Viorel Mînzu, Doctor Honoris Causa la Le Havre

Viorel Mînzu, Doctor Honoris Causa la Le Havre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, prof. dr. Viorel Mînzu, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Le Havre, Franţa.

Evenimentul, petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, reprezintă o încununare a relaţiilor deosebite de colaborare între universitatea franceză şi cea din Galaţi, partenere încă din anul 1992. Ceremonia de acordare a titlului a fost una emoţionantă, cu atât mai mult cu cât rectorul Viorel Mînzu a avut parte de o companie deosebită.

Universitatea din Le Havre a mai acordat, prin preşedintele instituţiei, prof. dr. Camille Galap, alte trei titluri de Doctor Honoris Causa unor importante personalităţi academice din Rusia, Statele Unite ale Americii şi Brazilia. Este vorba despre prof. dr. Vladimir Kolossov, de la Universitatea din Moscova, prof. dr. Leon O. Chua, de la Universitatea din Berkeley şi prof. dr. Eros Roberto Grau, de la Universitatea din Sao Paulo.

„Este o mare onoare şi o încununare a unor eforturi de a avea relaţii internaţionale fructuoase cu universităţi din Franţa. E o floare într-o lume care e tentată să vadă mai mult răul decât binele. Satisfacţia personală e cu atât mai mare cu cât relaţia cu Universitatea din Le Havre merge bine şi chiar sunt premise de multiplicare a colaborării. Titlul de Doctor Honoris Causa este o recunoaştere a valorii şcolii superioare gălăţene”, a declarat rectorul Viorel Mînzu la întoarcerea de la ceremonia din Franţa.

De altfel, vizita în Franţa a delegaţiei gălăţene a venit ca o invitaţie la împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Le Havre, prilej cu care s-au pus la cale viitoarele colaborări între cele două instituţii.

„Avem o colaborare care datează din anul 1992 şi pot să spun că este cea mai fructuoasă relaţie cu vreo universitate din străinătate. Am colaborat pe toate planurile de la mobilităţi studenţeşti şi de profesori până la proiecte internaţionale de cercetare făcute în comun. Am colaborat în special în zona tehnică şi economică a învăţământului, iar de acum vom avea parteneriate în domeniul chimiei aplicate, pisciculturii, dar şi ştiinţelor umaniste”, a spus proaspătul Doctor Honoris Causa, prof. dr. Viorel Mînzu.

Citit 1300 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.