UPDATE - Cazul bebeluşilor ucişi/ Tatăl copiilor, reţinut de procurori, lăsat în libertate de judecători
Foto: Foto ”Viața liberă”, Teodora Miron

UPDATE - Cazul bebeluşilor ucişi/ Tatăl copiilor, reţinut de procurori, lăsat în libertate de judecători
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE, miercuri, 16 martie: Schimbare de situaţie în cazul bebeluşilor găsiţi, duminică seară, decedaţi într-un frigider. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au reţinut pe tatăl celor două fetiţe gemene, Constantin Aurelian Ghidionescu, sub acuzaţia de omor asupra unui membru al familiei, motivată de faptul că acesta nu a sunat la Ambulanţă în timp util pentru a-şi salva soţia.

“Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a dispus prin ordonanță extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor în ceea ce-l privește pe inculpatul Ghidionescu Constantin Aurelian. S-a reținut faptul că în data de 13 martie 2016, în jurul orelor 15,00, observând starea de pericol în care se afla soția sa Ghidionescu Mihaela, produsă de pierderea masivă de sânge pe fondul unei nașteri neasistate, deși avea obligația legală inculpatul Ghidionescu Constantin Aurelian nu a anunțat timp de trei ore acest fapt autorităților. Omisiunea acestuia a cauzat decesul victimei Mihaela Ghidionescu ca urmare a șocului hemoragic suferit. Față de pasivitatea inculpatului Ghidionescu Constantin Aurelian , care nu a solicitat sprijinul cadrelor medicale, cu toate că era evident că soția sa era în pericol de moarte, devreme ce sângera puternic, în sarcina acestuia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de omor în condițiile art. 17 din Cod Penal privind acțiunea comisivă prin omisiune. Dacă din datele anchetei ce se continua va reieși că inculpatul a avut și o implicare în decesul celor doi nou-născuți urmează ca urmărirea penală să fie extinsă”, a explicat procurorul Emanuel Rizea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Constantin Aurelian Ghidionescu a fost dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii gălăţeni au respins propunerea procurorilor, stabilind că acesta poate fi cercetat în libertate. În timp ce anchetatorii l-au reţinut pe tatăl fetiţelor înecate şi apoi băgate în frigider, Primăria Galaţi s-a implicat în rezolvarea cazului, astfel încât micuţele şi mama lor să poată fi înmormântate.

"Primăria municipiului Galaţi a îndeplinit toate formalităţile legale, care intră în competenţa sa, pentru înhumarea celor doi copii nou-născuţi decedaţi şi a mamei lor. Au fost emise certificatele de naştere pentru cele două fetiţe, certificatele de deces pentru fetiţe şi mama lor, precum, şi adeverinţele de înhumare. Documentele necesare înhumării au fost eliberate unei rude a familiei, care a fost desemnată să se ocupe de funeralii", se arată într-un comunicat al Primăriei. Cele două fete au primit, post mortem, numele de Margareta și Aneta şi vor fi, cel mai probabil, înmormântate alături de mama lor.


UPDATE, miercuri, 16 martie: Tătăl gemenelor a fost reţinut pentru omor

Concluzii şocante în dosarul bebeluşilor găsiţi decedaţi în frigiderul unui imobil de pe strada Tecuci. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au reţinut noaptea trecută pe tatăl celor două fetiţe gemene, despre care autorităţile au arătat că au fost înecate imediat după naştere şi apoi băgate în frigider. În urma audierilor şi cercetărilor făcute în cauză, procurorii l-au pus sub acuzare pe Constantin Aurelian Ghidionescu şi l-au reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor. Vom reveni cu amănunte.  


UPDATE, marți, 15 martie: Drama din familia Ghidionescu continuă. Tatăl celer două fetiţe gemene, care, după cum susţin procurorii, au fost înecate şi apoi băgate în frigider, are dificultăţi în preluarea trupurilor neînsufleţite de la Serviciul de Medicină Legală. Şi asta pentru că nu se poate elibera certificat de deces, din cauza faptului că micuţele nu au fost declarate vii la Starea Civilă. Bărbatul şi-a exprimat dorinţa de a-şi lua copiii de la morgă, pentru a-i putea înmormânta alături de mama lor. În tot acest timp, procurorii şi poliţiştii criminalişti continuă ancheta, pentru a stabili ce s-a întâmplat în seara zilei de 13 martie în imobilul de pe strada Tecuci.


UPDATE, luni, 14 martie: Şi-a ucis copiii nou născuţi şi apoi i-a băgat în frigider

Procurorii gălăţeni au intrat în posesia concluziilor preliminare în cazul bebeluşilor găsiţi în frigider într-un imobil de pe strada Tecuci, dar şi în cazul mamei acestora.

“S-a efectuat necropsia în cauză atât pentru femeie, cât şi pentru cei doi bebeluşi de sex feminin. Moartea numitei Ghidionescu Mihaela s-a datorat şocului hemoragic în urma unei naşteri neasistate medical. În privinţa celor doi nou-născuţi, concluziile preliminare stabilesc că aceştia s-au născut vii, iar moartea a survenit ca urmare a asfixierii mecanice prin înec”, ne-a explicat procurorul Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Astfel, raportul preliminar arată că femeia şi-a ucis copiii şi abia apoi i-a băgat în frigider.

