Cinci luni de la COLECTIV. Victimele, uitate de gălăţeni
Foto: Foto Teodora Miron

Cinci luni de la COLECTIV. Victimele, uitate de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Câţiva tineri gălăţeni inimoşi au încercat să organizeze, pe Falaza Dunării din Galați, o comemorare pentru cele 64 de victime de la Clubul Colectiv. Din păcate, iniţiativa nu a atras foarte multe persoane, dovadă că gălățenii au uitat repede cele întâmplate la Bucureşti, pe 30 octombrie.

Printre persoanele venite să aprindă o lumânare pe Faleza Dunării s-au numărat şi rudele Valentinei Florea, tânăra din Galaţi care şi-a pierdut viaţa în Colectiv. Poza tinerei a fost pusă din nou pe monumental lui I.C. Brătianu, iar lângă ea au fost aprinse lumânări. La altarul făcut ad-hoc, doi preoţi au susţinut o slujbă de comemorare, pomenindu-i pe toţi cei 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa în incendiul din clubul bucureștean Colectiv.

“Nu sunt dezamăgit că nu este mai multă lume. Timpul vindecă ceea ce poate fi vindecat, în cazul nostru durerea rămâne aceeaşi, societatea uită. Atunci a fost un entuziasm care a fost folosit la schimbări de ordin politic şi cam atât. Poate din cauza asta, entuziasmul s-a pierdut. Nu s-a făcut încă dreptate. Totul este păstrat într-o oarecare tăcere nejustificată din punctul nostru de vedere. Am observat în schimb că este o tendinţă de a da vina spre doctorul Raed Arafat. Nu sunt de acord cu asta, deoarece pe noi ne interesează cine şi de ce a permis organizarea acelui eveniment. Probabil se doreşte ca atenţia publică să fie direcţionată către operaţiunile de salvare pentru a se uita de adevăraţii vinovaţi, cei care au permis organizarea evenimentului”, ne-a spus Alexandru Nechifor, vărul Valentinei Florea.

În urma tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, printre care se numără și doi gălățeni, Valentina Florea (CLICK AICI pentru detalii) și Bogdan Claudiu Istrate (CLICK AICI pentru detalii).

Citit 2423 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.