Percheziţii la contrabandiştii de tutun/Mii de pachete de ţigări, dosite în mai multe case din Galaţi

Percheziţii la contrabandiştii de tutun/Mii de pachete de ţigări, dosite în mai multe case din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* 14 persoane au fost duse la poliţie pentru audieri, după ce au fost verificate tot atâtea locuinţe

Mai multe percheziţii au avut loc în Galaţi, la primele ore ale dimineţii de ieri, 17 martie, ziua în care fumatul în spaţiile publice a devenit oficial interzis. 14 locuinţe, despre care poliţiştii de la Economic aveau informaţii că în ele 14 persoane ascundeau marfă de contrabandă adusă din Republica Moldova au fost verificate, zeci de mii de ţigarete "importate" fără forme legale fiind scoase la iveală. "Au fost găsite 44.160 de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, introduse ilegal în ţară şi care erau destinate comercializării pe teritoriul României", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cele peste 2.200 de pachete descoperite joi la percheziţii au fost ridicate şi urmează a fi supuse procedurii confiscării. În casele verificate au fost găsite şi diverse sume de bani, în lei şi în valută, un total de 15.500 de lei presupus ca provenind din vânzarea de ţigări fiind ridicat de poliţişti şi indisponibilizat în vedera recuperării prejudiciului.

La finalul descinderilor, 14 persoane au fost duse la poliţie, unii având, potrivit anchetatorilor, calitatea de suspecţi, iar alţii, de martori. Întrucât există suspiciuni ca reţeaua să fie mult mai extinsă, poliţiştii anunţă că vor continua cercetările, urmând ca dosarul să fie înaintat Parchetului pentru luarea măsurilor legale.

Citit 3043 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2016 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.