NU RATAȚI a şaptea ediţie a TÂRGULUI APICOL. În weekend, sunteți așteptați la Agro-Dunărea
Foto: Imagine de la Ediţia a VI-a a Târgului Apicol - Foto-arhivă ”Viața liberă”

NU RATAȚI a şaptea ediţie a TÂRGULUI APICOL. În weekend, sunteți așteptați la Agro-Dunărea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Se anunţă un weekend foarte dulce pentru gălăţenii care vor ajunge, începând de sâmbătă, 26 martie 2016, de la ora 8,00, la Halele Agro-Dunărea (pe Calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor), unde se va deschide cea de-a şaptea ediţie a Târgului Apicol din Galaţi. Ca şi la ediţiile trecute, care s-au dovedit a fi foarte reuşite, târgul este organizat la iniţiativa unui apicultor gălăţean.

Cei care doresc să-şi cumpere produse naturale pe bază de miere sau chiar miere de albine trebuie să ştie că programul târgului este între 8,00 şi 17,00, pentru sâmbătă, 26 martie, iar duminică, 27 martie, între 8,00 şi 14,00.

În cazul în care vă doriţi să faceţi cumpărături de produse apicole de cea mai bună calitate nu rataţi o vizită la Halele Agro-Dunărea. De asemenea, din experienţa ediţiilor anterioare, cei interesaţi ar face bine să nu lase pe ultimul moment vizita la târg, deoarece există posibilitatea să nu mai găsească ceea ce îşi doresc.

O iniţiativă cu tradiţie

Încă de la prima ediţie, care a avut loc în urmă cu şase ani, Târgul Apicol s-a dovedit a fi foarte apreciat de apicultorii din întreaga ţară. Acesta este motivul pentru care, până în prezent, peste 60 de producători de miere, produse apicole şi cosmetice, dar şi producători de utilaje din întreaga ţară şi-au anunţat deja prezenţa la Galaţi în acest sfârşit de săptămână.

„Am reuşit să ajungem la a şaptea ediţie, în şase ani, în primul an fiind două ediţii, la solicitarea apicultorilor. Anul acesta, vom avea peste 60 de apicultori, ceea ce ne bucură. Spre marea noastră bucurie, şi-au anunţat deja prezenţa, pe lângă apicultorii români veniţi din toate colţurile ţării, şi apicultori din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova”, ne-a spus George Saizu, apicultorul gălăţean care se ocupă de organizarea târgului.

Şi în acest an, la târg au fost invitaţi şi şi-au anunţat participarea producători de patiserie pe bază de miere de albine, dar şi producători de tratamente naturiste pe bază de produse apicole şi plante medicinale. "Vom avea produse alimentare pe bază de miere de albine, dar şi tratamente naturiste şi cosmetice pe bază de produse apicole. De asemenea, vor fi prezentate şi utilaje de ultimă generaţie apărute în acest domeniu, dar şi şi stupi, rame şi alte ustensile necesare apicultorilor", a adăugat Saizu.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte ediţii, gălăţenii cu sau fără experienţă în domeniul apicol vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilaje apicole. "Sâmbătă, cu începere de la ora 10,00, va avea loc o sesiune de comunicări ştiinţifice la care şi-au anunţat participarea cei de la Direcţia Agricolă şi cei de la Camera de Comerţ. Se va vorbi despre finanţările pe bani europeni şi nu numai, bolile albinelor şi tratamente posibile, noutăţi în domeniu, dar vor fi oferite şi sfaturi pentru cei lucrează deja în domeniu şi pentru începători", a mai spus organizatorul.

Intrarea la târg va fi liberă pentru toţi cei interesaţi.

Aşadar, nu rataţi cea de-a şasea ediţie a Târgului Apicol Galaţi, care se va deschide, la Halele Agro-Dunărea, sâmbătă dimineaţă, la ora 8,00.

Citit 3449 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Martie 2016 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.