că Iosifescu „patrulează” repetat în toate sălile, încercând să-i mobilizeze şi pe ceilalţi membri ai comisiei.

„Doar mi-am făcut datoria”

Contactat telefonic, Cristian Iosifescu a recunoscut că s-au făcut presiuni asupra sa, dar că şeful ISJ Constanţa l-a felicitat că şi-a făcut datoria. „Am fost contestat, dar eu mi-am doar făcut datoria. Părintele unuia dintre elevii eliminaţi a venit să-mi arunce în faţă faptul că i-am compromis viitorul copilului său. La asta ar fi trebuit să se gândească elevul respectiv înainte să intre cu fiţuicile în sala de examen”. 

Universitarul gălăţean  ne-a mai declarat că toată povestea i-a lăsat un gust amar şi că a fost profund dezamăgit de valurile de furie pe care a reuşit să le stârnească, încercând doar să fie corect. „Azi n-am mai eliminat pe nimeni. La cât suntem plătiţi, nu merită să avem un asemenea stres, încercând să ne aventurăm contra curentului”, mai spune profesorul gălăţean, recunoscând că fraudarea examenelor naţionale este un fenomen de amploare de care vom scăpa foarte greu.

Se pare că în lupta dintre elevii hotărâţi să fenteze examenele şi profesorii care mai speră să elimine copiatul, deocamdată au câştigat elevii.

Citit 1854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.