ATENŢIE, şoferi. Pe ce drumuri NU se circulă din cauza condiţiilor meteo
Foto: mylegalwheelsblog.com

ATENŢIE, şoferi. Pe ce drumuri NU se circulă din cauza condiţiilor meteo
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE Deşi ninsoarea s-a oprit, cel puţin în Galaţi şi în localităţile din apropiere, viscolul abia acum a început să creeze probleme în judeţ. Tocmai din cauza viscolului, care aduce zăpada de pe câmp pe partea carosabilă, îngreunând atât traficul, cât şi operaţiunile de dezăpezire, s-a decis ca trei segmente de drum să fie închise temporar circulaţiei. Este vorba despre trei drumuri judeţene, care se adaugă Drumului Naţional 24D, închis încă de la ora 15,30. Utilajeze de dezăpezire acţionează pentru a debloca DJ 242D - pe segmentul Băneasa – Suceveni – Rogojeni, DJ 242E, pe segmentul Roșcani – Oancea, şi DJ 251, pe segmentul Smârdan – Slobozia Conachi.

De la momentul producerii fenomenelor meteo extreme și până în prezent nu au fost înregistrate localități izolate sau persoane dispărute ca urmare a viscolului sau a zăpezilor.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze cu privire la starea drumurilor din județele învecinate înainte de a pleca la drum, informații în timp real regasindu-se pe site-ul infotrafic al Poliției Române, https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Evenimentele deosebite pot fi semnalate la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la numerele de telefon 0236/460441 sau 0236/460143.  


UPDATE  În cursul după-amiezii s-a decis suspendarea cursurilor în toate comunele şi satele din judeţul Galaţi. „Am informat ministerul că vom suspenda cursurile în judeţul galaţi. Singurele unităţi de învăţământ care vor susţine activitate didactică sunt cele din oraşele Bereşti, Târgu Bujor, Tecuci şi Galaţi. Măsura a fost luată peventiv pentru a se evita orice situaţie neplăcută cu microbuzele şcolare”, ne-a informat Mioara Enache, inspectorul şcolar general al ISJ Galaţi.


UPDATE Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea DN24D, Galaţi-Cuca.


UPDATE Conform ISU, în judeţul Galaţi nu este niciun drum blocat, se circulă peste tot în condiţii de iarnă. 


UPDATE Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este întreruptă pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Fetești.

De asemenea, nu se circulă pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale:

DN22A Izvorul Corbului (jud. Tulcea) – Saraiu – Hârșova (jud. Constanța);

DN22 pe tronsoanele Râmnicu Sărat – Brăila și Baia (jud. Tulcea) – Sibioara (județul Constanța);

DN2A pe tronsoanele Slobozia – Urziceni (județul Ialomița) și Hârșova – Mihail Kogălniceanu (județul Constanța);

DN3 Centura București – Călărași – vama Ostrov – Băneasa (județul Constanța);

DN21 Slobozia – Călărași;

DN21A Țăndărei – Bărăganul;

DN2 Afumați – Urziceni – Buzău – Râmnicu Sărat – limita cu jud. Vrancea;

DN2C Costești (jud. Buzău) – Slobozia;

DN2B Spătaru – Buzău și Buzău – Brăila;

DN5B Giurgiu – Ghimpați, în județul Giurgiu;

DN41 Oltenița (jud. Călărași) – Daia (jud. Giurgiu);

DN23B Măicănești – Ciorăști, în județul Vrancea;

DN2N Bogza – Dumbrăveni, în județul Vrancea;

DN3A Fetești – Lehliu-Gară (jud. Călărași);

DN4 București – Oltenița.


UPDATE Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că din cauza condițiilor meteo nefavorabile, DN2 s-a închis și pe sectorul Buzău – limita cu județul Vrancea. Astfel, circulația rutieră pe DN2 este la această oră întreruptă între Afumați (jud. Ilfov) și limita cu județul Vrancea.


Din cauza Condiţiilor meteo nefavorabile, traficul rutier a fost întrerupt pe mai multe sectoare de drum. Astfel, conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, traficul rutier pe DN2A Urziceni – Slobozia, în județul Ialomița, a fost întrerupt. De asemenea, Autostrada Soarelui a fost închisă între Bucureşti şi Feteşti.

De asemenea, conform sursei citate, nu se circulă pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

DN2 Afumați – Urziceni – Buzău;

DN2C Costești (jud. Buzău) – Slobozia;

DN2B Spătaru – Buzău şi Buzău – limita cu judeţul Brăila;

DN22 Râmnicu Sărat – limita cu judeţul Brăila;

DN5B Giurgiu – Ghimpaţi, în judeţul Giurgiu;

DN41 Olteniţa – Daia (pe sectorul Chirnogi – Căscioarele), în judeţul Călăraşi;

DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, în judeţul Vrancea;

DN2N Bogza – Dumbrăveni, în judeţul Vrancea;

DN3 București – limita cu judeţul Călăraşi;

DN4 București – Frumuşani.

Potrivit informațiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Constanţa, până la ora 13,00, nu vor pleca trenuri din gara Constanţa.

Având în vedere avertizarea cu cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare şi viscol, valabilă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20,00 - 17 ianuarie, ora 20,00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate decât dacă este  necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În cazul în care sunt pe drum şi traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, conducătorii auto sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Cei care rămân blocaţi în trafic din cauza condiţiilor meteo nefavorabile pot cere ajutor la Numărul Unic de Urgenţă 112.

Citit 9539 ori Ultima modificare Duminică, 17 Ianuarie 2016 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.