S-a confirmat al optulea caz de GRIPĂ

S-a confirmat al optulea caz de GRIPĂ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a continuat monitorizarea infecţiilor respiratorii şi a cazurilor de pneumonii, constatând că în săptămâna 29 februarie - 5 martie, numărul virozelor respiratorii a scăzut. „În săptămâna de raportare, numărul pacienţilor care au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii a fost în scădere, ajungând la 1.867 de cazuri. Dintre aceştia doar 87 au necesitat internarea în spital. Cei mai afectaţi au fost afectaţi copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, cu 636 de cazuri, 37 dintre ei necesitând internarea”, ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.  

Dacă în cazul virozelor respiratorii numărul îmbolnăvirilor a scăzut, nu acelaşi lucru se poate spune de numărul pacienţilor cu pneumonii. „Numărul cazurilor de pneumonie a crescut uşor, ajungându-se la 423 de îmbolnăviri, 111 dintre pacienţi necesitând internarea. Trebuie remarcat că 22 dintre persoanele internate au vârste peste 65 de ani. Cea mai afectată grupă de vârstă în cazul pneumoniilor sunt copii până la un an, fiind înregistrate 123 de astfel de cazuri”, a continuat Liliana Iordăchescu.

Direcţia de Sănătate Publică a primit încă o confirmare de infestare cu virusului gripal, acesta fiind al optulea de la debutul sezonului rece. „O femeie de 42 de ani a fost diagnosticată cu virului gripal AH1PDM09. Starea pacientei este bună”, a conchis Liliana Iordăchescu.

Citit 1473 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2016 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.