”Jandarmul de onoare al anului” a plecat în alergare să își ridice titlul/ FOTO

”Jandarmul de onoare al anului” a plecat în alergare să își ridice titlul/ FOTO
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Jandarmul gălățean Cristian Onofrei, desemnat ”Jandarmul de onoare al anului” a pornit, sâmbătă dimineață, 26 martie, în ceea ce a numit ca fiind ”cursa vieții lui”.

Gălățeanul spune că disticția din partea Jandarmeriei Române a venit și în urma acțiunilor sportive și caritabile la care a luat parte în ultimii ani. ”Consider că acest titlul l-ar meritat mulți alți colegi de ai mei. Mi-am atins țelurile profesionale, iar acțiunile umanitare desfășurate până acum au avut un rol foarte important în obținerea acestui titlu, și nu în ultimul rând activitatea sportivă, cu rezultate bune la competițiile la care am participat”, a spus Onofrei.

Ca fiecare atlet care își motivează cursa cu ceva, cea de astăzi are câteva semnificații distincte. ”În această săptămână alerg pentru sănătate în primul rând, pentru victimele de la Bruxelles și pentru Adriana Tirian, cea care este subiectul următoarei mele acțiuni (n.r. - 10 aprilie, în Grădina Publică). Îmi doresc să implementez un stil de viață sănătos și prin această acțiune a mea să deschid porțile altor oameni pentru a face acest lucru, iar acținunile mele umanitare să prindă tot mai mult contur”, a declarat Cristi Onofrei înaintea startului.

Un moment foarte emoționant pentru toți cei prezenți la start a fost cel în care Colonelul Ghiță Crăciun i-a dăruit lui Onofrei un tricolor pe care să îl poarte cu demnitate în această cursă. ”Sunt mândru că am ajuns să împărtășesc celor tineri, care vin din urmă și să înțeleagă că Jandarmeria este o uniformă pe care trebuie să o porți cu mândrie”, a spus veteranul colonel Crăciun.

Startul în cursă a fost dat chiar de soția lui Onofrei, care era vizibil emoționată, atât de disticție cât și de modul în care a ales să își ridice titlul. ”Sunt cea mai mândră soție din lume. Ne bucură această distincție, care este o recunoaștere a tuturor lucrurilor bune pe care le face. Suntem foarte mândri de Cristi, eu și băiețelul nostru Andrei, și toată familia, care îl susținem”, a spus Valentina Onofrei.   

La linia de start, lui Cristian Onofrei i s-au alăturat prieteni care i-au fost concurenți la competițiile oficiale și ajutoare de nădejde la acțiunile caritabile începute în aprilie 2014, și care, sâmbătă, l-au însoțit până la ieșirea din Galați. 

În continuare, gălățeanul va fi însoţit de un echipaj de Ambulanţă şi de colegii din judeţele pe care le va străbate: Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov şi Municipiul Bucureşti. Sosirea la Bucureşti este estimată să aibă loc duminică, 3 aprilie, în Parcul Herăstrău, la intrarea din Piaţa Charles de Gaulle, unde i se va decerna titlul de „Jandarmul de Onoare al Anului”, în contextul sărbătoririi a 166 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române. 

Citit 2718 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Martie 2016 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.