Mii de gălăţeni suferă de INFECȚII RESPIRATORII. Majoritatea sunt copii

Mii de gălăţeni suferă de INFECȚII RESPIRATORII. Majoritatea sunt copii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primele zile de primăvară au adus cu ele nu doar zile cu temperaturi care au variat de la peste 20 de grade Celsius la valori negative în timpul nopţii, ci şi o creştere semnificativă a numărului de gălăţeni care se confruntă cu infecţii respiratorii.

Nu mai puţin de 2.732 de persoane s-au prezentat la medic, în ultima săptămână, cu simptome specifice virozelor, 987 dintre acestea fiind copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. Din totalul de pacienţi diagnosticaţi cu infecţii respiratorii, 82 au ajuns în spital, categoria de vârstă care a avut cel mai mult nevoie de îngrijire medicală sub supraveghere fiind tot cea a elevilor şi preşcolarilor.

Vestea bună privind bolile de sezon o reprezintă scăderea numărului de gălăţeni care suferă de pneumonii. Infecţiile pulmonare au fost depistate la un număr de 393 de pacienţi, dintre care 132 au fost trimişi în spital pentru tratament.

Şi de această dată, cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 95 dintre aceştia primind diagnosticul de pneumonie.

Citit 1134 ori Ultima modificare Marți, 15 Martie 2016 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.