Cod galben de INUNDAȚII. Cotele apelor DUNĂRII sunt în continuă creştere
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

Cod galben de INUNDAȚII. Cotele apelor DUNĂRII sunt în continuă creştere
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de creştere de niveluri şi debite pentru intervalul 9-18 martie. Astfel, în baza buletinelor hidrometereologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară, este preconizată o creştere importantă a debitelor şi nivelurilor pe sectorul românesc al Dunării, cu depăşirea cotelor de atenţie. 

În intervalul 9-18 martie 2016, Galaţiul este sub cod galben de inundaţii, conform INHGA, alături de Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Porţile de Fier, Dolj, Olt, Mehedinţi şi Teleorman. Pe 10 martie, cotele apelor Dunării în oraşul nostru erau la 497 cm, în creştere cu 7 cm faţă de ziua precedentă, iar prognoza pe următoarele trei zile este de continuă creştere. 

Nici la Brăila nu se prezintă mai bine lucrurile, având în vedere că acolo cotele au crescut cu 8 cm într-o singură zi, până la 522 cm pe 10 martie, iar în următoarele trei zile se anticipează o creştere cu până la 30 cm.

Momentan, codul portocaliu de inundaţii nu este în apropierea judeţului nostru, însă în următoarea perioadă buletinele hidrometeorologice şi comportarea lucrărilor hidrotehnice cu rol de protecţie împotriva inundaţiilor vor fi urmărite cu atenţie.

Citit 4737 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Martie 2016 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.