Cazul a ajuns şi în atenţia celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Conducerea instituţiei s-a autosesizat şi a trimis la faţa locului o echipă pentru a vedea care este situaţia cu ceilalţi şase copii, cu vârste cuprinse între patru şi 18 ani. “Dacă se va impune, vom căuta alte rude care să preia copiii. Dacă nu vom găsi rude, vom prelua minorii şi vom face tot posibilul ca ei să rămână împreună”, ne-a declarat Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC Galaţi.

Cazul a oripilat întregul oraş. Rămâne ca anchetatorii, care nu exclud nici implicarea altor persoane în această tragedie, să stabilească ce s-a întâmplat de fapt în imobilul de pe strada Tecuci.


Caz ȘOCANT în Galați! A NĂSCUT gemeni și i-a băgat în FRIGIDER. Copiii, dar și mama au MURIT

Soţul femeii este cel care a depistat întreaga oroare şi asta pentru că o obsevat că aceasta nu se simţea foarte bine. Bărbatul a sunat, prin 112, la ambulanţă şi a anunţat că soţia sa a născut şi este inconştientă. La faţa locului au ajuns atât cadrele medicale de la ambulanţă, cât şi cele de la SMURD.

“Am fost solicitaţi pentru a acorda îngrijiri medicale de urgenţă unei paciente anunţate iniţial ca fiind inconştientă. Când am ajuns la faţa locului, am constatat că pacienta era în stop cardio-respirator şi am început manevrele de resuscitare”, ne-a declarta Liviu Călin, medic UPU-SMURD Galaţi.

Cadrele mediacale au aflat de la soţul femeii că aceast născuse în cursul zilei gemeni. “Tatăl a afirmat că pacienta a născut în urmă cu câteva ore. Am solicitat să consultăm şi nou-născuţii, tatăl ne-a condus într-o altă încăpere, unde a scos, dintr-un frigider, un sac menajer şi ni l-a prezentat. La un prim consult, am constat că cei doi nou-născuţi erau decedaţi, aceştia fiind de mai multe ore în frigider, în acel sac menajer. Nou-născuţii nu prezentau nicio malformaţie, iar cauza morţii este posibilă să fie hipotermia, însă organelle abilitate vor constata dacă cei doi au murit de cauze naturale sau de alte cause”,  a completat medical Liviu Călin.

Din păcate, medicii nu au reuşit să mai facă nimic nici pentru mama bebeluşilor, fiind obligaţi să-i declare decesul.

Trupul femeii şi al bebeluşilor au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei. Medicii legişti sunt cei care vor stabili cu exactitate cauza decesului celor trei.

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, dar şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. “O persoană de sex masculin a sesizat prin serviciul de urgenţă 112 faptul că, concubina sa a născut doi copii. Au venit cei de la ambulanţă, au găsit copiii decedaţi. Nu pot să vă spun mai multe lucruri decât că noi am început cercetările şi s-a început urmărirea penală  “in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a nou-născutului de către mamă”, ne-a explicat Vlad Grigorescu, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Tragedia a şocat întreaga comunitate de romi de pe strada Tecuci

“Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Am înţeles că doamna şi-a omorât şi copiii. Femeia are in jur de 40 si ceva de ani. Mai are încă şase copii. În comunitatea noastră, nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Este prima oară când auzim noi, în comunităţile noastre de romi, că o mamă îşi omoară copiii. Vecinii pe care i-am întrebat spun că micuții s-au născut cu o malformaţie şi când i-a văzut în ce situaţie sunt probabil că s-a panicat. Acum nu ştim adevărul, că i-a ucis ea, că au murit ei, adevărul Dumnezeu îl ştie”, ne-a declarat Ştefan Constantin, preşedintele romilor din Galaţi.

“Suntem vecine de aproximativ vreo 20 de ani. O familie modestă, îşi creşteau copiii cum puteau. Am auzit că a născut, dar nu ştiu care a fost cauza morții cu exactitate. Nu ştiam că este însărcinată. Soţul chiar plângea pe hol când a venit poliţia. Am văzut copilul afară, are o fetiţă de 13 - 14 ani, şi am întrebat-o ce a păţit. Mi-a spus că i s-a făcut rău mamei ei. Am văzut SMURD-ul, am văzut salvarea şi am întrebat-o dacă-i chiar aşa rău. Am văzut că a venit şi poliţia şi am întrebat-o pe fată ce s-a întâmplat. Mi-a spus că nu mai contează. Îmi pare rău, au rămas şase copii fără mamă. Tatăl lor este foarte muncitor. Când a vorbit cu mine ultima dată mi-a spus că este foarte bolnavă şi credea că are cancer”, ne-a povestit Viorica Lazăr.

Anchetatorii vor continua cercetărilor şi vor încerca să facă lumină în acest caz. (13 martie 2016)

Citit 26191 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2016 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.