UPDATE - percheziţii la contrabandiștii de țigări/ Un POLIȚIST de frontieră şi alte trei persoane, reţinute

UPDATE - percheziţii la contrabandiștii de țigări/ Un POLIȚIST de frontieră şi alte trei persoane, reţinute
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE, joi, 10 martie 2016: Procurorii DIICOT Galaţi şi poliţiştii BCCO au făcut, miercuri dimineaţă, 9 martie 2016, 28 de percheziţii la domiciliile unor persoane, precum şi la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu produse accizabile din tutun.  În urma acţiunii, patru persoane, din cele 35 duse la audieri, au fost reţinute pentru 24 de ore. Trei dintre aceste persoane, Dimitrian Filipescu,  Costel Sălceanu şi  Panfil Sefer, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată în formă continuată, ambele în concurs real. Alături de ei a fost reţinut şi Daniel Racu, agent de poliţie în cadrul ITPF Iaşi - SPF Galaţi, acesta fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă calificată în formă continuată şi luare de mită în formă continuată (trei infracţiuni), toate în concurs real. În dosar a fost pusă sub control judiciar, cu obligarea de a nu părăsi localitatea Galaţi, şi Tincuţa Ionescu.

Procurorii DIICOT susţin că cei cinci au constituit un grup infracţional organizat la care, ulterior,  au aderat şi alţii, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări din Republica Moldova.

„În perioada iunie 2015 - martie 2016, inculpaţii au introdus, în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin P.T.F. Galaţi Rutier, prin sustragerea de la controlul vamal, o cantitate de peste 162.588 de pachete de ţigări fără timbru de accizare sau cu timbru emis de Republica Moldova, în valoare de peste 1.650.000 de lei, din care 3.714 pachete de ţigări au fost reţinute de organele de urmărire penală în urma activităţilor de constatare directă”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Mai mult, anchetatorii susţin că agentul de poliţie Daniel Racu a ajutat membrii grupului să introducă, în mod ilegal, ţigările în ţară, primind de la membrii grupului infracţional suma totală 7.000 de euro şi produse în valoare de 3.000 de euro, în vederea neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate 1.280 de pachete de ţigări ce prezentau timbre de accizare emise de autorităţile fiscale ale Republicii Moldova sau fără timbre de accizare, 21.790 de lei şi 4.300 de euro”, se mai arată în comunicat.

Cele patru persoane reţinute vor fi prezentate Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.


DESCINDERI la contrabandiştii de ţigări. Printre cei vizaţi se numără şi un POLIȚIST de frontieră (miercuri, 9 martie 2016)

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi sprijiniţi de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat, miercuri, 28 de percheziţii în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări. Percheziţiile au avut loc atât la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane, precum şi la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier.

Anchetatorii suspectează faptul că, în perioada iunie 2015 - martie 2016, membrii grupului infracţional organizat au creat un circuit infracţional în scopul introducerii în România, în mod ilegal, a unor importante cantităţi de ţigări prin Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier. Pentru a-şi atinge scopul, membrii grupării au cooptat în activităţile infracţionale cel puţin un lucrător din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier, pe care l-au determinat să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător îndatoririle de serviciu prin remiterea periodică a unor sume de bani.

La finalul descinderilor, 35 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Galaţi. În urma audierilor, procurorii vor dispune măsurilor legale care se impun.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 8074 ori Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.