Inundaţii grave în nordul judeţului

Inundaţii grave în nordul judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din fericire, n-a fost decât o simulare *

Direcţia  Apelor Prut a organizat ieri, 8 iulie, un exerciţiu  de simulare a inundaţiilor în judeţul Galaţi. Scenariul exerciţiului de simulare  a cuprins precipitaţii însemnate cantitativ ce pot depăţi punctiform 45,5 l/mp în timp de o oră şi depăşirea cotelor specifice de apărare pe cursurile de apă Bârlad, Rateş, Berheci şi Zeletin.

Cadrul de desfăşurare al exerciţiului  de simulare a cuprins mai multe etape. Prima a fost convocarea Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă şi prezentarea procedurilor legale.

A doua a constat  în convocarea Comitetelor Locale  pentru situaţii de urgenţă de la Onceşti, Vultureni, Dealu Morii, Corbiţa, Brăhăşeşti, Ţepu, Munteni, Ghidigeni, Tecuci, Drăgăneşti, Barcea şi Umbrăreşti, în cadrul cărora s-a prezentat Manualul Primarului (ghid orientativ la îndemâna persoanelor cu funţii de răspundere de la nivelul localităţilor care gestionează situaţiile de urgenţă generate de inundaţii).

În fine, în faza a treia s-a procedat la  organizarea unei adunări cetăţeneşti în comuna Munteni având ca scop conştientizarea populaţiei asupra riscului pe care îl prezintã inundaţiile şi cunoaşterea măsurilor care trebuie întreprinse de fiecare cetăţean pentru salvarea propriei vieţi şi a bunurilor materiale.

“Prin acest exerciţiu de simulare s-a verificat modul de funcţionare a fluxului informaţional hidrometeorologic pentru avertizarea/alarmarea populaţiei şi conlucrarea tuturor structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi a acţiunilor întreprinse de acestea pentru conştientizarea populaţiei asupra riscului pe care îl reprezintã inundaţiile” a declarat ing. Corneliu Creţu , directorul Direcţiei Apelor Prut.

Comentariu foto: În cazul inundaţiilor, politica drobului de sare nu-i greşită...

Citit 1061 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.